Ponta îl învață pe premier ce trebuie să facă: Este momentul ca Tudose să preia șefia PSD

Ponta îl învață pe premier ce trebuie să facă: Este momentul ca Tudose să preia șefia PSD
Publicat: 11/10/2017, 15:23

„Tudose s-a decis să fie prim ministru – asta este o veste bună! (…) În 24 de ore Tudose poate să scape de oamenii prin care Liviu Dragnea și ‘Cartelul de la Teldrum’ controlau banii și activitatea Guvernului: Sevil Shhaideh și Mihai Busuioc – Dragnea va rămâne doar cu ‘secretara’ Carmen Dan (restul miniștrilor sunt oportuniști sau insignifianți) și o puzderie de ‘soldați’ prin eșaloanele doi și trei”. Eu știu însă (sper să știe și Tudose) că dacă Dragnea rămâne șef la Partid totul va merge din rău în mai rău – Dragnea va sabota Guvernul din Parlament, va controla alte institutii unde și-a plantat oamenii (în primul rând Curtea de Conturi) , va anunța zi de zi măsuri populiste și va da vina pentru orice problemă pe Tudose ; va spune din nou pe la toate colțurile că Tudose (ca și Grindeanu) este vândut ‘Sistemului’; va face propagandă anti-Guvern în Partid și va folosi toate resursele TELDRUM ca să cumpere jurnaliști, analiști și sondaje de opinie care să atace în locul lui – în timp ce el va afișa un zâmbet mieros și va face declarații de iubire exact ca Pablo Escobar pentru victimele sale!”, a postat pe Facebook fostul prim ministru.

Ce crede Ponta că se va întâmpla dacă Dragnea rămâne la conducerea PSD? Va fi un„dezastru”, spune fostul prim ministru, arătând că România va fi într-o situație mult mai gravă decât cea din 2009. Și în Guvern lucrurile vor scăpa de sub control, pentru că oamenii își vor da seama că nimeni nu mai poate să promită stabilitatea politicilor publice, iar situația va degenera și în PSD -„partidul va fi sancționat la vot pentru că a acceptat dictatura lui Dragnea și și-a bătut joc de sprijinul popular obținut în 2016″.

„Există o singură soluție cât de cât bună în acest moment: Tudose să preia și conducerea PSD și să încerce să guverneze bine/dacă Grindeanu reușea acest lucru în iunie azi nu mai aveam deloc asemenea probleme!”, a mai scris Ponta. Până acum, de la câștigarea alegerilor, România a fost guvernată de trei guverne Dragnea și, după o perioadă de „mică sperietură” Liviu Dragnea a revenit acum la prioritățile sale: „Și uite că a venit momentul în care Tudose s-a săturat mai repede decât Grindeanu și a făcut primul pas din ceea ce trebuia să facă de la început: să scape de Shhaideh și Busuioc (plus încă câțiva miniștri proști sau corupti) și să-i arate lui Dragnea că el nu va suporta orice și oricât! Foarte bine.

Tudose are însă o uriașă problemă: el guvernează – și o face încă cu oamenii lui Dragnea, sabotat de Parlamentul lui Dragnea, criticat de jurnaliștii lui Dragnea și înjurat public de „bătăușii mediatici” ai lui Dragnea! Dacă Tudose doar îi arată pisica lui Dragnea și nu rupe pisica eu sunt convins că va pierde – însă cel mai grav este că vom pierde toți pentru că instabilitatea și haosul guvernamental și politic ne afecteaza pe toți! Eu văd cum ne îndreptăm cu toată viteza către un alt an 2009 – cu suferințe și pierderi la fel de mari! Dragnea este chiar mai rău decât Băsescu – nu dă doi bani pe nimic altceva în afară de pielea și viața lui. Dacă Tudose are curaj și hotărâre lucrurile încă pot fi îndreptate”, a încheiat Ponta.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!