Norica Nicolai, despre moțiunea de cenzură: Orban nu este o garanție pentru guvernare

Norica Nicolai, despre moțiunea de cenzură: Orban nu este o garanție pentru guvernare
Publicat: 17/09/2019, 11:51

„Din punctul meu de vedere, am rezerve și condiționez această variantă de conținutul moțiunii și de pașii de urmat. Domnul Ludovic Orban nu este o garanție și pentru un program de guvernare. Noi ne-am retras de la guvernare, nemulțumiți de maniera în care se guvernează și nu dorim să susținem o guvernare în care improvizația să fie regula”, a afirmat Președintele Consiliului Național al ALDE, pentru RFI.

Norica Nicolai a precizat că ALDE va analiza moțiunea în momentul în care liberalii o vor trimite și către celelalte partide, iar după ce vor avea textul moțiunii și se vor lămuri toate aspectele, ALDE se va întruni pentru această temă și vor hotărî ce anume își asumă.

„Va trebui să vedem ce conține această moțiune de cenzură, pentru că dacă facem un exercițiu constituțional, asta este moțiunea de cenzură, fără a vedea finalitatea ei și fără a avea o opțiune, un alt Guvern, un alt premier, un alt program politic, cred că e prematur să discutăm, dar vom analiza această moțiune de cenzură, în momentul în care PNL o va trimite și celorlalte partide cărora le cere sprijinul (…) Trebuie să vedem și la ce se referă această moțiune, care sunt reproșurile, pe care trebuie să le analizăm, să vedem ce ne asumăm și ce nu ne asumăm și în funcție de acest lucru va trebui să și decidem (…). În momentul în care vom avea textul moțiunii, vom avea o întâlnire a forurilor noastre și vom decide în raport de acest lucru”, a explicat fostul eurodeputat, Norica Nicolai.

Norica Nicolai a mai precizat că ALDE are nevoie să știe foarte clar ce presupune moțiunea, pentru că altfel, putem intra într-o criză politică, ceea ce ar compromite subiectul prioritar, anume alegerile prezidențiale.

„Va trebui să avem o certitudine clară, să știm ce conține moțiunea, pe ce teme se axează și care sunt pașii de urmat, pentru că altfel, intrăm într-o criză politică, în plină campanie pentru alegerile prezidențiale și riscăm după părerea mea să compromitem o dezbatere serioasă și necesară, care e cea pentru alegerile prezidențiale”, a reiterat membrul ALDE.

Președintele Consiliului Național ALDE a spus că partidul nu are nimic de negociat cu PNL până atunci.

„Nu avem de negociat nimic”, a conchis Norica Nicolai, pentru RFI.

Întreabată despre schimbările ce au loc în partid și plecările anumitor membri în tabăra PSD, Norica Nicolai a răspuns că democrații sunt în stare să treacă peste evenimentele nefericite și nu consideră că cei rămași în ALDE ar pleca într-un alt partid.

„După părerea mea, ALDE nu este deloc pierdut de sub control, este sigur, un partid lovit de ceea ce se întâmplă public cu o serie de membri, însă sunt convinsă, așa cum cunosc eu partidul, că are rezerve să treacă și peste acest eveniment absolut neplăcut și să se reinventeze (…) Cei care au trecut au trecut, nu cred că mai sunt și alți parlamentari care să plece în barca PSD”,a reiterat Norica Nicolai.

PNL poartă săptămâna aceasta discuții cu partidele în vederea susținerii moțiunii de cenzură. Liberalii vor depune moțiunea după ce vor strânge cel puțin 233 de semnături pentru a a asigur succesul demersului împotriva Cabinetului Dăncilă.

Liderul ALDE a adăugat că PNL trebuie să vină cu un document, cu o prezentare, în care să arate ce planuri are după ce cade Guvernul Dăncilă.

„Nu trebuie să ne convingă cu trei vorbe, trebuie să vină cu un document într-un fel. Această prospețime a USR nu e întotdeuna de folos. Nu suntem dispuși să dăm un cec în alb. Pentru aceste semnături trebuie să vină cu o prezentare în care să arate ce își propun pentru a guverna un an. Am văzut textul moțiunii de cenzură, o să facem niște propuneri, dar trebuie să vedem pașii următori. Depinde ce vrea PNL dacă vrea s-o dea jos mai repede sau mai târziu pe Viorica Dăncilă”, a conchis Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Cea mai tunată de la mare! A defilat de 1 Mai cu talia de viespe...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Sfânta şi Marea Joi din Săptămâna Patimilor. Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în Joia Neagră sau...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai! Oamenilor nu le-a venit să creadă:...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Renault lansează SUV-ul care va pune probleme DACIEI DUSTER - VIDEO
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Veste tristă despre Florin Piersic. Acum s-a aflat
Doliu la Hollywood. Vedeta din „Line of Duty” a murit neașteptat, la 59 de ani
Cum arăta Gabriela Lucuțar, Regina Întunericului de la Chefi la cuțite, înainte de intervențiile estetice....
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
FOTO. Unde se ascundea traficantul de migranţi care a atacat cu cuţitul doi poliţişti de...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Max Planck, creatorul Teoriei Cuantice. „Nu cunoașterea adevărului, ci succesul care însoțește căutarea lui este...