Prima pagină » Magazin » Cât de sigure sunt culturile modificate genetic pentru consum

Cât de sigure sunt culturile modificate genetic pentru consum

Cât de sigure sunt culturile modificate genetic pentru consum
Un grup de 20 de oameni de știință a realizat un studiu ce a constatat că nu există nicio diferență între culturile genetice și cele crescute în mod convențional, iar organismele modificate genetic nu reprezintă o amenințare mai mare pentru mediu.

Conform Descoperă, experții au notat că există dificultăți în stabilirea tendințelor pe termen lung. Singurul risc este legat de dăunătorii care dezvoltă rezistență la culturile modificate genetic. De asemenea, a fost descoperit că nu a existat o creștere semnificativă a productivității de la culturile modificate genetic.

Ei au descoperit că progresele moderne în ingineria genetică se estompează în linii clare de distincție între plantele modificate genetic (GE) și organismele crescute în mod convențional.

Raportul a fost întocmit de către un grup de 20 de oameni de știință, care au început examinarea tuturor probelor în urmă cu mai bine de doi ani. Ei au avut sprijinul Academiei Naționale de Științe, Inginerie și Medicină a SUA. De la începutul studiului, au fost analizate aproape 900 de publicații și studii din ultimele două decenii referitoare la soia, porumb, bumbac (care sunt aproape toate culturi comerciale modificate genetic). Studiul a analizat discursurile a 80 de vorbitori de la trei ședințe publice, peste 700 de comentarii de la public pentru a oferi o perspectivă asupra problemelor care privesc populația generală.

Raportul precizează că reglementarea noilor alimente ar trebui să nu fie pur și simplu despre modul în care acestea sunt produse, ci în funcție de produsul în sine. Acest lucru înseamnă că testele de siguranță pentru produse noi ar trebui să fie făcute în exact același mod, ca cele ale plantelor reproduse convențional.

Ei au descoperit că în timp ce multe atribute au fost adăugate la aceste culturi, cum ar fi termenul de valabilitate mai lung și conținutul de vitamine mai mare, numai două caracteristici au devenit un lucru obișnuit și pe larg utilizat: unul care le conferă rezistență la erbicide și al doilea care le face toxice pentru insecte.

Citește în continuare pe Descoperă

Recomandarea video

Mediafax
Pe cine avantajează prezența mică la alegerile din București
Digi24
Cele două probleme care țin pe loc încheierea unui acord de pace Rusia - Ucraina, dezvăluite de Keith Kellogg
Cancan.ro
Și-a părăsit iubita medic pentru Rodica Stănoiu! Noi detalii despre 'puiuțul' fostei ministrese a Justiției
Prosport.ro
FOTO. Cea mai frumoasă fotbalistă din lume a primit o ofertă de nerefuzat
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Primele rezultate. Cum au votat bucureștenii până la acestă oră
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
O crimă care pune gaz pe foc în procesul de mobilizare din Ucraina, în criză de soldați. „Sunt incredibil de ruşinată”
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Cel mai bătrân STRĂMOȘ al RECHINILOR înota în apele Australiei pe vremea dinozaurilor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
De ce poți simți singurătate chiar și atunci când ai prieteni și cum poți restabili legăturile?