Cum vrea Rădoi să scape de sfaturile lui Gigi Becali venite din lojă

Cum vrea Rădoi să scape de sfaturile lui Gigi Becali venite din lojă
Publicat: 25/06/2015, 16:52
Actualizat: 04/08/2015, 20:34

Întrebat în prima conferință de presă pe care a susținut-o de la numirea la Steaua cum va reacționa dacă Gigi Becali va dori să facă o schimbare în timpul unui meci, Rădoi a răspuns: „Nu o să am telefonul la mine. De multe ori îi place să se laude. Eu nu cred aceste lucruri. Una este să discutăm situația echipei, situația clubului, atât cu el, cât și cu staful nostru, cu domnul Argăseală, cu domnul Duckadam și alta este să decidă numele jucătorului care va intra pe teren.”

Rădoi este de acord ca Steaua să transfere jucători doriți de conducerea clubului, însă a precizat că este nevoie și de achiziționarea unor fotbaliști ceruți de staful tehnic: „Cred că peste tot în lume sunt cluburi care să aducă jucători și atunci nici noi nu ne putem opune dacă va dori clubul să investească într-un jucător. Dacă ei decid să-l aducă, noi suntem obligați să-l antrenăm. Este clar că trebuie aduși și jucătorii pe care noi îi avem în vizor și credem că ne pot ajuta.”

Rădoi a afirmat că, în ciuda relației bune cu Gigi Becali, va putea rămâne antrenor al Stelei numai dacă va avea rezultate. Totuși, Mirel Rădoi spune că nu va renunța la postul său dacă echipa va rata accederea în grupele Ligii Campionilor. „Mă gândesc să stau la Steaua cât mai mult cu putință, dar asta depinde și de rezultate. Indiferent de relația mea cu patronul echipei, dacă nu vor fi rezultate colaborarea noastră va înceta. Dar în cazul în care vom rata calificarea în Liga Campionilor, nu depinde de mine dacă voi fi dat afară sau nu”, a explicat antrenorul.

Faptul că mijlocașul Florin Cernat nu a mai ajuns la Steaua înseamnă, potrivit lui Rădoi, că gruparea nu l-a dorit pe jucător: „Dacă Steaua își dorește un jucător îl va cumpăra.”

De asemenea, antrenorul a spus că mijlocașul Quentin Martinus de la FC Botoșani a avut pretenții prea mari pentru a accepta transferul la Steaua. „Dacă îți dorești să joci la Steaua, cred că poți accepta… În momentul în care pretențiile tale sunt foarte exagerate, cum a fost cazul, atunci noi am fost primii care am renunțat”, a spus Rădoi.

Programul Stelei este foarte dificil la începtul sezonului 2015/2016, dar Mirel Rădoi este încrezător în valoarea echipei sale, care îi permite să obțină rezultate bune atât în competițiile interne, cât și în Liga Campionilor.

„Echipa are un program foarte greu (n.r. – în Liga I), am avut parte și de o tragere la sorți destul de dificilă, dar la un moment dat tot trebuia să jucăm și cu aceste echipe. Cred că avem valoarea necesară pentru a câștiga aceste meciuri. Supercupa este un trofeu pe care îl putem câștiga. Pentru mine fiecare trofeu este important și valoros. Este un început foarte greu de sezon, cu Supercupă, campionat și turul 2 (n.r. – Liga Campionilor). Important e ca la sfârșitul acestor meciuri să ieșim cu capul sus de pe teren și cu calificarea în turul 3”, a menționat Rădoi, care a precizat că nu a vorbit cu predecesorul său, Constantin Gâlcă.

Cât privește înfrângerea suferită în primul amical din Austria, scor 4-5, cu echipa SK Austria Klagenfurt, din liga a doua austriacă, Rădoi spune că este îngrijorat doar de faptul că Steaua a primit cinci goluri în acest meci. „În momentul de față nu ne putem aștepta la mai mult de la jucători, noi eram conștienți că va fi o perioadă grea. În același timp este adevărat că nu ne așteptam să primim trei goluri în zece minute. Jucătorii sunt foarte obosiți în momentul de față, nu au prospețime. Cred că e puțin îngrijorător că am luat cinci goluri. Pozitiv în acest meci a fost faptul că după ce am fost conduși cu 3-0 am avut puterea de a marca patru goluri în a doua repriză. De asemenea, greșelile care au fost, nu au fost colective. Au fost patru goluri primite după greșeli individuale și putem regla aceste lucruri. Ne asumăm responsabilitatea rezultatelor. Noi, nu jucătorii, pentru că jucătorii vor face ce le spunem noi. Presiunea nu trebuie să fie pe umerii lor, trebuie să fie pe umerii noștri. Vinovații suntem noi”, a afirmat Rădoi.

Mirel Rădoi a preluat conducerea tehnică a echipei Steaua în această vară, înlocuindu-l pe Constantin Gâlcă. El este la prima experiență de antrenor, fiind prezentat de site-ul oficial al Stelei ca director sportiv, deoarece nu are licența Pro.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Halucinant! Victimele accidentului de la 2 Mai, învinovăţite pentru că au fost ucise de Vlad...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
De la ce s-ar fi infectat Florin Piersic, de fapt. Amputarea piciorului, decizia drastică a...
Cine sunt medicii care ar fi operat-o pe Kate Middleton | Detaliul, ținut secret de...
8 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. Vreme...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Tânăr în vârstă de 21 de ani, sechestrat și bătut în Chiajna. Victima le-ar fi...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă o Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Se impune prin lege în România. Guvernul a luat decizia astăzi, 9 mai: Să fie...
Plata pensiilor. Perioada în care banii pot fi ridicați de la ghișee, dacă beneficiarii nu...
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Cine este artista de muzică populară care s-a trezit cu soțul decedat noaptea lângă ea,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Secretul pentru obținerea de electricitate din umezeală