Dan Petrescu anunță de ce nu-l vrea Gigi Becali antrenor la Steaua

Dan Petrescu anunță de ce nu-l vrea Gigi Becali antrenor la Steaua
Publicat: 26/05/2015, 20:50

Tehnicianul a făcut aceste afirmații după ce Gigi Becali a declarat, luni, că Bogdan Mara l-a bombardat cu mesaje pe Ionuț Luțu, în care îi cerea să-i transmită patronului Stelei că Dan Peterscu vrea să antreneze gratis echipa.

„În primul rând, mie nu-mi place să vorbesc la televizor ce am vorbit cu o persoană la telefon. Nu-mi stă în caracter să dau public, pentru că nu e normal. În al doilea rând, Becali m-a dorit de foarte multe ori la echipă și tot de atâtea ori a fost refuzat. Eu pe Gigi Becali nu l-am sunat niciodată în viața mea. Dacă a fost de sunat, el m-a sunat pe mine”, a declarat Petrescu la DigiSport.

Petrescu a afirmat că Luțu îl suna pe Mara, ca să-l convigă pe antrenor să preia Steaua, aflată în criză de rezultate cu Constantin Gâlcă. Dan Petrescu a povestit discuția telefonică avută cu Gigi Becali, precizând că patronul Stelei i-a transmis că nu-l pune antrenor pentru că nu acceptă intervențiile lui.

„Luțu îi dădea mesaje lui Mara. «Haide, mă, nu vine nea Dan, odată, să ne ajute și pe noi, să ne scoată?», mesaje pe care Luțu le-a dat, nu i le-a dat Mara lui Luțu. Luțu fiind mâna dreaptă a lui Becali sau ce o fi el acolo… Mara venea și-mi spunea că «toată lumea zice că tu vrei bani mulți, că ești un antrenor scump…» Eu i-am zis-o lui Mara, nu i-am zis să i-o zică lui Luțu sau altcuiva… «Dacă mă vrea Steaua acum, mai ales că nu am niciun angajament, m-aș duce și gratis». Asta a fost! Din acel moment nu am mai vorbit de subiectul acela până când, într-o zi, m-a sunat Gigi Becali. Nu l-am sunat eu, nu am făcut eu presiuni, nu le-am zis nici lui Mara, nici lui Bilașco. Becali mi-a zis: «Dane, eu nu te pun antrenor pe tine». Și eu am zis: «Gigi, de ce m-ai sunat? Dacă m-ai sunat să mă saluți, mai ales că ai fost unde ai fost, eu sunt foarte mulțumit». «Te-am sunat că toată lumea îmi spune mie să te pun pe tine antrenor, dar eu nu te pun!» «Foarte bine, Gigi, care-i problema. Și eu dacă aș fi Gigi Becali nu l-aș schimba în viața mea pe Costel Gâlcă». După aia mi-a zis: «Noi oricum nu ne înțelegem.» «De ce, Gigi, nu ne înțelegem?» Și nu aș vrea să continui ce a zis pentru că nu ar fi corect… Să vă spună el, că dacă spun eu nu e bine pentru toată lumea care a fost pe acolo. «Tu știi cum e la mine», așa mi-a zis. Și am zis că nu știu. Și el mi-a zis cum e. Și eu am zis «dacă e așa cum zici tu, rămâi în continuare cu cine ai, că Dan Petrescu face echipa și schimbările, Dan Petrescu are coloană vertebrală», așa i-am zis. Și asta a fost discuția. Unde vi se pare că l-am lucrat eu pe Gâlcă, unde vi se pare că m-am autopropus? Nu este adevărat că eu vreau bani mulți la Steaua, e fals. Eu nu am vrut niciodată să merg la Steaua din motivele pe care vi le-am spus. Am coloană vertebrală și vreau eu să fac schimbările și echipa”, a afirmat Petrescu.

Întrebat cum i se pare faptul că Mirel Rădoi va antrena Steaua în sezonul viitor, Petrescu a răspuns: „Părearea mea este că Mirel Rădoi ar fi trebuit să înceapă mai de jos. Orice antrenor din lume are nevoie să-și facă undeva ucenicia, nu la o echipă mare, cum este Steaua. Până și Guardiola a antrenat echipa a doua a Barcelonei. Pentru că viața de antrenor este total diferită de viața de fotbalist.”

Dan Petrescu este convins că Steaua va câștiga campionatul în fața formației ASA Târgu Mureș. Tehnicianul a mai spus că are contacte cu reprezentanți ai unor echipe din cinci țări, menționând că, în cazul nu se va concretiza nicio discuție, ar accepta să preia o echipă din România, pentru că îi ajung cinci luni de pauză.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
„Străzi deschise” weekendul 20 și 21 aprilie: O nouă zonă din București devine pietonală