Dan Petrescu anunță de ce nu-l vrea Gigi Becali antrenor la Steaua

Dan Petrescu anunță de ce nu-l vrea Gigi Becali antrenor la Steaua
Publicat: 26/05/2015, 20:50

Tehnicianul a făcut aceste afirmații după ce Gigi Becali a declarat, luni, că Bogdan Mara l-a bombardat cu mesaje pe Ionuț Luțu, în care îi cerea să-i transmită patronului Stelei că Dan Peterscu vrea să antreneze gratis echipa.

„În primul rând, mie nu-mi place să vorbesc la televizor ce am vorbit cu o persoană la telefon. Nu-mi stă în caracter să dau public, pentru că nu e normal. În al doilea rând, Becali m-a dorit de foarte multe ori la echipă și tot de atâtea ori a fost refuzat. Eu pe Gigi Becali nu l-am sunat niciodată în viața mea. Dacă a fost de sunat, el m-a sunat pe mine”, a declarat Petrescu la DigiSport.

Petrescu a afirmat că Luțu îl suna pe Mara, ca să-l convigă pe antrenor să preia Steaua, aflată în criză de rezultate cu Constantin Gâlcă. Dan Petrescu a povestit discuția telefonică avută cu Gigi Becali, precizând că patronul Stelei i-a transmis că nu-l pune antrenor pentru că nu acceptă intervențiile lui.

„Luțu îi dădea mesaje lui Mara. «Haide, mă, nu vine nea Dan, odată, să ne ajute și pe noi, să ne scoată?», mesaje pe care Luțu le-a dat, nu i le-a dat Mara lui Luțu. Luțu fiind mâna dreaptă a lui Becali sau ce o fi el acolo… Mara venea și-mi spunea că «toată lumea zice că tu vrei bani mulți, că ești un antrenor scump…» Eu i-am zis-o lui Mara, nu i-am zis să i-o zică lui Luțu sau altcuiva… «Dacă mă vrea Steaua acum, mai ales că nu am niciun angajament, m-aș duce și gratis». Asta a fost! Din acel moment nu am mai vorbit de subiectul acela până când, într-o zi, m-a sunat Gigi Becali. Nu l-am sunat eu, nu am făcut eu presiuni, nu le-am zis nici lui Mara, nici lui Bilașco. Becali mi-a zis: «Dane, eu nu te pun antrenor pe tine». Și eu am zis: «Gigi, de ce m-ai sunat? Dacă m-ai sunat să mă saluți, mai ales că ai fost unde ai fost, eu sunt foarte mulțumit». «Te-am sunat că toată lumea îmi spune mie să te pun pe tine antrenor, dar eu nu te pun!» «Foarte bine, Gigi, care-i problema. Și eu dacă aș fi Gigi Becali nu l-aș schimba în viața mea pe Costel Gâlcă». După aia mi-a zis: «Noi oricum nu ne înțelegem.» «De ce, Gigi, nu ne înțelegem?» Și nu aș vrea să continui ce a zis pentru că nu ar fi corect… Să vă spună el, că dacă spun eu nu e bine pentru toată lumea care a fost pe acolo. «Tu știi cum e la mine», așa mi-a zis. Și am zis că nu știu. Și el mi-a zis cum e. Și eu am zis «dacă e așa cum zici tu, rămâi în continuare cu cine ai, că Dan Petrescu face echipa și schimbările, Dan Petrescu are coloană vertebrală», așa i-am zis. Și asta a fost discuția. Unde vi se pare că l-am lucrat eu pe Gâlcă, unde vi se pare că m-am autopropus? Nu este adevărat că eu vreau bani mulți la Steaua, e fals. Eu nu am vrut niciodată să merg la Steaua din motivele pe care vi le-am spus. Am coloană vertebrală și vreau eu să fac schimbările și echipa”, a afirmat Petrescu.

Întrebat cum i se pare faptul că Mirel Rădoi va antrena Steaua în sezonul viitor, Petrescu a răspuns: „Părearea mea este că Mirel Rădoi ar fi trebuit să înceapă mai de jos. Orice antrenor din lume are nevoie să-și facă undeva ucenicia, nu la o echipă mare, cum este Steaua. Până și Guardiola a antrenat echipa a doua a Barcelonei. Pentru că viața de antrenor este total diferită de viața de fotbalist.”

Dan Petrescu este convins că Steaua va câștiga campionatul în fața formației ASA Târgu Mureș. Tehnicianul a mai spus că are contacte cu reprezentanți ai unor echipe din cinci țări, menționând că, în cazul nu se va concretiza nicio discuție, ar accepta să preia o echipă din România, pentru că îi ajung cinci luni de pauză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
A murit zeul rock and roll. Lumea e în lacrimi: A fost un pionier
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern