Cel mai violent gangster din Boston UCIS în închisoare. Devenise informator FBI ca să stopeze Mafia italiană. O viață premiată cu 4 Oscaruri

Cel mai violent gangster din Boston UCIS în închisoare. Devenise informator FBI ca să stopeze Mafia italiană. O viață premiată cu 4 Oscaruri
Publicat: 31/10/2018, 00:48

Celebrul gangster din Boston James „Whitey” (Albinosul) Bulger a fost găsit fără viață la ora 8:20, în celula sa dintr-o închisoarea federală din West Virginia, SUA, în care tocmai fusese transferat. Medicii au încercat degeaba să-l resusciteze. Potrivit presei americane, citată de BBC, Bulger a fost ucis în timpul dimineții de un alt deținut la ordinul Mafiei. Whitey a fost liderul unei găști interlope care teroriza partea de sud a orașului Boston în anii ’70-’80 și a fost prins în 2011, după ce 16 ani fusese dat în urmărire generală și căutat în toată America. În 2013, a primit închisoare pe viață, fiind găsit vinovat pentru 11 crime.

Viața sa a fost sursă de inspirație pentru două filme: Black Mass, cu Johnny Depp și The Departed cu Leonardo DiCaprio și Matt Damon, în regia lui Martin Scorsese, premiat cu 4 Oscaruri în 2006, pentru cel mai bun film, cea mai bună regie, cel mai bun scenariu și cel mai bun montaj. Potrivit poveștii romanțate a lui Whitey Bulger, acesta a fost cel mai violent gangster din istoria Bostonului și a preferat să devină informator al FBI, pentru a învinge o altă grupare mafiotă care îi invadase teritoriul.

Născut în 1929, într-o familie de irlandezi emigrați în America, James Bulger a ajuns ușor în adolescență în lumea interlopă și a făcut parte din The Shamrocks, o grupare în care a avansat rapid de la furturi de mașini la jefuit bănci. Apoi a devenit liderul unei bande care se ocupa de furturi, cămătărie, pariuiri ilegale, trafic de droguri și crime.

După ce a fost arestat și condamnat pentru atac armat și răpire, Whitey a fost închis la Alcatraz. Se pare că a devenit unul din locurile sale preferate, din moment ce – după cum atrage atenția BBC – în 2013, în timp ce era urmărit de FBI în toată America, el vizita celebra închisoare și își făcea o poză-suvenir, în costum de pușcăriaș.

În vremurile sale „de glorie”, teroriza jumătatea de sud a Bostonului. Legendele urbane spun că ar fi strâns de gât cu propriile mâini două femei și a torturat un bărbat ore în șir, înainte de a-i ciurui capul cu un pistol-mitralieră. A încercat chiar să facă rost de arme pentru teroriștii de la IRA. Avea un „spate puternic”: un agent FBI căruia îi dădea informații mai ales despre Mafia italiană, cu care intrase în dispute teritoriale. Capul clanului Angiulos a ajuns după gratii pe baza informațiilor oferite de Whitey. În schimb, agentul i-a spus să dispară în 1995, înaintea emiterii mandatului de arestare împotriva sa. Nu a mai fost găsit până în 2011, când a fost arestat pe plajele din Santa Monica, California, unde locuia împreună cu iubita sa.

„Whitey Bulger și criminalii săi l-au atras pe prietenul tatălui meu într-o cabină telefonică și l-au împușcat, pentru că refuzase să le plătească taxă de protecție pentru barul său,” scrie Priscilla Pilon pe twitter. „S-a făcut dreptate. Un pic cam târziu.”

Whitey Bulger a murit la 89 de ani. În 2013, după ce a fost condamnat pe viață, a fost închis într-o pușcărie din Arizona, unde a reușit să o seducă pe psiholoagă, așa că a fost transferat în Florida. Nu se cunoaște motivul pentru care luni, a fost transferat la penitenciarul Hazelton, în West Virginia, în care a fost ajuns de răzbunarea mafioților italieni.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Va deveni INTERZIS PRIN LEGE. Decizia se pregătește acum în ROMÂNIA. E un gest iubit...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația