Dan Petrescu anunță de ce nu-l vrea Gigi Becali antrenor la Steaua

Dan Petrescu anunță de ce nu-l vrea Gigi Becali antrenor la Steaua
Publicat: 26/05/2015, 20:50

Tehnicianul a făcut aceste afirmații după ce Gigi Becali a declarat, luni, că Bogdan Mara l-a bombardat cu mesaje pe Ionuț Luțu, în care îi cerea să-i transmită patronului Stelei că Dan Peterscu vrea să antreneze gratis echipa.

„În primul rând, mie nu-mi place să vorbesc la televizor ce am vorbit cu o persoană la telefon. Nu-mi stă în caracter să dau public, pentru că nu e normal. În al doilea rând, Becali m-a dorit de foarte multe ori la echipă și tot de atâtea ori a fost refuzat. Eu pe Gigi Becali nu l-am sunat niciodată în viața mea. Dacă a fost de sunat, el m-a sunat pe mine”, a declarat Petrescu la DigiSport.

Petrescu a afirmat că Luțu îl suna pe Mara, ca să-l convigă pe antrenor să preia Steaua, aflată în criză de rezultate cu Constantin Gâlcă. Dan Petrescu a povestit discuția telefonică avută cu Gigi Becali, precizând că patronul Stelei i-a transmis că nu-l pune antrenor pentru că nu acceptă intervențiile lui.

„Luțu îi dădea mesaje lui Mara. «Haide, mă, nu vine nea Dan, odată, să ne ajute și pe noi, să ne scoată?», mesaje pe care Luțu le-a dat, nu i le-a dat Mara lui Luțu. Luțu fiind mâna dreaptă a lui Becali sau ce o fi el acolo… Mara venea și-mi spunea că «toată lumea zice că tu vrei bani mulți, că ești un antrenor scump…» Eu i-am zis-o lui Mara, nu i-am zis să i-o zică lui Luțu sau altcuiva… «Dacă mă vrea Steaua acum, mai ales că nu am niciun angajament, m-aș duce și gratis». Asta a fost! Din acel moment nu am mai vorbit de subiectul acela până când, într-o zi, m-a sunat Gigi Becali. Nu l-am sunat eu, nu am făcut eu presiuni, nu le-am zis nici lui Mara, nici lui Bilașco. Becali mi-a zis: «Dane, eu nu te pun antrenor pe tine». Și eu am zis: «Gigi, de ce m-ai sunat? Dacă m-ai sunat să mă saluți, mai ales că ai fost unde ai fost, eu sunt foarte mulțumit». «Te-am sunat că toată lumea îmi spune mie să te pun pe tine antrenor, dar eu nu te pun!» «Foarte bine, Gigi, care-i problema. Și eu dacă aș fi Gigi Becali nu l-aș schimba în viața mea pe Costel Gâlcă». După aia mi-a zis: «Noi oricum nu ne înțelegem.» «De ce, Gigi, nu ne înțelegem?» Și nu aș vrea să continui ce a zis pentru că nu ar fi corect… Să vă spună el, că dacă spun eu nu e bine pentru toată lumea care a fost pe acolo. «Tu știi cum e la mine», așa mi-a zis. Și am zis că nu știu. Și el mi-a zis cum e. Și eu am zis «dacă e așa cum zici tu, rămâi în continuare cu cine ai, că Dan Petrescu face echipa și schimbările, Dan Petrescu are coloană vertebrală», așa i-am zis. Și asta a fost discuția. Unde vi se pare că l-am lucrat eu pe Gâlcă, unde vi se pare că m-am autopropus? Nu este adevărat că eu vreau bani mulți la Steaua, e fals. Eu nu am vrut niciodată să merg la Steaua din motivele pe care vi le-am spus. Am coloană vertebrală și vreau eu să fac schimbările și echipa”, a afirmat Petrescu.

Întrebat cum i se pare faptul că Mirel Rădoi va antrena Steaua în sezonul viitor, Petrescu a răspuns: „Părearea mea este că Mirel Rădoi ar fi trebuit să înceapă mai de jos. Orice antrenor din lume are nevoie să-și facă undeva ucenicia, nu la o echipă mare, cum este Steaua. Până și Guardiola a antrenat echipa a doua a Barcelonei. Pentru că viața de antrenor este total diferită de viața de fotbalist.”

Dan Petrescu este convins că Steaua va câștiga campionatul în fața formației ASA Târgu Mureș. Tehnicianul a mai spus că are contacte cu reprezentanți ai unor echipe din cinci țări, menționând că, în cazul nu se va concretiza nicio discuție, ar accepta să preia o echipă din România, pentru că îi ajung cinci luni de pauză.

ŞOC! A rămas GOALĂ la petrecerea fiului, ţinuta a cedat! Doamna naţiunii, foto interzis minorilor
Marcela Fota, tragedie multiplă: 'A murit şi el
FOTO. Cum arată azi Simona Sensual, asistenta TV care a luat-o pe calea bisericii și...
Procedura cosmetică comună care a desfigurat-o permanent pe Linda Evangelista. Cum arată acum fostul model
Loredana Groza și Andrei Boncea divorțază după 22 de ani? Ce spune renumitul producător despre...
De unde are Emma Răducanu cicatricea urâtă de pe picior!
Revine carantina de noapte din acest weekend! Marele oraş afectat de restricţie
Măsuri adoptate de CMBSU după ce Capitala a trecut de incidenţa 3 la mie. Mai...
Dieselgate 2.0: Se anunță mari probleme pentru Volkswagen și motorul Diesel
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Țara care elimină complet restricțiile împotriva COVID. „Este timpul să ne întoarcem la o viață...
Marcela Fota, tragedie multiplă: 'A murit şi el
Purtăm genele unui strămoș NECUNOSCUT, dar asta nu e cel mai ȘOCANT. O descoperire contrazice...
NEWS ALERT! Irinel Columbeanu, în stare SEVERĂ la spital! A ajuns cu salvarea, detalii de...
Nu vom scăpa de facturile mari nici în 2026: acum s-a aflat totul
ELEV bătut cu BESTIALITATE, la LICEUL SPORTIV din CONSTANŢA
Bărbatul misterios pentru care Kelly din „Familia Bundy” l-a părăsit pe Brad Pitt în tinerețe
Vestea ȘOC a momentului în România: A fost GĂSIT SPÂNZURAT. Primele informații
Denise Rifai A ȘOCAT pe toată lumea: NIMENI nu ar fi crezut așa ceva. Este...
Un actor legendar din România a părăsit scena. Explicații surprinzătoare
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...