Zeci de saci cu documente, ridicați de la CJ Vaslui după aproape10 ore de percheziții

Zeci de saci cu documente, ridicați de la CJ Vaslui după aproape10 ore de percheziții
Publicat: 08/09/2015, 20:01

Președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, după finalizarea perchezițiilor, că procurorii DNA au solicitat o serie de documente privind achizițiile publice derulate de către instituția pe care o conduce.

„Procurorii au solicitat, în pricipal, documente privind derularea proiectului de reabilitare a sistemului de apă și canalizare, documente privind achizițiile. Presupun că există niște suspiciuni, pentru că altfel nu ar veni nimeni să facă percheziții și să ridice documente. Ordinul de percheziție a vizat biroul președintelui CJ și birourile în care existau documentele solicitate. (…) Dacă va fi necesar, vom angaja un avocat, dar deocamdată nu angajăm pe nimeni. Așteptăm să vedem ce se întâmplă”, a afirmat Dumitru Buzatu.

Șeful CJ a mai spus că nu știe foarte multe lucruri despre perchezițiile la Centrul de Afaceri, condus de către fiul său, Tudor Buzatu, susținând că a plecat dimineață de acasă împreună cu acesta, fără însă ca pe parcursul zilei să mai ia legătura cu el.

„Am emoții, e firesc. Nu cred că nimeni care face obiectul unei asemenea cercetări nu este lipsit de emoții. În ceea ce privește documentele, aștept și eu să văd despre ce este vorba, ce conține acel dosar, dacă este pe numele meu. În principiu, ne temem de Cel de sus, dar te mai temi și de cei de jos”, a spus Buzatu.

Perchezițiile de la sediul CJ Vaslui s-au finalizat după aproape zece ore, fiind ridicați 39 de saci cu documente.

La Prefectura Vaslui, procurorii anticorupție au percheziționat doar biroul directorului de cancelarie, Edi Popica (PSD), viitorul ginere al unuia dintre patronii firmelor vizate de descinderi și care au executat lucrări decontate de către Consiliul Județean.

Anchetatorii au descins și la sediile unor firme de construcții din Vaslui, Murgeni, Bârlad, care au desfășurat lucrări la groapa ecologică din localitatea Roșiești, precum și lucrări de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare și a drumurilor din județ, toate lucrările fiind finanțate cu fonduri europene. Printre aceste societăți s-a numărat și Aquavas Vaslui.

De asemenea, perchezițiile au vizat Primăria comunei Ștefan cel Mare, de unde au fost ridicate documente ale unor firme care aparțin președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, și care au domeniu de activitate agricultura. Astfel, Buzatu are, în localitatea respectivă, terenuri pe care cultivă cereale, precum și o fermă pomicolă.

În urma perchezițiilor, nicio persoană nu a fost ridicată de procurori și dusă la audieri.

Procurorii DNA au descins, marți dimineață, la 62 de adrese din București și cinci județe, fiind vizate și cinci sedii ale unor instituții publice, iar restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și locuințele unor persoane.

Astfel, procurorii au făcut percheziții în mai multe birouri de la Consiliul Județean Vaslui, în prezența șefului instituției, Dumitru Buzatu, precum și la biroul lui Tudorel Buzatu, fiul președintelui CJ Vaslui, aflat la Centrul de afaceri din municipiu, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean.

De asemenea, au fost vizate sediul Prefecturii Vaslui și sediile a trei primării din localitățile Șuletea, Murgeni și Ștefan cel Mare, dar și sediile unor societăți comerciale și locuințele unor persoane.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, procurorii de la Serviciul Teritorial Iași fac cercetări în două cauze penale care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2011-2015.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că persoanele vizate în acest dosar sunt suspectate de luare de mită, abuz în serviciu și fals în legătură cu accesarea fondurilor europene și cu întocmirea documentației în acest sens.

Șeful Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, este și președinte al organizației județene Vaslui a PSD, în timp ce fiul său este liderul Tineretului Social Democrat la nivel județean.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pensia uriașă pe care o are Iohannis! A răbufnit și a aruncat pe „masă” o...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
EXCLUSIV: Cât timp trebuie să fierbi ouăle de Paște ca să nu le crape coaja....
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
S-a dat lege în România. Închisoare cu executare. Și nu există excepții!
Hal de spital. După ce le-a fost dat alt copil de la maternitate, doctorul le-a...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern