TRANSPORTATORII rutieri îi cer lui IOHANNIS să semneze decretul de REVOCARE pentru Lucian ȘOVA: De ce face PARADĂ? Are de recuperat luni în care nu a făcut NIMIC pentru transporturi?

Publicat: 27/11/2018, 12:32

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR) îi cere președintelui Klaus Iohannis să îl revoce pe ministrul demisionar, LucianȘova, de la Ministerul Transporturilor.

„Îl rugăm pe domnul președinte, Klaus Iohannis, să nu prelungească situația de la Ministerul Transporturilor, după ce am reușit să vedem demisia lui LucianȘova. Transportatorii cer de câteva luni demisia acestui ministru zero al Transporturilor, care nu a făcut nimic pentru transportatori, care și-a servit doar grupurile de interese sau pe cele personale și pentru care minutul costa prea mult pentru a merge pe șantierele din țară sau pentru a sta de vorbă cu noi. Acum, ca ministru demisionar, nu înțelegem de ce face paradă în fiecare zi. Are cumva de recuperat minute, ore, zile, sau chiar luni de zile în care nu a făcut absolut nimic pentru Transporturi?”, a declarat Vasile Ștefănescu, președintele COTAR, potrivit unui comunicat de presă remis marți MEDIAFAX.

COTAR și toți ceilalți transportatori din țară au cerut demisia ministrului LucianȘova, al cărui minut de muncă este foarte scump, „pentru că a menținut pirateria și a-ncercat să forțeze emiterea unui ordin de ministru, pentru a favoriza anumite grupuri de interese”.

Transportatorii îl acuză pe LucianȘovacă s-a remarcat prin patru lucruri, de la preluarea mandatului: 1. lipsa totală de comunicare cu transportatorii rutieri autorizați; 2. continuarea susținerii pirateriei, prin menținerea modificărilor legislative pe care le-a introdus în 2015; 3. măsurile luate împotriva transportatorilor și 4. promovarea activității neautorizate și nelicențiate de transport rutier.

„Haosul creat de acest ministru pe piața transporturilor de persoane a-nceput încă din 2015, când a introdus sintagmele „în mod repetat” și în „în mod permanent” în legea 38/2003, astfel încât cei care fac transport neautorizat să nu mai poată fi sancționați, dacă sunt prinși în trafic. Anul acesta, LucianȘovaa mai scos din joben un ordin prin care să modifice regulile de atribuire a licențelor de transport rutier de persoane, fără să existe un studiu la nivelul întregii țări, privind nevoile de deplasare ale oamenilor, document care ar trebui să stea la baza unui program de transport pentru deschiderea pieței de transport din România. Reglementarea pieței de transport de persoane trebuie să fie reglementate prin lege, nu printr-un ordin de ministru, așa cum încerca LucianȘova. Transportul public de persoane a fost pus la ruleta rusească a ministrului Transporturilor, LucianȘova, în tot acest timp”, transmite Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR).

LucianȘovaa anunțat, săptămâna trecută, că și-a depus demisia din funcția de ministru al Transporturilor, însă președintele Klaus Iohannis a precizat că nu va lua nicio decizie până după data de 1 decembrie.

Lucian Șova și-a înregistrat demisia din funcția de ministru al Transporturilor la Cabinetul premierului, au precizat pentru Mediafax surse guvernamentale.

Miercuri seara, după ce au votat nominalizarea Liei Olguța Vasilescu la Ministerul Dezvoltării regionale și a lui Mircea Drăghici la Ministerul Transporturilor, liderii PSD reuniți în ședința Comitetului Executiv Național au cerut demisiile de onoare ale celor care ocupau încă aceste portofolii.

Președintele Klaus Iohannis a omis să semneze decretele de revocare din funcție pentru Șova și Stănescu, astfel încât portofoliile erau, din punct de vedere legal, ocupate.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Tradiții și obiceiuri de Vinerea Mare. Ce nu trebuie să faci în data de 3...
A crezut că a BĂUT peste măsură și a ajuns la spital. Medicii, ȘOCAȚI de...
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Bărbat de 33 de ani, răpit din parcarea unui bloc din Capitală! Acesta a fost...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Erupție GIGANTICĂ pe Soare! Radiațiile AU AJUNS deja pe Pământ
S-a stins marele artist al României. A fost cunoscut în întreaga lume
Netflix, serialul surpriză înainte de Paște. I-a captivat pe români
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
André-Marie Ampère, unul dintre fondatorii științei electromagnetismului clasic