Zeci de saci cu documente, ridicați de la CJ Vaslui după aproape10 ore de percheziții

Zeci de saci cu documente, ridicați de la CJ Vaslui după aproape10 ore de percheziții
Publicat: 08/09/2015, 20:01

Președintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat, după finalizarea perchezițiilor, că procurorii DNA au solicitat o serie de documente privind achizițiile publice derulate de către instituția pe care o conduce.

„Procurorii au solicitat, în pricipal, documente privind derularea proiectului de reabilitare a sistemului de apă și canalizare, documente privind achizițiile. Presupun că există niște suspiciuni, pentru că altfel nu ar veni nimeni să facă percheziții și să ridice documente. Ordinul de percheziție a vizat biroul președintelui CJ și birourile în care existau documentele solicitate. (…) Dacă va fi necesar, vom angaja un avocat, dar deocamdată nu angajăm pe nimeni. Așteptăm să vedem ce se întâmplă”, a afirmat Dumitru Buzatu.

Șeful CJ a mai spus că nu știe foarte multe lucruri despre perchezițiile la Centrul de Afaceri, condus de către fiul său, Tudor Buzatu, susținând că a plecat dimineață de acasă împreună cu acesta, fără însă ca pe parcursul zilei să mai ia legătura cu el.

„Am emoții, e firesc. Nu cred că nimeni care face obiectul unei asemenea cercetări nu este lipsit de emoții. În ceea ce privește documentele, aștept și eu să văd despre ce este vorba, ce conține acel dosar, dacă este pe numele meu. În principiu, ne temem de Cel de sus, dar te mai temi și de cei de jos”, a spus Buzatu.

Perchezițiile de la sediul CJ Vaslui s-au finalizat după aproape zece ore, fiind ridicați 39 de saci cu documente.

La Prefectura Vaslui, procurorii anticorupție au percheziționat doar biroul directorului de cancelarie, Edi Popica (PSD), viitorul ginere al unuia dintre patronii firmelor vizate de descinderi și care au executat lucrări decontate de către Consiliul Județean.

Anchetatorii au descins și la sediile unor firme de construcții din Vaslui, Murgeni, Bârlad, care au desfășurat lucrări la groapa ecologică din localitatea Roșiești, precum și lucrări de reabilitare a rețelelor de apă și canalizare și a drumurilor din județ, toate lucrările fiind finanțate cu fonduri europene. Printre aceste societăți s-a numărat și Aquavas Vaslui.

De asemenea, perchezițiile au vizat Primăria comunei Ștefan cel Mare, de unde au fost ridicate documente ale unor firme care aparțin președintelui CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, și care au domeniu de activitate agricultura. Astfel, Buzatu are, în localitatea respectivă, terenuri pe care cultivă cereale, precum și o fermă pomicolă.

În urma perchezițiilor, nicio persoană nu a fost ridicată de procurori și dusă la audieri.

Procurorii DNA au descins, marți dimineață, la 62 de adrese din București și cinci județe, fiind vizate și cinci sedii ale unor instituții publice, iar restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și locuințele unor persoane.

Astfel, procurorii au făcut percheziții în mai multe birouri de la Consiliul Județean Vaslui, în prezența șefului instituției, Dumitru Buzatu, precum și la biroul lui Tudorel Buzatu, fiul președintelui CJ Vaslui, aflat la Centrul de afaceri din municipiu, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean.

De asemenea, au fost vizate sediul Prefecturii Vaslui și sediile a trei primării din localitățile Șuletea, Murgeni și Ștefan cel Mare, dar și sediile unor societăți comerciale și locuințele unor persoane.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție, procurorii de la Serviciul Teritorial Iași fac cercetări în două cauze penale care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție, asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2011-2015.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că persoanele vizate în acest dosar sunt suspectate de luare de mită, abuz în serviciu și fals în legătură cu accesarea fondurilor europene și cu întocmirea documentației în acest sens.

Șeful Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu, este și președinte al organizației județene Vaslui a PSD, în timp ce fiul său este liderul Tineretului Social Democrat la nivel județean.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Horoscop zilnic, 20 aprilie 2024: Leii trebuie să fie foarte atenți în fața cui își...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Tulburătoare și Înălțătoare discuția dintre Ana Blandiana și Adrian Artene | ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE