10 alimente care pot ameliora durerea

10 alimente care pot ameliora durerea
Publicat: 09/07/2016, 18:32
Actualizat: 09/07/2016, 19:18
Fie că este vorba de o durere a articulațiilor după un antrenament intens sau de începutul unei răceri neplăcute, studiile științifice sugerează că anumite alimente ar putea fi la fel de benefice ca medicamentele. Fructele, legumele, condimentele și semințele pe care încercăm să le introducem în dieta noastră zilnică au și propietăți anti-inflamatorii! În timp ce unele alimente (printre care ciocolata, ouăle, grâul, carnea și porumbul) pot cauza inflamații, există dovezi că altele le pot preveni și ameliora. Iată o listă cu cele mai puternice alimente care ameliorează durerile de orice fel.
Ghimbir
Un ingredient des întâlnit în medicina tradițională, această rădăcină este cunoscută pentru propietățile sale anti-greață și de calmare a stomacului. Însă, ghimbirul este de asemenea de ajutor în diminuarea durerilor, inclusiv dureri musculare și crampe menstruale. Ghimbirul s-a dovedit un analizgezic și un anti-inflamator natural foarte bun, asemănător ibuprofenului, fără efect adeverse.
Un supliment zilnic de ghimbir sub formă de pulbere a demonstrat că diminueaăa durerile cauzate de efort fizic prin suprimarea productiei organismului de compuși toxici cunoscuți că provoacă inflamații și leziuni la nivelul articulatiilor. O pastă de ghimbir poate fi la fel de eficientă atunci când este aplicată pe articulațiile dureroase și mușchi.
Aceste fructe delicioase au nenumărați fitonutrienți care luptă împotriva inflamațiilor și ameliorează durerea. Afinele înghețate au aceeași nutrienți ca și cele proaspete. Afinele sunt recomandate în cazurile de indigestie, de dureri de stomac, împotriva afecțiunilor intestinale și diareei. Aceste fructe sunt recomandate de asemenea împotriva pietrelor la rinichi, în cazul acceselor insoțite de dureri puternice. Afinele proaspete trebuie consumate și în caz de reumatism sau de tulburări metabolice. Alte fructe cu un conținut ridicat de antioxidanți și polifenoli (printre care căpșunile și portocalele) pot ameliora durerea.
Semințe de dovleac
Semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de magneziu, un mineral care poate fi de ajutor în cazul migrenelor. În plus, acestea pot preveni și ameliora osteoporoza. Datorită conținutului bogat în magneziu, în fosfor și în zinc, semințele de dovleac sunt utile în mineralizarea oaselor, a dinților și în afecțiuni ale prostatei (prostatită și adenom de prostată). Acestea întăresc organismul în fața pericolului pe care îl reprezintă infecțiile și reglează temperatura corpului. Pentru o doză mai mare de magneziu, adaugă în alimentația ta nuci caju și legume cu frunze verzi (spanac și kale) și linte.
Somon
Peștele de apă rece (hering, macrou, ton , somon, sardine) oferă nenumărate beneficii pentru sănătate. Cu propietăți ani-inflamatorii și acizi grași omega 3, somonul nu trebuie să lipsească din alimentația ta. Un consum regulat de somon contribuie la o inimă sănătoasă, luptă împotriva durerilor cronice de spate și de gât și ajută la vindecarea leziunilor. Este de ajutor și în cazul durerilor de articulații sau pentru persoanele care suferă de artrită reumatoidă. Nutriționiștii recomandă evitarea unor pești precum tilapia sau somnul – nivelul ridicat de acizi grași Omega 6 ar putea contribui la inflamații.

Citește în continuare pe csid.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?