Ce proprietăți are Mazăre în Madagascar, țara în care cere azil politic. „Acolo sunt mare investitor”

Ce proprietăți are Mazăre în Madagascar, țara în care cere azil politic. „Acolo sunt mare investitor
Publicat: 30/12/2017, 21:42

Până în 2008, principala destinație de vacanță a lui Radu Mazăre era Brazilia, unde putea practica unul din sporturile sale preferate – kitesurfing. De altfel, în campania electorală din anul 2008 Mazăre a fost acuzat de contracandidații săi că petrece prea mult timp în Brazilia și că nu ar mai fi interesat de treburile orașului, iar cu o săptămână înainte de alegeri a apărut pe internet un filmuleț care prezenta mai multe proprietăți ale edilului din această țară, dar și diverse afaceri, între care o firmă de taximetrie. Radu Mazăre a negat aceste lucruri, spunând că nu are nici afaceri, nici proprietăți în Brazilia și că atunci când își va cumpăra ceva în străinătate va anunța.

Treptat, Brazilia nu a mai fost principalul loc de petrecere a vacanțelor, pe harta destinațiilor lui Radu Mazăre apărând Venezuela, Honduras, Papua Noua Guinee și Madagascar. Ultima dintre acestea pare să-l fi cucerit în mod special pe primarul Constanței, care a fost atât de încântat de cele întâlnite în prima sa vizită din 2011 încât a petrecut Paștele din 2012 tot acolo, împreună cu mama sa.

„Oamenii erau foarte drăguți, nu erau agresivi, violenți ca în Africa de Sud, Mozambic. (…) Am avut sentimentul că eram un colonist din anii ’30, dacă ați văzut în filme, unde populația băștinașă nu era încă revoltată și nu era înrăită. Am avut sentimentul unui colonist acolo. Oamenii erau agreabili, doreau să câștige niște bani de la tine, erau serviabili”, spunea, în 2011, Radu Mazăre.

Ulterior, el a anunțat că a cumpărat un teren în Madagascar pentru a construi bungalowuri și un restaurant.

„M-am întâlnit cu primarul de acolo, care este primar al unei comune de 5.000 de locuitori. Acolo sunt un mare investitor, chiar dacă fac șapte bungalow-uri și un restaurant, cu șeful de trib, le-am dus cadouri, am făcut o ceremonie cu un vraci. De ce râdeți, aici când începem construcția unui ansamblu nu se sfințește? Iar în Africa sunt și creștini, dar au și tradiția veche și cred că dacă nu e oficiată această sfințire și în tradiția veche, să vorbească cu strămoșii care sunt adevărații deținători ai pământurilor de acolo, nu merge bine și atunci am avut o ceremonie și cu un vrăjitor”, spunea atunci Radu Mazăre.

Terenul pe care fostul edil dorea să construiască bungalow-uri și un restaurant are o suprafață de 1,8 hectare și a fost concesionat pe o perioadă de 99 de ani, fiind trecut și în declarația de avere a edilului.

„Am concesionat, pe 99 de ani, o suprafață de teren de 1,8 hectare, pe malul mării, într-un golf în nordul Madagascarului, un loc în care bate vântul nouă luni pe an. O să dezvolt acolo o mică investiție turistică, Investiția o să fie de vreo 200 – 300.000 de euro, bungalouri plus utilități. Cei care fac sporturi din astea, cei care se duc până acolo, nu sunt foarte pretențioși. Merg pentru frumusețea locurilor și pentru vânt. O să fie așa, cam la două, două stele și jumătate. Mâna de lucru o să fie ieftină, așa că nu o să coste mult”, a declarat, în 2012, fostul primar al Constanței.

El a spus că terenul a fost concesionat pentru că în Madagascar legea nu le permite străinilor să dețină proprietăți. În schimb se practică formula de concesionare pe 99 de ani, cu prelungire automată.

„Practic e un fel de proprietate, dar nu sunt acte de proprietate. Când va pemite legea, ea va trece automat în proprietatea mea și a fratelui meu. Pământul aparținea tribului. Nu aveau acte pentru pământ. Din cauza asta a durat cam patru luni până când a fost gata. Au dezgropat urnele străbunilor, au măsurat, au intabulat, au trecut terenul prin toatele formele legale”, spunea Mazăre.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
De necrezut! Pe ce dată pică Paștele în 2025? Se întâmplă asta o dată la...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
China a lansat o sondă pentru a colecta eşantioane de pe faţa ascunsă a Lunii
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
A venit anunțul TRIST despre Bruce Willis. Chiar fiica sa a dat vestea: A fost...
Încă trei zile libere pentru bugetari, după minivacanța de 1 Mai și Paști
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Victoria, Regina cu cei mai mulți copii