”Dialogul” dintre Messi și Ponta, în opinia lui Predoiu: ”Premierul ar fi fost șocat să afle de la Messi că un rezultat prost nu poate fi prezentat la TV drept unul bun”

''Dialogul'' dintre Messi și Ponta, în opinia lui Predoiu: ''Premierul ar fi fost șocat să afle de la Messi că un rezultat prost nu poate fi prezentat la TV drept unul bun''
Publicat: 13/08/2015, 13:42

„Chiar și FC Barcelona poate fi o lecție de economie. Un schimb de replici între cei doi (n.n. Messi și Ponta) ar fi adus, dacă nu talent, cel puțin un dram de logică în guvernul premierului […] . Poate că premierul ar fi aflat de la campion faptul că la FC Barcelona se investește: în infrastructură, jucători, specialiști. Ar fi aflat poate că aceste investiții, dublate de muncă, talent și integritate, aduc performanță. Ar fi aflat de asemenea faptul că salariile jucătorilor nu cresc fără rezultate și, în orice caz, sunt calculate astfel încât să rămână bani pentru investițiile din anii următori, altminteri, nu mai rămân bani pentru salariile majorate pe hârtie”, a scris prim-vicepreședintele PNL, pe Facebook.

El a menționat că premierul ar fi fost uimit să afle de la fotbalistul Lionel Messi că un rezultat prost nu poate fi prezentat drept unul bun, iar „Barcelona lui Messi nu-și permite un deficit bugetar, iar guvernul lui Ponta, da”.

„Premierul ar fi fost poate uimit să constate că antrenorii, managerii și șeful clubului sunt ținuți la post atât timp cât acesta are profit și suport popular din partea socios, suporterii care au acțiuni la club. În fine, premierul ar fi fost fără îndoială șocat să afle de la campion că un rezultat prost nu poate fi prezentat la TV de către Messi drept un rezultat bun. Barcelona lui Messi nu-și permite deficit bugetar, guvernul lui Ponta, da!”, a arătat Predoiu.

El a făcut o comparație între măsurile Codului Fiscal și FC Barcelona.

„Luni seara premierul ne-a spus că se poate relaxa fiscal la maximum în Codul Fiscal, pentru că au crescut încasările din TVA și … cam atât. Dar celelalte venituri ale statului, cum ar fi din dividendele companiilor de stat sau impozitul pe profit? Dar dacă luăm în calcul cheltuielile bugetare neproductive majorate mai e în regulă? Dar dacă luăm în calcul stoparea investițiilor publice în 2014 și 2015, care vor avea efecte negative în 2016 și 2017, mai e în regulă? Ce ne-a spus premierul la TV despre Codul Fiscal e ca și cum la FC Barcelona s-ar spune să majorăm toate salariile jucătorilor, să scădem costul abonamentelor și să oprim toate investițiile în logistică și infrastructura clubului, pentru că 2015 a fost un an financiar bun. Sau, dacă ne mutăm în teren, e ca și când Messi le-ar spune colegilor -nu mai alergați, avem 3-1 la pauză, câștigăm sigur”, a adăugat Predoiu.

Premierul Victor Ponta a fost, marți seara, la Tbilisi, unde a asistat la meciul de fotbal Supercupa Europei dintre Barcelona și Sevilla, iar înainte de meci, premierul a participat la o cină oficială organizată de omologul său din Georgia, dar și la o degustare de vinuri.

Potrivit unor fotografii postate de premierul Georgiei Irakli Garibashvili, pe pagina sa oficială de Facebook, Victor Ponta împreună cu ministrul Agriculturii Daniel Constantin au participat la dineul oficial, dar și la o degustare de vinuri, primul ministru făcând o poză la o sticlă de vin, după ce a băut.

Prima reacție a premierului Victor Ponta după meciul de la Tbilisi a fost, miercuri, pe facebook, unde a scris ironic că fotbalistul vedetă al echipei Barcelona Lionel Messi l-ar fi ignorat, făcând chiar și o glumă pe acestă teamă și afirmând că Alina Gorghiu îi va cere demisia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
9 judeţe, sub avertizări meteo cod galben şi portocaliu de vijelii. Vreme severă până vineri...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
„Îl iubim pe acest preot și luptăm pentru el” Sute de enoriași protestează în fața...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
DECIZIE pentru cei care au telefoane mobile. Se aplică pentru toată lumea
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Declarația șocantă a tinerei care și-a văzut tatăl ucis în sectorul 6 din Capitală pentru...
BANCUL ZILEI. Un bătrân vine la preot să se spovedească: - Părinte, am păcătuit, îi...
Care este legătura dintre hormonul de stres din timpul sarcinii și IQ-ul copilului?
×