Primarul PSD din Focșani, atac la PNL: Lăsați minciunile și scenariile cu bătăuși. Nu mai instigați la ură

Primarul PSD din Focșani, atac la PNL: Lăsați minciunile și scenariile cu bătăuși. Nu mai instigați la ură
Publicat: 04/05/2019, 15:08

„După ce zilele trecute domnul Klaus ne împărțea în români și pesediști, iată că acum vine un alt domn, poreclit de presă Sică Mandolină, care propovăduiește apocalipsa electorală la Focșani. Speriat probabil de faptul că se va face de râs și de această dată, șeful liberalilor vede viața în culori sumbre și anunță cu glas de bariton că ar putea exista confruntări de stradă care să se termine cu ”, arată, într-un comunicat, Cristi Valentin Misăilă.

Potrivit acestuia, „dând dovadă de totală necunoaștere a legii”, liderul PNL a „atras atenția” primarului din Focșani că „o eventuală altă acțiune politică desfășurată în același timp este împotriva democrației”.

„Și ca să-și justifice aberația, vine cu o minciună gogonată, cum că în societate există , astfel fiind risc de conflicte. De fapt, acest domn este nervos că nu i s-a aprobat marșul, în condițiile în care au existat cereri similare și toți solicitanții au fost tratați în mod egal! În plus, exact în acest week-end, în Piața Unirii din centrul orașului are loc un festival mediteranean cu fructe de mare și delicii turcești, organizarea acestuia fiind aprobată cu mult timp înainte. Presupunând că festivalul nu ar fi existat în aceste zile, trebuie totuși făcută mențiunea că nu scrie nicăieri, în nicio lege, că numai unui singur partid i se poate aproba în aceeași zi o acțiune politică sau un miting. Probabil că liberalii ar dori ca atunci când ei organizează ceva să nu se mai întâmple nimic altceva și eventual și pământul să ia o pauză din a sa rotație în jurul soarelui. Așa ceva este însă imposibil și tocmai de aceea niciun partid nu va face duminica marș, astfel evitându-se și posibilitatea ca două sau mai multe grupuri să se întâlnească și lucrurile să degenereze”, arată primarul din Focșani.

Conform acestuia, „o stare de nervozitate crescută a existat numai în cazul mitingurilor organizate de cei ce pompos se declară îngrijorați de soarta democrației”.

„Învățați, vă rog, să îi respectați pe români și nu mai instigați la ură și la violență fizică și verbală. Și la fel vă rog și pentru focșăneni. Să știți că cetățenii din municipiul Focșani s-au săturat să tot vadă cum peneliștii din Consiliul Local sunt, fără nicio scuză și aproape de fiecare dată, împotriva proiectelor de mare interes pentru întreaga noastră comunitate. Așa ca lăsați minciunile, prostiile și scenariile cu bătăuși și lupte de stradă. Coborâți în viața reală și fiți oameni. Măcar acum!”, adaugă edilul.

PNL Vrancea a anunțat că orice incident care ar putea apărea la mitingul de duminică, la Focșani, nu va fi responsabilitatea PNL, ci a instituțiilor care asigură ordinea publică. Reacția a venit după ce Ludovic Orban a spus că au fost autorizate acțiuni similare în aceeași zi ale PSD, ALDE și UNPR.

Mitingul de lansare a candidaților PNL la alegerile europarlamentare va avea loc, duminică la Focșani, începând cu ora 16.00. La eveniment vor participa președintele PNL Ludovic Orban, secretarul general al PNL Robert Sighiartău, alături de candidați ai partidului la alegerile europarlamentare Rareș Bogdan, Siegfried Mureșan, Violeta Alexandru, potrivit unui comunicat de presă al partidului.

Ludovic Orban a declarat, vineri, la Câmpulung, că liberalii au depus cerere pentru un marș care să aibă loc în data de 5 mai, la Focșani, iar Primăria a aprobat și o acțiune similară a PSD, ALDE și UNPR, „o contramanifestație, ca pe vremea minerilor”.

În replică, UNPR a negat, sâmbătă, că va participa la mitingul de la Focșani din data de 5 mai, alături de PSD, așa cum a precizat liderul liberal. Partidul condus de Gabriel Oprea i-a cerut lui Ludovic Orban să ducă o campanie corectă și să nu dezinformeze.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
DISPARE Shein din Europa? Comisia Europeană a luat decizia
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”