Sindicaliștii îi răspund ministrului Educației: „Este o eroare să dăm procente. Discutăm de cu totul și cu totul alte condiții”

Sindicaliștii îi răspund ministrului Educației: „Este o eroare să dăm procente. Discutăm  de cu totul și cu totul alte condiții
Publicat: 20/08/2015, 14:14
Actualizat: 20/03/2019, 14:39

Reprezentanții profesorilor spun că procentele negociate în timpul discuțiilor pentru noua lege a salarizării, care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 decembrie 2015, trebuie din nou discutate.

„Noi am purtat niște discuții la un anumit moment, în urmă cu două-trei luni, anexele cu privire la salarizarea în învățământ, preuniversitar și universitar, am căzut de acord cu Ministerul Educației să susținem o variantă negociată la nivel de ministere, iar această variantă urma să fie înaintată către Ministerul Muncii, unde are loc o ultimă plajă de discuții, nu știu să vă spun când. Numai că între timp noi am discutat ceva, a apărut altceva, a apărut ordonanța pentru demnitari care ajung din start în vârful piramidei salariale, cu creșteri de pe o lege care încă nu există. De asemenea, tot pe baza unor acte normative au crescut salariile din Administrația Prezidențială, au mai crescut salariile și la Palatul Victoria, parlamentarii și-au mai votat niște pensii de excepție că lor li se pare logic să fie primii beneficiari. Și, categoric, în momentul de față ceea ce s-a discutat atunci va fi pus în discuție în momentul de față, discutăm în cu totul alte condiții”, a declarat Marius Nistor, președintele Federației Spiru Haret.

Nistor spune că ministrul Sorin Cîmpeanu a înaintat ministerului Muncii niște propuneri care la rândul lor vor fi renegociate.

„Acum discutăm despre ordonanța de urgență care crește cu 25% salariile în sănătate și de faptul că sunt stabilite creșteri salariale de 25%, astfel încât medicii să beneficieze până în 2017 de dublarea salariilor, deci discutăm de cu totul și cu totul alte condiții. Este clar că materialul discutat la un moment dat suportă modificări în momentul de față, ele vor fi discutate când ne vom întâlni cu reprezentanții Ministerului Muncii ai Ministerului de Finanțe. Eu nu mă angajez să dau procente, din punctul meu de vedere este o eroare să dăm acum procente”, a mai spus Marius Nistor.

Simion Hăncescu, președintele FSLI, spune la rândul lui că sindicaliștii din educație au propus în noua lege a salarizării o mărire a salariilor pentru angajații din învățământul preuniversitar de 70%. „Dar această creștere este pentru toți angajații din sectorul public, nu numai pentru profesori. Dezamăgirea noastră este maniera în care Guvernul a înțeles să aplice această lege. Ne-am trezit cu ordonanța pentru înalții demnitari, pentru un număr restrâns, apoi a venit ordonanța pentru parlamentari, acum pentru medici. Faptul că deja sunt ordonanțe date înainte de a pune în aplicare legea salarizării pentru toată lumea nu este în regulă. Iar acest lucru a iritat pe bună dreptate pe foarte mulți oameni din sistem”, a spus Simion Hăncescu. Acesta spune că în aceste condiții datele problemei se schimbă. „Deja se rupe filmul între două domenii prioritare pentru guvernare, cel puțin așa am înțeles. Nu suntem absurzi, dar totuși trebuie să fie un echilibru”, a mai spus Simion Hăncescu.

Ministerul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat pentru gândul că a înaintat Guvernului propunerile care pot aduce salarii mai mari cu procente cuprinse între 70 și 177%, în funcție de pregătire și formă. Citiți mai multe detalii AICI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului