Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire în Harghita și Brașov

Drumarii intervin cu utilaje de deszăpezire în Harghita și Brașov
Publicat: 26/11/2015, 12:41

Potrivit Centrului Infotrafic, în județul Brașov, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă și se intervine cu utilaje de deszăpezire, iar pe principalele drumuri naționale – DN 1, DN 73, DN 13, DN 1 A, DN 11 -, dar și pe cele secundare sunt filtre de Poliție, care verifică dacă autovehiculele sunt echipate cu anvelope de iarnă.

Și în județul Harghita, traficul rutier se desfășoară îngreunat, în condiții de iarnă, mai ales în zonele înalte, iar drumarii intervin cu material antiderapant și cu utilaje de deszăpezire.

„Avem 29 de utilaje de deszăpezire care acționează pe drumurile naționale din județ, autobasculante cu lamă și de împrăștiat material antiderapant. Stratul de zăpadă de pe carosabil este variabil, în funcție de altitudine, cel mai consistent în zonele înalte, la vârf, în pasuri și trecători. În cursul dimineții au fost împrăștiate peste 100 de tone de material antiderapant”, a spus șeful Secției Drumuri Naționale (SDN) Harghita, Cătălin Romanescu.

Potrivit meteorologilor, stratul de zăpadă proaspăt depus măsoară 15 centimetri în stațiunea Harghita Băi, unde tunurile de zăpadă au fost puse în funcțiune, zece centimetri la Lacu Roșu și șapte centimetri la vârful Bucin, și continuă să ningă.

Poliția Rutieră Harghita a suplimentat echipajele fixe și mobile pe teren, cu precădere în zonele cu potențial ridicat de producere a accidentelor, pe DN 12 A, la vârful Frumoasa, pe DN 12 C, în zona Lacu Roșu, pe DN 13 A, în trecătoarea Harghita și la vârful Calonda, pe DN 13 B, în pasul Bucin, și pe DN 15, la vârful Creanga, spre Borsec.

„Se verifică echiparea autoturismelor cu anvelope de iarnă și a autovehiculelor de mare tonaj cu anvelope corespunzătoare sezonului rece și cu lanțuri antiderapante. Pe de altă parte, se acționează pentru fluidizarea traficului și pentru atragerea atenției conducătorilor auto să circule cu viteză redusă, adaptată condițiilor de drum, pentru că ninge abundent. În cursul dimineții s-au produs mai multe accidente ușoare în județ, cum ar fi derapări, intrări în șant și ieșiri în decor”, a spus Gheorghe Filip.

Poliția recomandă șoferilor să circule cu viteză redusă, să mărească distanța în mers între autovehicule și să aibă pregătite lanțuri antiderapante care, la nevoie, să poată fi utilizate.

Jandarmii montani de la cele patru posturi montane din stațiunile Harghita Băi, Lacu Roșu, Borsec și Băile Tușnad patrulează pe traseele montane care prezintă un risc ridicat pentru turiștii care sunt în zonă și care sunt așteptați în minivacanța de 1 Decembrie.

În Sibiu, la Bâlea Lac stratul de zăpadă a ajuns la 29 de centimetri, iar reprezentanții Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu au declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, că în întreg județul ninge abundent și va continuă să ningă până la orele prânzului.

„Stratul de zăpadă la Bâlea Lac măsoară 29 de centimetri, la Păltiniș este de opt centimetri, iar la Boița este de trei centimetri”, au declarat reprezentanții Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu.

Aceștia au precizat că joi după-amiază precipitațiile vor continuă sub formă de lapoviță, iar în cursul nopții de joi spre vineri este posibil să se formeze polei în anumite zone.

În municipiul Sibiu, traficul este îngreunat din cauza zăpezii și a ninsorii abundente, șoferii fiind nevoiți să parcurgă și în 40 de minute un traseu care, în condiții normale, se face în maxim zece minute.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Florin Crișan, managerul Institutului Inimii din Cluj, dezvăluiri de ultimă oră despre Florin Piersic: 'Se...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Patru români și-au făcut gaură în buget, după o masă pe litoral de 1 Mai!...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Accident mortal în Suceava! Un tânăr de 26 de ani a fost spulberat de un...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Elena Udrea, în lacrimi. Ce s-a întâmplat cu micuța Eva
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb