Cum putem scăpa de riduri

Cum putem scăpa de riduri
Publicat: 06/06/2016, 19:57
Actualizat: 01/10/2018, 18:23

Chiar dacă moștenim un ten cu tendință de ridare timpurie, un mod de viață sănătos, hrana corectă, hidratarea suficientă și fotoprotecția ne vor ajuta ca ridurile să apară mai târziu. „Folosirea corectă a produselor cosmetice – crema hidratantă înainte de fondul de ten, alegerea cremelor și a fondului de ten după sfatul medicului dermatolog, demachierea corectă, toate astea ne vor ajuta să prevenim degradarea elastinei. Produsele prost alese sau folosite timp îndelungat pot sufoca pielea și pot „coace” țesutul elastic și colagenul.

Dacă dorim să ne precocupăm din timp de acest aspect, trebuie să știm că există produse cosmetice și dermatocosmetice, tratamente de infuzie de vitamine, stimulente de sinteză de colagen și factori de creștere prin mezoterapie fără ac. Mezoterapia fără ac se face în programe personalizate, care sunt adaptate fiecărui tip de ten și fiecărei probleme asociate. Asta pentru că aproape toți avem un mozaic de tenuri. Avem zone cu piele uscată și mai grasă, zone cu piele subțire și cu piele groasă sau zone cu pori deschiși sau cu rozacee și iritații. De parcă nu ar fi destul, variem cu vârsta, cu modificările hormonale și cu anotimpul, așa că trebuie să schimbăm și modul de îngrijire.

Radiofrecvența, laserele, mezoterapia și PRP-ul ( tehnica Dracula sau Vampir) sunt la limita între prevenție și tratament. Ele pot îmbunătăți masiv calitatea pielii și chiar pot șterge liniile fine, în special în zonele cu piele subțire: pleoape, gât, decolteu, mâini. Ba mai mult, radiofrecvența chiar poate avea un efect de lifting, pentru că dă ținută si fermitate și ridică zonele laxe (sprâncenele, mandibula etc)”, spune dermatologul Viviana Iordache pentru Gândul.

Tratamentul cu toxină botulinică

Ridurile de expresie apar devreme, acolo unde, din construcție, avem mușchi ai mimicii mai puternici. „Zonele de pe frunte, între sprâncene, cu care ne încruntăm de câte ori ne gândim intens, când citim sau când ieșim în soare, se pot rida si de la 25 de ani.. Dacă cuta se formează doar în expresie mai putem aștepta, dar, dacă urmele se văd și în repaus, din ce stăm ridul se va adânci și ne va da un aspect aspru, supărat, nu neapărat și îmbătrânit. Dacă aceste riduri apar însă deasupra buzelor, pe falcă sau pe gât, sunt asociate cu îmbătrânirea și se tratează cât de repede se poate.
Este greu de răspuns la întrebarea privind vârsta optimă la care se începe tratamentul cu Botox. Depinde de adâncimea ridurilor de expresie și de zona pe care apar. Dacă facem Botox la șase luni, putem constata că au trecut 9 sau 12 luni până să le vedem din nou”, subliniază dermatologul pentru Gândul.

Acidul hialuronic poate șterge ridurile de deshidratare și de vârstă. „În fiecare an apar formule noi și mai bune, dar, paradoxal, tocmai succesul imens creează probleme. Sunt sute de producători și sute de formule, unele dubioase, altele nici măcar nu au de fapt acid hialuronic, sunt zeci de medici specialiști sau nespecialiști (autointitulați esteticieni), asistente, cosmeticiene care își inchipuie că este simplu să faci niște injecții Aceștia profită de pacienții neinformați, care au un singur criteriu de selecție: prețul. Cu acidul hialuronic putem umple șanturi și cute, putem repoziționa structurile feței și împiedica alunecarea feței, care transformă triunghiul tinereții în pătratul bătrâneții”, precizează dermatologul Viviana Iordache pentru Gândul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ