CSM vrea să renunțe la modelele Daewoo Nubira II din parcul său auto. Noile autoturisme vor fi cumpărate prin programul „Rabla”

CSM vrea să renunțe la modelele Daewoo Nubira II din parcul său auto. Noile autoturisme vor fi cumpărate prin programul Rabla
Publicat: 25/07/2015, 13:55

„În parcul auto al Consiliului Superior al Magistraturii sunt opt autoturisme Daewoo Nubira II fabricate în anul 2005, care au fiecare un rulaj de peste 200.000 de kilometri, au îndeplinit norma de casare și nu mai prezintă siguranță în exploatare, pentru acestea fiind aprobată casarea”, au precizat reprezentanții CSM la solicitarea MEDIAFAX.

Conform reprezentanților instituției, modalitatea de atribuire a contractului este procedura de achiziție publică, cerere de oferte online pentru atribuirea unui Acord cadru în vederea cumpărării a opt autoturisme.

Contractul are o valoare estimată cuprinsă între 136.597 de lei și 485.484 de lei și trebuia atribuit celui care oferea cel mai mic preț.

„Mărcile și tipurile de autovehicule ce se vor achiziționa se vor stabili după încheierea procedurii de achiziție. Autovehiculele se vor achiziționa prin programul „Rabla”, iar autoturismele casate vor fi predate la un operator economic autorizat de Administrația Fondului pentru Mediu pentru colectarea și tratarea autovehiculelor scoase din uz”, mai susțin reprezentanții CSM.

Anunțul pentru cumpărarea mașinilor a fost dat publicității pe 10 iulie, iar termenul limită de depunere a ofertelor a fost 20 iulie. Însă, procedura de achiziție publică privind încheierea unui acord cadru pentru cumpărarea a opt autoturisme, derulată online, a fost anulată în SEAP deoarece nu s-a depus nicio ofertă. Aceasta va fi reluată ulterior, conform reprezentanților instituției.

Anul acesta, în cadrul programului Rabla, au fost emise 25.000 de tichete (20.000 pentru persoane fizice și 5.000 pentru persoane juridice), prin care, în schimbul casării unei mașini mai vechi de 8 ani se obține o reducere de 6.500 de lei la cumpărarea uneia noi.

Persoanele juridice trebuie să depună un dosar la AFM pentru a beneficia de program, în timp ce personele fizice se înscriu direct la dealer-ul auto dorit, iar tichetele sunt alocate electronic, în sistemul informatic gestionat de AFM.

De asemenea, sunt disponibile trei variante de eco-bonus pentru achiziția unui autoturism cât mai nepoluant. Astfel, valoarea eco-bonusurilor este următoarea: 750 de lei la achiziționarea unui autovehicul nou al cărui motor generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km, în regim de funcționare mixt, potrivit mențiunilor înscrise în certificatul de conformitate al autovehiculului nou; 1.500 de lei la achiziționarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid convenționale) și 2.500 de lei la achiziționarea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in).

În continuare, se menține posibilitatea cumulării a maxim două eco-bonusuri, cu mențiunea că aceasta se poate realiza numai între un eco-bonus de 750 de lei și unul din celelalte două categorii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
Imagini în premieră absolută cu Florin Piersic de la ”Matei Balș”! Starea de sănătate a...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
Florin Piersic, primul mesaj după ce a fost transferat la Spitalul Matei Balș din Capitală....
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
AstraZeneca anunţă că retrage vaccinul COVID-19 în toată lumea. Anunţul vine la câteva luni după...
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
UNGARIA nu a mai rezistat. A luat decizia la care NIMENI nu s-ar fi așteptat
Mirel Rădoi îl concurează pe Țiriac. Antrenorul are un garaj de milioane
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
A fost descoperită o nouă particulă. Cercetătorii o căutau de mult timp!