Scandal la Poșta Română. Mai mulți angajați au fost acuzați că timp de 6 luni nu au livrat corespondența / Opt persoane au fost reținute după percheziții

Scandal la Poșta Română. Mai mulți angajați au fost acuzați că timp de 6 luni nu au livrat corespondența / Opt persoane au fost reținute după percheziții
Publicat: 27/06/2019, 21:39

„La această oră, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice IPJ Alba încă desfășoară cercetări la oficiul poștal Sebeș. În paralel, Corpul de Control al Directorului General al companiei a demarat investigații pentru a stabili dacă suspiciunile îndreptate împotriva angajaților Poștei Române se confirmă sau nu. În acest moment, nu avem nicio informație cu privire la existența deschiderii vreunui dosar de cercetare penală.

Precizăm că, la sfarșitul lunii mai, toți angajații din structurile Poștei Române implicați în activitățile de prezentare, prelucrare, disitribuire și verificare au primit adresa nr. 108/6068/31.05.2019, prin care au fost reinstruiți cu privire la termenele de îndeplinire a actelor de procedură. Fiecare angajat este direct răspunzător pentru modul în care își desfășoară activitatea și în care își îndeplinește atribuțiile în conformitate cu fișa postului. Dacă suspiciunile vor fi confirmate, se vor lua măsuri drastice împotriva angajaților care au dovedit neglijență în serviciu. Menționăm că în imaginile difuzate de mass-media apar saci cu trimiteri care nu reprezintă solduri nedistribuite către instanțe, așa cum se lasă de înțeles, ci documente de arhivă care urmează a fi casate în termenul legal.

Conducerea Poștei Române susține toate demersurile organelor de cercetare și va pune la dispoziție toate documentele solicitate de autoritățile abilitate ale statului”, transmite Poșta Română

Polițiștii din Alba fac percheziții la o firmă de curierat din județ și la locuințele a 21 de angajați și foști angajați, suspectați că, timp de un și jumătate, nu au livrat destinatarilor corespondența trimisă de instanțele de judecată și au semnat în fals dovezile de livrare.

Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019, aceștia nu ar fi înmânat destinatarilor corespondența expediată de către instanțele de judecată din municipiul Alba Iulia și ar fi semnat, în fals, în numele destinatarilor, dovezi și borderouri de livrare, primele fiind expediate ulterior instanțelor de judecată.

Opt persoane reținute după perchezițiile la Poștă, în Alba

Opt persoane au fost reținute, joi seara, în urma perchezițiilor la oficii poștale din Sebeș, județul Alba, acestea fiind acuzate de abuz în serviciu și fals intelectual.

„La această oră, polițiști din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice IPJ Alba încă desfășoară cercetări la oficiul poștal Sebeș. În paralel, Corpul de Control al Directorului General al companiei a demarat investigații pentru a stabili dacă suspiciunile îndreptate împotriva angajaților Poștei Române se confirmă sau nu. În acest moment, nu avem nicio informație cu privire la existența deschiderii vreunui dosar de cercetare penală. Precizăm că, la sfarșitul lunii mai, toți angajații din structurile Poștei Române implicați în activitățile de prezentare, prelucrare, disitribuire și verificare au primit adresa nr. 108/6068/31.05.2019, prin care au fost reinstruiți cu privire la termenele de îndeplinire a actelor de procedură. Fiecare angajat este direct răspunzător pentru modul în care își desfășoară activitatea și în care își îndeplinește atribuțiile în conformitate cu fișa postului. Dacă suspiciunile vor fi confirmate, se vor lua măsuri drastice împotriva angajaților care au dovedit neglijență în serviciu. Menționăm că în imaginile difuzate de mass-media apar saci cu trimiteri care nu reprezintă solduri nedistribuite către instanțe, așa cum se lasă de înțeles, ci documente de arhivă care urmează a fi casate în termenul legal. Conducerea Poștei Române susține toate demersurile organelor de cercetare și va pune la dispoziție toate documentele solicitate de autoritățile abilitate ale statului”, a transmis Poșta Română.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
Actrița care i-a ÎNNEBUNIT pe bărbați! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță...
O româncă stabilită în Spania arată ce găteşte cu alimentele pe care le găseşte prin...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Tragedie în stațiunea Mamaia. Un bărbat s-a înecat în mare, chiar în ziua de Florii
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Devine ilegal de astăzi, 28 APRILIE. Legea se aplică deja în toată ROMÂNIA
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
VIDEO. Profesoara concediată din cauza pozelor indecente de pe net le-a râs în față părinților...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un rezervor uriaș de apă a fost găsit ascuns adânc sub suprafața Pământului