Primarul PSD din Focșani, atac la PNL: Lăsați minciunile și scenariile cu bătăuși. Nu mai instigați la ură

Primarul PSD din Focșani, atac la PNL: Lăsați minciunile și scenariile cu bătăuși. Nu mai instigați la ură
Publicat: 04/05/2019, 15:08

„După ce zilele trecute domnul Klaus ne împărțea în români și pesediști, iată că acum vine un alt domn, poreclit de presă Sică Mandolină, care propovăduiește apocalipsa electorală la Focșani. Speriat probabil de faptul că se va face de râs și de această dată, șeful liberalilor vede viața în culori sumbre și anunță cu glas de bariton că ar putea exista confruntări de stradă care să se termine cu ”, arată, într-un comunicat, Cristi Valentin Misăilă.

Potrivit acestuia, „dând dovadă de totală necunoaștere a legii”, liderul PNL a „atras atenția” primarului din Focșani că „o eventuală altă acțiune politică desfășurată în același timp este împotriva democrației”.

„Și ca să-și justifice aberația, vine cu o minciună gogonată, cum că în societate există , astfel fiind risc de conflicte. De fapt, acest domn este nervos că nu i s-a aprobat marșul, în condițiile în care au existat cereri similare și toți solicitanții au fost tratați în mod egal! În plus, exact în acest week-end, în Piața Unirii din centrul orașului are loc un festival mediteranean cu fructe de mare și delicii turcești, organizarea acestuia fiind aprobată cu mult timp înainte. Presupunând că festivalul nu ar fi existat în aceste zile, trebuie totuși făcută mențiunea că nu scrie nicăieri, în nicio lege, că numai unui singur partid i se poate aproba în aceeași zi o acțiune politică sau un miting. Probabil că liberalii ar dori ca atunci când ei organizează ceva să nu se mai întâmple nimic altceva și eventual și pământul să ia o pauză din a sa rotație în jurul soarelui. Așa ceva este însă imposibil și tocmai de aceea niciun partid nu va face duminica marș, astfel evitându-se și posibilitatea ca două sau mai multe grupuri să se întâlnească și lucrurile să degenereze”, arată primarul din Focșani.

Conform acestuia, „o stare de nervozitate crescută a existat numai în cazul mitingurilor organizate de cei ce pompos se declară îngrijorați de soarta democrației”.

„Învățați, vă rog, să îi respectați pe români și nu mai instigați la ură și la violență fizică și verbală. Și la fel vă rog și pentru focșăneni. Să știți că cetățenii din municipiul Focșani s-au săturat să tot vadă cum peneliștii din Consiliul Local sunt, fără nicio scuză și aproape de fiecare dată, împotriva proiectelor de mare interes pentru întreaga noastră comunitate. Așa ca lăsați minciunile, prostiile și scenariile cu bătăuși și lupte de stradă. Coborâți în viața reală și fiți oameni. Măcar acum!”, adaugă edilul.

PNL Vrancea a anunțat că orice incident care ar putea apărea la mitingul de duminică, la Focșani, nu va fi responsabilitatea PNL, ci a instituțiilor care asigură ordinea publică. Reacția a venit după ce Ludovic Orban a spus că au fost autorizate acțiuni similare în aceeași zi ale PSD, ALDE și UNPR.

Mitingul de lansare a candidaților PNL la alegerile europarlamentare va avea loc, duminică la Focșani, începând cu ora 16.00. La eveniment vor participa președintele PNL Ludovic Orban, secretarul general al PNL Robert Sighiartău, alături de candidați ai partidului la alegerile europarlamentare Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan, Violeta Alexandru, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Ludovic Orban a declarat, vineri, la Câmpulung, că liberalii au depus cerere pentru un marș care să aibă loc în data de 5 mai, la Focșani, iar Primăria a aprobat și o acțiune similară a PSD, ALDE și UNPR, „o contramanifestație, ca pe vremea minerilor”.

În replică, UNPR a negat, sâmbătă, că va participa la mitingul de la Focșani din data de 5 mai, alături de PSD, așa cum a precizat liderul liberal. Partidul condus de Gabriel Oprea i-a cerut lui Ludovic Orban să ducă o campanie corectă și să nu dezinformeze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
BREAKING | Medicul care l-a operat de urgență pe Florin Piersic, în ziua de Paște,...
FOTO. Serena Williams și Maria Sharapova, rivalele Simonei Halep, apariții fenomenale la MET Gala! Imagini...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Meteorologii anunţă o "schimbare majoră" a vremii. Vom avea fenomene extreme în ţară toată săptămâna
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
BANCNOTELE cu care nu mai poți plăti. Decizia ESTE FINALĂ. Avertisment pentru cei cu bani...
Scandal uriaș la Eurovision. Fanii au fost oripilați
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cui va preda Warren Buffett imperiul de 400 de miliarde de dolari?