”Dialogul” dintre Messi și Ponta, în opinia lui Predoiu: ”Premierul ar fi fost șocat să afle de la Messi că un rezultat prost nu poate fi prezentat la TV drept unul bun”

''Dialogul'' dintre Messi și Ponta, în opinia lui Predoiu: ''Premierul ar fi fost șocat să afle de la Messi că un rezultat prost nu poate fi prezentat la TV drept unul bun''
Publicat: 13/08/2015, 13:42

„Chiar și FC Barcelona poate fi o lecție de economie. Un schimb de replici între cei doi (n.n. Messi și Ponta) ar fi adus, dacă nu talent, cel puțin un dram de logică în guvernul premierului […] . Poate că premierul ar fi aflat de la campion faptul că la FC Barcelona se investește: în infrastructură, jucători, specialiști. Ar fi aflat poate că aceste investiții, dublate de muncă, talent și integritate, aduc performanță. Ar fi aflat de asemenea faptul că salariile jucătorilor nu cresc fără rezultate și, în orice caz, sunt calculate astfel încât să rămână bani pentru investițiile din anii următori, altminteri, nu mai rămân bani pentru salariile majorate pe hârtie”, a scris prim-vicepreședintele PNL, pe Facebook.

El a menționat că premierul ar fi fost uimit să afle de la fotbalistul Lionel Messi că un rezultat prost nu poate fi prezentat drept unul bun, iar „Barcelona lui Messi nu-și permite un deficit bugetar, iar guvernul lui Ponta, da”.

„Premierul ar fi fost poate uimit să constate că antrenorii, managerii și șeful clubului sunt ținuți la post atât timp cât acesta are profit și suport popular din partea socios, suporterii care au acțiuni la club. În fine, premierul ar fi fost fără îndoială șocat să afle de la campion că un rezultat prost nu poate fi prezentat la TV de către Messi drept un rezultat bun. Barcelona lui Messi nu-și permite deficit bugetar, guvernul lui Ponta, da!”, a arătat Predoiu.

El a făcut o comparație între măsurile Codului Fiscal și FC Barcelona.

„Luni seara premierul ne-a spus că se poate relaxa fiscal la maximum în Codul Fiscal, pentru că au crescut încasările din TVA și … cam atât. Dar celelalte venituri ale statului, cum ar fi din dividendele companiilor de stat sau impozitul pe profit? Dar dacă luăm în calcul cheltuielile bugetare neproductive majorate mai e în regulă? Dar dacă luăm în calcul stoparea investițiilor publice în 2014 și 2015, care vor avea efecte negative în 2016 și 2017, mai e în regulă? Ce ne-a spus premierul la TV despre Codul Fiscal e ca și cum la FC Barcelona s-ar spune să majorăm toate salariile jucătorilor, să scădem costul abonamentelor și să oprim toate investițiile în logistică și infrastructura clubului, pentru că 2015 a fost un an financiar bun. Sau, dacă ne mutăm în teren, e ca și când Messi le-ar spune colegilor -nu mai alergați, avem 3-1 la pauză, câștigăm sigur”, a adăugat Predoiu.

Premierul Victor Ponta a fost, marți seara, la Tbilisi, unde a asistat la meciul de fotbal Supercupa Europei dintre Barcelona și Sevilla, iar înainte de meci, premierul a participat la o cină oficială organizată de omologul său din Georgia, dar și la o degustare de vinuri.

Potrivit unor fotografii postate de premierul Georgiei Irakli Garibashvili, pe pagina sa oficială de Facebook, Victor Ponta împreună cu ministrul Agriculturii Daniel Constantin au participat la dineul oficial, dar și la o degustare de vinuri, primul ministru făcând o poză la o sticlă de vin, după ce a băut.

Prima reacție a premierului Victor Ponta după meciul de la Tbilisi a fost, miercuri, pe facebook, unde a scris ironic că fotbalistul vedetă al echipei Barcelona Lionel Messi l-ar fi ignorat, făcând chiar și o glumă pe acestă teamă și afirmând că Alina Gorghiu îi va cere demisia.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Prințul Harry mai încearcă o dată. Cum s-a autoinvitat în Marea Britanie
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...