Carmen Dan o contrazice pe Kovesi: NU a existat o asemenea discuție. DGPI: Am trimis 29 de informări la DNA

Carmen Dan o contrazice pe Kovesi: NU a existat o asemenea discuție. DGPI: Am trimis 29 de informări la DNA
Publicat: 25/09/2017, 19:02
Actualizat: 26/03/2019, 05:31

„Am solicitat la nivelul Direcției Generale de Protecție Internă a ministerului să se facă o evaluare și imediat după ce vom avea o evaluare, ieșim cu un comunicat. Este prima dată când aud că doamna procuror-șef a avut o discuție instituțională cu mine și pe tema aceasta. Nu a existat o asemenea discuție, nu mi-a sesizat că nu primește informări, plus de asta fac precizarea că această direcție de la nivelul ministerului lucrează, așa cum spune actul normativ care reglementează activitatea, cu Direcția Generală Anticorupție”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la Antena 3.

Procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, luni, că instituția pe care o conduce primește în continuare sesizări de la Serviciul Român de Informații (SRI), însă mult mai puține față de anii anteriori, precizând că DNA nu primește sesizări nici de la serviciul de informații al MAI.

„Sunt sesizări (de la SRI-n.r.), dar mult mai puține față de anii anteriori. De altfel nu primim sesizări nici de la serviciul de informații al Ministerului de Interne, am avut discuții instituționale în acest sens”, a declarat Laura Codruța Kovesi, la Europa FM.

DGPI, în replică pentru Kovesi: Am transmis 29 de informări către DNA și 89 către DGA, în acest an

Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne arată, într-un răspuns la declarația procurorului șef DNA, Laura Kovesi, conform căreia nu a primit nicio sesizare de la această instituție, că, în acest an, DGPI a transmis 29 de informări către DNA și 89 către DGA.

„Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 76/2016 privind înființarea, organizarea și funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 194/2017, atribuțiile Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) au fost reduse, aria de competență reprezentând-o strict Ministerul Afacerilor Interne (MAI) – respectiv informațiile, patrimoniul, personalul, misiunile, procesul decizional și capacitatea operațională ale structurilor sale, dar și coordonarea și controlul activităților pentru protecția informațiilor clasificate, precum și pentru securitatea cibernetică la nivelul structurilor MAI”, conform unui comunicat al DGPI.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, arată sursa menționată, datele și informațiile referitoare la amenințările, vulnerabilitățile și factorii de risc identificați în exercitarea atribuțiilor de serviciu și potrivit competențelor stabilite sunt comunicate beneficiarilor legali.

„Până în prezent, DGPI a transmis 29 de informări structurilor centrale și teritoriale ale Direcției Naționale Anticorupție. Potrivit art. 14 alin. (1) din OUG nr. 76/2016, în cazul în care identifică amenințări, vulnerabilități și factori de risc care vizează corupția în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne, DGPI informează Direcția Generală Anticorupție. În cursul acestui an, DGPI a transmis 89 de informări acestei structuri a MAI”, arată sursa citată.

DGPI arată, în cadrul comunicatului, că Direcția a fost complet operaționalizată la 1 iunie 2017, dată la care a fost finalizat amplul proces administrativ pe care l-a presupus înființarea unității.

„Ne exprimăm deschiderea pentru o corectă, completă și oportună informare a opiniei publice, în limitele competențelor legale, și determinarea de a rămâne un serviciu echidistant, profesionist și dedicat îndeplinirii misiunilor încredințate prin lege”, conform DGPI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ