SCHIMBAȚI GUVERNUL, dacă țineți la țară! Traian BĂSESCU, avertisment tranșant pe Facebook

SCHIMBAȚI GUVERNUL, dacă țineți la țară! Traian BĂSESCU, avertisment tranșant pe Facebook
Publicat: 15/11/2018, 12:14
Actualizat: 25/03/2019, 21:57

„Dacă țineți la România, schimbați guvernul! La Bruxelles și în toate cancelariile europene importante, atmosfera despre România, imaginea țării și încrederea în România sunt extrem de deteriorate. Chiar dacă PSD, ALDE și Guvernul Dăncilă ar lua decizia să-și schimbe fundamental atitudinea, procesul de recredibilizare ar lua un timp îndelungat, iar țara nu mai are acest timp la dispoziție. Înțelegeți că țara a deraiat datorită guvernării. Soluția politică este schimbarea imediată a guvernului, fie el condus tot de PSD, dar cu miniștri noi, buni cunoscători ai problematicii europene”, a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

Fostul șef al astatului consideră că în Executiv ar trebui să se regăsească cei mai buni oameni care să nu fie sub influența taberei Dragnea-Vâlcov, iar instalarea unui alt Executiv ar da speranță partenerilor că România revine pe un drum normal.

„În guvern ar trebui să fie cei mai buni oameni din politica românească, iar guvernul ar trebui să fie liber de orice influență din partea lui Dragnea și a lui Vâlcov. Instalarea unui nou guvern la București ar relansa speranța partenerilor că România va reveni pe traiectoria normală. Știu bine care este abordarea europenilor și înțeleg perfect că aceasta este soluția. Vă asigur că un nou guvern poate discuta cu Comisia Europeană și soluțiile de succes pentru președinția rotativă a UE, dar și observațiile din raportul MCV, în timp ce Guvernul Dăncilă nu mai poate discuta nimic cu nimeni în Europa”, a completat Băsescu.

Într-o altă postare pe rețeaua de socializare, Băsescu atrage atenția că rezoluția PE și raportul MCV adoptate de oficialii europeni au ca efect reducerea investițiilor străine, creșterea dobânzilor la credite și rămânerea în afara spațiului Schengen, fiecare român fiind afectat, nu doar liderii politici.

„Când am aderat la Uniunea Europeană, prin Tratatul de Aderare am renunțatla parte din suveranitate și ne-am angajat să respectăm toate regulile clubului,” reamintește Băsescu. „Atunci când liderii politici din România, prin acțiunile lor încalcă regulile, Uniunea reacționează și sancționează România și nu lideri politici. Rezoluția PE de ieri, dar și Raportul MCV de azi sancționează România din cauza unor oameni politici care nu înțeleg nici acum, la 11 ani de la aderare care sunt regulile în Uniunea Europeană.”

Reamintim că liderii Opoziției, Dan Barna, Ludovic Orban și Eugen Tomac s-au întâlnit, miercuri la Parlament, pentru a discuta despre strategia legată de depunerea unei moțiuni de cenzură împotriva Guvernului, a declarat pentru Mediafax, președintele USR.

Adoptarea legilor justiției și presiunile asupra independenței sistemului judiciar, în special asupra DNA, au generat dubii privind ireversibilitatea progreselor înregistrate de România, anunță Comisia Europeană, care a recomandat în MCV suspendarea procedurilor în cazul procurorilor de rang înalt.

De asemenea, Parlamentul European a adoptat, marți, proiectul de rezoluție prin care exprimă preocupare privind modificarea legislației penale și judiciare în România. Textul rezoluției semnalează îngrijorarea Parlamentului European privind modificarea legislației penale și judiciare, avertizând că există riscul subminării independenței justiției și a acțiunilor anticorupție.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Iancu Sterp, ajuns în finala Survivor All Stars cu ajutorul fratelui său celebru
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...