Realizator de pamflet de la Antena 3, adus la Guvern să se ocupe de Centenarul Marii Uniri

Realizator de pamflet de la Antena 3, adus la Guvern să se ocupe de Centenarul Marii Uniri
Publicat: 03/07/2017, 17:49

Felix Rache, realizatorul pastilei Deziluzia optică, de la Antena 3, a fost adus de premierul Mihai Tudose pe un post de consilier de stat la Guvern, conform paginademedia.ro.

Rache ar urma să fie consilier pe probleme de comunicare, dar și să se ocupe de Departamentul Centenar, care organizează activitățile de la nivelul instituțiilor din subordinea Guvernului, de aniversare a 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

Rache lucrează la postul deținut de familia Voiculescu din 2013, iar anterior a lucrat la Realitatea Tv, la Academia Cațavencu, la Evenimentul Zilei și la Jurnalul Național.

În cabinetul Grindeanu, de comunicare se ocupaAlina Popa (Petrescu). Ea era purtătorul de cuvânt al Guvernului, fostă jurnalistă Antena 3 timp de 11 ani. A lucrat anterior la TVR. Este măritată cu Cătălin Popa, directorul postului România TV, controlat de Sebastian Ghiță. Conform declarației de avere, Alina Popa a avut cartea de muncă la o firmă de echipamente industriale specializată în pompe și robineți, Sialco Trading, iar drepturile de autor și le-a încasat de la firma Corola Condesign. Firma se numea înainte Orizontal Media și este deținută de soțul ei. Sialco Trading este deținută de un anume Silviu Florin Gruia.

Departamentul Centenar avea de suferit și fără Felix Rache. După ce echipa lui Daniel Șandru (profesor de științe politice și fost rector al Universității Petre Andrei din Iași) din Departamentul Centenar a demisionat în bloc în luna februarie, în semn de protest față de adoptarea OUG 13, cei care au venit în loc trebuie să se ridice la înălțimea așteptărilor – organizarea la nivel de stat a activităților de aniversare a 100 de ani, în 2018, de la Marea Unire.

Cristian-Ioan Videscu, secretar de stat, conducea în mandatul lui Sorin Grindeanu, Departamentul Centenar. Are 35 de ani, este vicepreședinte PSD Arad și a fost consilier județean la Arad. A fost ziarist la publicația arădeană Flacăra Roșie. I-a fost consilier local europarlamentarului PSD Victor Negrescu, apoi consilier în Parlamentul României. Face parte din PES (organizația tinerilor socialiști europeni). A lucrat și la o firmă de catering, Markus UNLTD din Arad (Markus Catering).

Marian Sebastian Rotaru, consilierul său, vine din Arad. În urmă cu 5 ani a fost ospătar, apoi din 2013 casier și șef supraveghere case de marcat la hypermarketul Real, până în iunie 2016. A lucrat o scurtă perioadă ca HR la Adecco, apoi a venit la departamentul Centenar al României, conform cv-ului său de pe LinkedIn.

Dumitru Georgian Coșofreț, un alt consilier, a lucrat anterior pe un post de consilier la Camera Deputaților. Soția sa este stewardesă la Wizz Air. Pasionat de poezie, publică pe câteva bloguri versuri. În 2015 era ales coordonatorul activiștilor PES (Partidul Socialiștilor Europeni) din sectorul 3, tineri pasionați de stânga, și apare pe siteul PES ca fiind lider al acestei organizații în România.

Ionuț Constantin Cojocaru, de asemenea consilier la Departamentul Centenar, este lector la Universitatea Lumina (deținută de turci), este doctor în istorie. A fost secretar general al Asociației de Prietenie Turcia-România.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară va sta la închisoare 13 ani după ce s-a aflat ce i-a făcut...
Prognoza Accuweather actualizată | În România se anunță cea mai rece vară din ultimii ani
FOTO. Cum arată blonda care l-a asaltat pe fiul celebrului milionar român
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
GALERIE FOTO Comoara din pădure: o femeie a descoperit într-un hambar abandonat 50 de mașini...
Imagini şocante cu Carla’s Dreams: 'Spart de drogat la concert'. FOTO
Monica Tatoiu, diagnosticată cu cancer. Medicii au avertizat-o: „Am o hemoragie cumplită”
Primarul din Cernavodă, luat la bătaie în plină stradă de preotul din oraş şi de...
VIDEO Detalii șocante după uciderea fetiței de 8 ani din Botoșani. De ce s-a întors...
Cât costă un prânz de 2 persoane, la o tavernă din Grecia! „Cei care vor...
Vântul le-a dezgolit pe divele din România! Nu au avut nicio şansă în faţa naturii!...
Simptomele unui ambreiaj defect. Cum îți dai seama dacă ambreiajul trebuie aerisit?
Comisia Europeană: Cote d'Or, Milka, Oreo, Ritz, Toblerone s-au vândut la preţuri mai mari în...
Momentul în care OAMENII s-au îndepărtat PENTRU TOTDEAUNA de neanderthalieni
Este lege pentru toți proprietarii de APARTAMENTE. Regula pe care NIMENI nu poate să o...
Cine a câștigat Te cunosc de undeva! sezonul 20. Echipa care pleacă acasă cu premiul...
Cine este Carlo Acutis, tânărul de 15 ani făcut sfânt de Papa Francisc. Ce minuni...
Cum l-a cunoscut Maria Constantin pe Marcel Toader și cum avea acesta să o ajute...
Imagini rare cu Mădălina Ghenea din adolescență. Dovada supremă că a fost de-o frumusețe răpitoare...
BANCUL ZILEI. Ora de fizică. Profesoara îi întreabă pe elevi de unde vine curentul. Doar...
Unii angajați au început să-și ia concediu fără să le mai spună șefilor
×