Cel mai violent gangster din Boston UCIS în închisoare. Devenise informator FBI ca să stopeze Mafia italiană. O viață premiată cu 4 Oscaruri

Cel mai violent gangster din Boston UCIS în închisoare. Devenise informator FBI ca să stopeze Mafia italiană. O viață premiată cu 4 Oscaruri
Publicat: 31/10/2018, 00:48

Celebrul gangster din Boston James „Whitey” (Albinosul) Bulger a fost găsit fără viață la ora 8:20, în celula sa dintr-o închisoarea federală din West Virginia, SUA, în care tocmai fusese transferat. Medicii au încercat degeaba să-l resusciteze. Potrivit presei americane, citată de BBC, Bulger a fost ucis în timpul dimineții de un alt deținut la ordinul Mafiei. Whitey a fost liderul unei găști interlope care teroriza partea de sud a orașului Boston în anii ’70-’80 și a fost prins în 2011, după ce 16 ani fusese dat în urmărire generală și căutat în toată America. În 2013, a primit închisoare pe viață, fiind găsit vinovat pentru 11 crime.

Viața sa a fost sursă de inspirație pentru două filme: Black Mass, cu Johnny Depp și The Departed cu Leonardo DiCaprio și Matt Damon, în regia lui Martin Scorsese, premiat cu 4 Oscaruri în 2006, pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu și cel mai bun montaj. Potrivit poveștii romanțate a lui Whitey Bulger, acesta a fost cel mai violent gangster din istoria Bostonului și a preferat să devină informator al FBI, pentru a învinge o altă grupare mafiotă care îi invadase teritoriul.

Născut în 1929, într-o familie de irlandezi emigrați în America, James Bulger a ajuns ușor în adolescență în lumea interlopă și a făcut parte din The Shamrocks, o grupare în care a avansat rapid de la furturi de mașini la jefuit bănci. Apoi a devenit liderul unei bande care se ocupa de furturi, cămătărie, pariuiri ilegale, trafic de droguri și crime.

După ce a fost arestat și condamnat pentru atac armat și răpire, Whitey a fost închis la Alcatraz. Se pare că a devenit unul din locurile sale preferate, din moment ce – după cum atrage atenția BBC – în 2013, în timp ce era urmărit de FBI în toată America, el vizita celebra închisoare și își făcea o poză-suvenir, în costum de pușcăriaș.

În vremurile sale „de glorie”, teroriza jumătatea de sud a Bostonului. Legendele urbane spun că ar fi strâns de gât cu propriile mâini două femei și a torturat un bărbat ore în șir, înainte de a-i ciurui capul cu un pistol-mitralieră. A încercat chiar să facă rost de arme pentru teroriștii de la IRA. Avea un „spate puternic”: un agent FBI căruia îi dădea informații mai ales despre Mafia italiană, cu care intrase în dispute teritoriale. Capul clanului Angiulos a ajuns după gratii pe baza informațiilor oferite de Whitey. În schimb, agentul i-a spus să dispară în 1995, înaintea emiterii mandatului de arestare împotriva sa. Nu a mai fost găsit până în 2011, când a fost arestat pe plajele din Santa Monica, California, unde locuia împreună cu iubita sa.

„Whitey Bulger și criminalii săi l-au atras pe prietenul tatălui meu într-o cabină telefonică și l-au împușcat, pentru că refuzase să le plătească taxă de protecție pentru barul său,” scrie Priscilla Pilon pe twitter. „S-a făcut dreptate. Un pic cam târziu.”

Whitey Bulger a murit la 89 de ani. În 2013, după ce a fost condamnat pe viață, a fost închis într-o pușcărie din Arizona, unde a reușit să o seducă pe psiholoagă, așa că a fost transferat în Florida. Nu se cunoaște motivul pentru care luni, a fost transferat la penitenciarul Hazelton, în West Virginia, în care a fost ajuns de răzbunarea mafioților italieni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?