Regizorul Bogdan Mirică a început filmările pentru producția „Câini”, cu Dragoș Bucur în distribuție

Regizorul Bogdan Mirică a început filmările pentru producția Câini, cu Dragoș Bucur în distribuție
Publicat: 28/07/2015, 18:12

Filmările vor dura aproximativ o lună și se vor desfășura în județul Buzău, lângă Râmnicu Sărat, și în apropiere de București, la Călugăreni, Mereni și Ghimpați, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Producția spune povestea lui Roman, un tânăr de la oraș, care ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine martorul unor evenimente bizare și o senzație generală de amenințare plutește în aer.

„În clipa în care am citit scenariul și Bogdan (Mirică, n.r.) mi-a spus că l-a scris gândindu-se la mine, aveam 87 de kilograme și mi-am dorit foarte tare să fiu capabil să ajung în primul rând la aspectul fizic al personajului. Am ținut un regim alimentar și, când am văzut că dă rezultate, am început să mă pregătesc sufletește pentru personaj, să caut să văd ce avem noi în comun. Și asta mă duce undeva în tinerețea mea, la începutul anilor ’80. E același gen de personaj, dar cu 40 de ani mai bătrân”, a declarat actorul Gheorghe Visu despre rolul pe care îl interpretează în film.

„Aveam nevoie de actori care să aibă o fibră aparte, de virilitate mocnită, care oricând poate exploda. Vorbesc despre potențialitatea lor artistică, nu de realitate”, a declarat Bogdan Mirică despre procesul de casting pentru această producție.

„Am început sa scriu la acest film acum vreo patru ani – a stat, a gestat în mine, l-am scris, l-am transformat, l-am stilizat. Când scriu, îmi place să las scenariul să dicteze propriul lui ritm. Bineînteles că, în cazul de față, dincolo de scris, a fost vorba și de timpul necesar finanțării. Locurile pe care le-am gasit pentru filmare sunt extensia geografică a unor psihologii malformate, lipsite de emoție și umanitate”, a mai spus regizorul și scenaristul Bogdan Mirică.

Directorul de imagine al filmului este Andrei Butică, care a mai lucrat pentru filmul „Poziția Copilului” (2013) și pentru serialul „Umbre” (2014), scenografia îi aparține Augustinei Stanciu, care a lucrat la lungmetrajul „Aferim!”, de Radu Jude, iar producția este asigurată de Marcela Ursu (42 Km Film), în coproducție cu Elie Meirovitz (EZ Films, Franța) și Stephan Komandarev (Argo Films, Belgia).

Proiectul este susținut de Centrul Național al Cinematografiei (CNC), primind o finanțare de 395.000 de lei, în primăvara anului 2014, CNC Franța (Centre national du cinéma et de l’image animée), CNC Bulgaria, Canal +, EURIMAGES și Fundația GAN (Franța).

Premiera „Câini” în România va avea loc în anul 2016.

Bogdan Mirică a profesat ca jurnalist, scriitor și director de creație, până în 2005, când a plecat la Londra, unde a studiat scenaristica la Universitatea Westminster, timp în care a participat și la diferite ateliere de regie susținute, printre alții, de Martin Scorsese, Ken Loach și Paul Verhoeven.

În 2011, a scris și regizat scurtmetrajul „Bora Bora”, care a fost premiat la festivalul Premiers Plans (Angers, Franța) și la TIFF și a fost selecționat, printre altele, la festivalurile internaționale de film de la Locarno, Varșovia și Salonic.

Anul acesta, proiectul sau de debut în lungmetraj – „Câini” – a fost selecționat la Angers Workshops, Torino Film Lab/ Script & Pitch, Cinelink (unde a câștigat premiul ARTE), Les Arcs (Franța) și L’Atelier du Cinefondation, organizat de Festivalul de Film de la Cannes.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
S-A DAT ORDIN în Ungaria. Viktor Orban a luat deja decizia: Situaţia este înfricoşătoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cercetătorii sugerează să încercăm experiențe noi atunci când simțim că timpul ne scapă printre degete