PNL cere CSM să verifice cum au închis procurorii lui Nițu cazul lui Ponta, după ce trei instanțe au decis că Guvernul a încălcat legea

PNL cere CSM să verifice cum au închis procurorii lui Nițu cazul lui Ponta, după ce trei instanțe au decis că Guvernul a încălcat legea
Publicat: 12/08/2015, 17:02

Radu Zlati, deputat PNL, susține că Inspecția Judiciară trebuie să cerceteze actele celor doi procurori care au dat „NUP pe dosarul lui Ponta” privind alegerile parțiale pentru a arăta că „CSM există și face ceea ce este dator să facă”.

„Este cunoscută opiniei publice relația între premierul Victor Viorel Ponta și Procurorul General Tiberiu Nițu. Relația dintre protector și protejat, de vreme ce domnul Nițu a fost impus la conducerea unei instituții, esențială pentru administrarea actului de justiție, printr-o înțelegere dubioasă cu fostul președinte Băsescu. Presa, societatea civilă, oamenii politici au comentat destul pe marginea acestui subiect. Nu întâmplător procurorii aflați sub conducerea domnului Tiberiu Nițu au dat NUP unei plângeri penale făcute la adresa premierului de către Mihai Seplecan, lider al PNL Cluj, plângere penală pentru abuz în serviciu, cauzată de faptul că nu au fost organizate de către Guvern alegeri pentru șefia Consiliului Județean Cluj, în termenul prevăzut de lege”, susține Zlati.

Liberalul atrage atenția CSM că independența Justiție poate fi afectată din afara sistemului judiciar, dar și de atacurile și presiunile venite dinlăuntrul actului de justiție.

„În acest sens, solicit CSM să verifice cum este posibil ca, deși trei instanțe judecătorești au stabilit că Guvernul se face vinovat de încălcarea legii, doi procurori (procurorul de caz și procurorul șef de secție de la Parchetul General) să dea și apoi să confirme o scoatere de sub urmărirea penală a șefului Guvernului, primul vinovat de încălcarea fragrantă a legii. Consider că acest NUP pus pe dosarul lui VV Ponta poate acționa ca un factor de presiune asupra judecătorilor care vor continua să administreze actul de justiție în cazul premierul Ponta și al procesului în care acesta este pârât, proces aflat pe rol la ÎCC”, a adăugat deputatul PNL.

Potrivit acestuia, cercetarea de către Inspecția Judiciară a actelor celor doi procurori care au dat NUP pe dosarul lui Ponta „poate fi un bun prilej de a arăta că CSM există și face ceea ce este dator să facă”.

„Mă alătur, de asemenea, colegului Mihai Seplecan în solicitarea acestuia ca domnul Procuror General să își prezinte demisia în urma actelor subordonaților săi. Fără prea multă speranță, de altfel; căci domnul procuror, preaplecat slujbaș, în ultimă instanță, a prea-plecatului VV Ponta, se pare că nu cunoaște termenul „demisie de onoare”. Dacă mă înșel, să o dovedească!”, își încheie declarația politică Zlati.

Gândul a dezvăluit că procurorii de la Parchetul General au clasat dosarul în care premierul Ponta era acuzat de PNL Cluj de abuz în serviciu pentru faptul că a blocat alegerile parțiale, deși mai multe instanțe din România au decis că Guvernul era obligat să organizeze alegeri.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Care este melodia cea mai periculoasă pentru șoferi, dacă o ascultă la volan. E una...
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
Șoseaua din România pe care mulți turiști o consideră mai frumoasă decât Transalpina și Transfăgărășanul
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
"Suntem o comună binecuvântată de Dumnezeu!" Fructul cu care localnicii au dat lovitura. Cu cât...
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Cine este românul care și-a pierdut viața în noaptea de Înviere, în Italia. Mașina tânărului...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacă un șofer face o depășire neregulamentară, ești obligat să-l lași să intre în fața...
Omagiu adus lui Bernard Hill de membrii distribuţiei "Stăpânul Inelelor"
Substanță RADIOACTIVĂ, găsită în urina fumătorilor de țigări electronice!
Se dă lege pentru românii din TRANSILVANIA. Noile măsuri vor deveni OBLIGATORII prin lege
Cea mai periculoasă melodie pentru șoferi. Riscul este foarte mare
Zodiile care vor pierde o persoană dragă până la finalul primăverii. Ce anunță astrele pentru...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Maria Cârneci, destăinuiri emoționante despre pierderea soțului ei. Artista încă nu și-a găsit liniștea fără...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
O grotă subacvatică este atât de adâncă încât cercetătorii nu i-au putut găsi fundul