Carmen Dan o contrazice pe Kovesi: NU a existat o asemenea discuție. DGPI: Am trimis 29 de informări la DNA

Carmen Dan o contrazice pe Kovesi: NU a existat o asemenea discuție. DGPI: Am trimis 29 de informări la DNA
Publicat: 25/09/2017, 19:02
Actualizat: 26/03/2019, 05:31

„Am solicitat la nivelul Direcției Generale de Protecție Internă a ministerului să se facă o evaluare și imediat după ce vom avea o evaluare, ieșim cu un comunicat. Este prima dată când aud că doamna procuror-șef a avut o discuție instituțională cu mine și pe tema aceasta. Nu a existat o asemenea discuție, nu mi-a sesizat că nu primește informări, plus de asta fac precizarea că această direcție de la nivelul ministerului lucrează, așa cum spune actul normativ care reglementează activitatea, cu Direcția Generală Anticorupție”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, la Antena 3.

Procurorul șef DNA, Laura Codruța Kovesi, a declarat, luni, că instituția pe care o conduce primește în continuare sesizări de la Serviciul Român de Informații (SRI), însă mult mai puține față de anii anteriori, precizând că DNA nu primește sesizări nici de la serviciul de informații al MAI.

„Sunt sesizări (de la SRI-n.r.), dar mult mai puține față de anii anteriori. De altfel nu primim sesizări nici de la serviciul de informații al Ministerului de Interne, am avut discuții instituționale în acest sens”, a declarat Laura Codruța Kovesi, la Europa FM.

DGPI, în replică pentru Kovesi: Am transmis 29 de informări către DNA și 89 către DGA, în acest an

Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI) a Ministerului Afacerilor Interne arată, într-un răspuns la declarația procurorului șef DNA, Laura Kovesi, conform căreia nu a primit nicio sesizare de la această instituție, că, în acest an, DGPI a transmis 29 de informări către DNA și 89 către DGA.

„Odată cu intrarea în vigoare a Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 76/2016 privind înființarea, organizarea și funcționarea Direcției Generale de Protecție Internă a Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 194/2017, atribuțiile Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI) au fost reduse, aria de competență reprezentând-o strict Ministerul Afacerilor Interne (MAI) – respectiv informațiile, patrimoniul, personalul, misiunile, procesul decizional și capacitatea operațională ale structurilor sale, dar și coordonarea și controlul activităților pentru protecția informațiilor clasificate, precum și pentru securitatea cibernetică la nivelul structurilor MAI”, conform unui comunicat al DGPI.

Potrivit prevederilor legale în vigoare, arată sursa menționată, datele și informațiile referitoare la amenințările, vulnerabilitățile și factorii de risc identificați în exercitarea atribuțiilor de serviciu și potrivit competențelor stabilite sunt comunicate beneficiarilor legali.

„Până în prezent, DGPI a transmis 29 de informări structurilor centrale și teritoriale ale Direcției Naționale Anticorupție. Potrivit art. 14 alin. (1) din OUG nr. 76/2016, în cazul în care identifică amenințări, vulnerabilități și factori de risc care vizează corupția în rândul personalului Ministerului Afacerilor Interne, DGPI informează Direcția Generală Anticorupție. În cursul acestui an, DGPI a transmis 89 de informări acestei structuri a MAI”, arată sursa citată.

DGPI arată, în cadrul comunicatului, că Direcția a fost complet operaționalizată la 1 iunie 2017, dată la care a fost finalizat amplul proces administrativ pe care l-a presupus înființarea unității.

„Ne exprimăm deschiderea pentru o corectă, completă și oportună informare a opiniei publice, în limitele competențelor legale, și determinarea de a rămâne un serviciu echidistant, profesionist și dedicat îndeplinirii misiunilor încredințate prin lege”, conform DGPI.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Alina Pușcaș, în costum de baie! Cum arată trupul vedetei
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
Cine sunt viitorii socri ai lui Laurențiu Reghecampf! Toate detaliile despre familie și cum au...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Criza guvernamentală ucide oameni zilnic. Apelul medicilor: Depolitizaţi deciziile medicale şi haideţi să colaborăm
5 mașini de care să FUGI
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Raed Arafat a răspuns de ce nu este impusă starea de urgență, deși sunt înregistrate...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Când se întoarce frigul în România. Trebuie să ne pregătim deja hainele groase
Televiziunea care DISPARE din România! O altă lansare bombă are loc astăzi...
CONSTĂNȚENII dau BULUC să se VACCINEZE la centrul din CITY PARK MALL Video
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Restricția ȘOC despre care nu vorbește NIMENI. Intră în vigoare de luni. Ce va fi...
Minunea înfricoșătoare care a avut loc de curând! Toată lumea a început să plângă. Totul...
După Coronavirus ne mai lovește ceva neașteptat. Ajunge și în România. Scenariul periculos venit direct...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021