Lovitură de teatru la Budapesta. Referendumul anti-imigranți, INVALID. Soluția lui Orban. UPDATE

Lovitură de teatru la Budapesta. Referendumul anti-imigranți, INVALID. Soluția lui Orban. UPDATE
Publicat: 03/10/2016, 00:29

Peste 8 milioane de maghiari au fost chemați duminică la urne pentru a se pronunța în cazul cotelor obligatorii de refugiați, convenite la Bruxelles și care revin fiecărui stat membru UE. Întrebarea la care trebuiau să răspundă a fost: „Vreți ca Uniunea Europeană să decreteze o relocalizare obligatorie de cetățeni non-ungari în Ungaria, fără aprobarea parlamentului ungar?”

Ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn, a salutat faptul că referendumul din Ungaria a fost invalidat ca urmare a neparticipării la vot.

„Ungurii au arătat că sunt mai europeni decât guvernele lor”, a spus Asselborn.

În vreme ce opoziția anunță eșecul răsunător al lui Viktor Orban, în tabăra premierului lucrurile sunt judecată ținând cont de cele 98 de procente dintre maghiarii care au votat împotriva cotelor obligatorii.

Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional în legătură cu rezultatul referendumului privind cotele de imigranți. Întrebarea este simplă, a spus Orban: „Poate Bruxellesul, comunitatea democratică a statelor europene, să își impună voința într-un stat membru în care peste 90 la sută din participanții la vot resping acea voință?”. El a promis că va face totul pentru a se asigura că acest lucru să nu se va întâmpla.

Guvernul ungar a primit autorizația de a apăra țara împotriva cotelor de imigranți impuse de Uniunea Europeană, a declarat și vicepremierul ungar Zsolt Semjen, după închiderea urnelor.

Sursa Foto: Facebook/Orban Viktor

„Mulți vor urmări ce se întâmplă duminică în Ungaria, și în timp ce poate părea că decidem asupra unei probleme simple, de fapt totul este în joc, ceea ce afectează soarta Ungariei și a Uniunii Europene”, a scris Orban într-un articol publicat în presa maghiară cu o zi înaintea referendumului.

El a făcut legătura între situația cu care se confruntă țara sa și poziționarea sensibilă a acesteia la nivel geografic, precum și cu faptul că statul a devenit centrul „confruntărilor europene actuale”. „De noi depinde să oprim migrația amenințătoare în masă dinspre sud, la granițele Europei”, a avertizat el.

Imigrația necontrolată este o adevărată amenințare, a scris oficialul ungar. „Într-adevăr, acesta este doar vârful asibergului”, a mai spus el, adăugând că adevărata presiune va apărea atunci când milioane de persoane din mijlocul Africii vor începe să imigreze.

Viktor Orban a mai subliniat că este evident că imigranții care călătoresc spre Germania, Austria și Suedia nu sunt refugiați, ci persoane care se află în căutarea unui standard de viață mai bun.

„În același timp, în calitate de creștini, relația noastră vizavi de imigranți este de așa natură încât îi vedem ca victime”.

„Ei sunt victime ale conflictelor locale și ale politicilor liberale europene care îi fac să creadă că pot veni în aici și că aici vor găsi Pământul Făgăduinței”, a scris Orban, adăugând că de vină sunt politicile Bruxellesului.

El a precizat că imigranții care ajung în prezent în Europa nu vor rezolva problema deficitului de competențe de pe piața forței de muncă.

„Dacă vrem cu adevărat să ajutăm, atunci ajutorul trebuie dus mai degrabă acolo decât să aducem problema aici”, a scris acesta.

Ungaria este primul stat, și la momentul actual, singurul stat membru UE, unde se cere părerea oamenilor privind imigrația, a spus el, adăugând că a devenit „parte din viața europenilor” ca „elita Bruxellesului” să ia decizii fără să îi consulte. „Am dori să punem capăt acestei practici”.

El a spus că este de asemenea nevoie de votul celor susțin Europa, ideea care stă la baza întemeierii UE și diversitatea națiunilor europene. „În față se află fie reînoirea Uniunii Europene, fie dezintegrarea acesteia”, a mai notat Orban.

Ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn, a salutat faptul că referendumul din Ungaria a fost invalidat ca urmare a neparticipării la vot.

„Ungurii au arătat că sunt mai europeni decât guvernele lor”, a spus Asselborn.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?