Lovitură de teatru la Budapesta. Referendumul anti-imigranți, INVALID. Soluția lui Orban. UPDATE

Lovitură de teatru la Budapesta. Referendumul anti-imigranți, INVALID. Soluția lui Orban. UPDATE
Publicat: 03/10/2016, 00:29

Peste 8 milioane de maghiari au fost chemați duminică la urne pentru a se pronunța în cazul cotelor obligatorii de refugiați, convenite la Bruxelles și care revin fiecărui stat membru UE. Întrebarea la care trebuiau să răspundă a fost: „Vreți ca Uniunea Europeană să decreteze o relocalizare obligatorie de cetățeni non-ungari în Ungaria, fără aprobarea parlamentului ungar?”

Ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn, a salutat faptul că referendumul din Ungaria a fost invalidat ca urmare a neparticipării la vot.

„Ungurii au arătat că sunt mai europeni decât guvernele lor”, a spus Asselborn.

În vreme ce opoziția anunță eșecul răsunător al lui Viktor Orban, în tabăra premierului lucrurile sunt judecată ținând cont de cele 98 de procente dintre maghiarii care au votat împotriva cotelor obligatorii.

Viktor Orban a anunțat că va înainta Parlamentului o propunere de amendament constituțional în legătură cu rezultatul referendumului privind cotele de imigranți. Întrebarea este simplă, a spus Orban: „Poate Bruxellesul, comunitatea democratică a statelor europene, să își impună voința într-un stat membru în care peste 90 la sută din participanții la vot resping acea voință?”. El a promis că va face totul pentru a se asigura că acest lucru să nu se va întâmpla.

Guvernul ungar a primit autorizația de a apăra țara împotriva cotelor de imigranți impuse de Uniunea Europeană, a declarat și vicepremierul ungar Zsolt Semjen, după închiderea urnelor.

Sursa Foto: Facebook/Orban Viktor

„Mulți vor urmări ce se întâmplă duminică în Ungaria, și în timp ce poate părea că decidem asupra unei probleme simple, de fapt totul este în joc, ceea ce afectează soarta Ungariei și a Uniunii Europene”, a scris Orban într-un articol publicat în presa maghiară cu o zi înaintea referendumului.

El a făcut legătura între situația cu care se confruntă țara sa și poziționarea sensibilă a acesteia la nivel geografic, precum și cu faptul că statul a devenit centrul „confruntărilor europene actuale”. „De noi depinde să oprim migrația amenințătoare în masă dinspre sud, la granițele Europei”, a avertizat el.

Imigrația necontrolată este o adevărată amenințare, a scris oficialul ungar. „Într-adevăr, acesta este doar vârful asibergului”, a mai spus el, adăugând că adevărata presiune va apărea atunci când milioane de persoane din mijlocul Africii vor începe să imigreze.

Viktor Orban a mai subliniat că este evident că imigranții care călătoresc spre Germania, Austria și Suedia nu sunt refugiați, ci persoane care se află în căutarea unui standard de viață mai bun.

„În același timp, în calitate de creștini, relația noastră vizavi de imigranți este de așa natură încât îi vedem ca victime”.

„Ei sunt victime ale conflictelor locale și ale politicilor liberale europene care îi fac să creadă că pot veni în aici și că aici vor găsi Pământul Făgăduinței”, a scris Orban, adăugând că de vină sunt politicile Bruxellesului.

El a precizat că imigranții care ajung în prezent în Europa nu vor rezolva problema deficitului de competențe de pe piața forței de muncă.

„Dacă vrem cu adevărat să ajutăm, atunci ajutorul trebuie dus mai degrabă acolo decât să aducem problema aici”, a scris acesta.

Ungaria este primul stat, și la momentul actual, singurul stat membru UE, unde se cere părerea oamenilor privind imigrația, a spus el, adăugând că a devenit „parte din viața europenilor” ca „elita Bruxellesului” să ia decizii fără să îi consulte. „Am dori să punem capăt acestei practici”.

El a spus că este de asemenea nevoie de votul celor susțin Europa, ideea care stă la baza întemeierii UE și diversitatea națiunilor europene. „În față se află fie reînoirea Uniunii Europene, fie dezintegrarea acesteia”, a mai notat Orban.

Ministrul luxemburghez de externe, Jean Asselborn, a salutat faptul că referendumul din Ungaria a fost invalidat ca urmare a neparticipării la vot.

„Ungurii au arătat că sunt mai europeni decât guvernele lor”, a spus Asselborn.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Spania: explozia nunţilor în rândul celor de peste 60 de ani
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
A devenit COMPLET INTERZIS în România. Iohannis a semnat. Noua lege se aplică tuturor
România în Schengen AIr. Regulile pe aeroporturi intră în vigoare din 31 martie
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația