Norica Nicolai, despre moțiunea de cenzură: Orban nu este o garanție pentru guvernare

Norica Nicolai, despre moțiunea de cenzură: Orban nu este o garanție pentru guvernare
Publicat: 17/09/2019, 11:51

„Din punctul meu de vedere, am rezerve și condiționez această variantă de conținutul moțiunii și de pașii de urmat. Domnul Ludovic Orban nu este o garanție și pentru un program de guvernare. Noi ne-am retras de la guvernare, nemulțumiți de maniera în care se guvernează și nu dorim să susținem o guvernare în care improvizația să fie regula”, a afirmat Președintele Consiliului Național al ALDE, pentru RFI.

Norica Nicolai a precizat că ALDE va analiza moțiunea în momentul în care liberalii o vor trimite și către celelalte partide, iar după ce vor avea textul moțiunii și se vor lămuri toate aspectele, ALDE se va întruni pentru această temă și vor hotărî ce anume își asumă.

„Va trebui să vedem ce conține această moțiune de cenzură, pentru că dacă facem un exercițiu constituțional, asta este moțiunea de cenzură, fără a vedea finalitatea ei și fără a avea o opțiune, un alt Guvern, un alt premier, un alt program politic, cred că e prematur să discutăm, dar vom analiza această moțiune de cenzură, în momentul în care PNL o va trimite și celorlalte partide cărora le cere sprijinul (…) Trebuie să vedem și la ce se referă această moțiune, care sunt reproșurile, pe care trebuie să le analizăm, să vedem ce ne asumăm și ce nu ne asumăm și în funcție de acest lucru va trebui să și decidem (…). În momentul în care vom avea textul moțiunii, vom avea o întâlnire a forurilor noastre și vom decide în raport de acest lucru”, a explicat fostul eurodeputat, Norica Nicolai.

Norica Nicolai a mai precizat că ALDE are nevoie să știe foarte clar ce presupune moțiunea, pentru că altfel, putem intra într-o criză politică, ceea ce ar compromite subiectul prioritar, anume alegerile prezidențiale.

„Va trebui să avem o certitudine clară, să știm ce conține moțiunea, pe ce teme se axează și care sunt pașii de urmat, pentru că altfel, intrăm într-o criză politică, în plină campanie pentru alegerile prezidențiale și riscăm după părerea mea să compromitem o dezbatere serioasă și necesară, care e cea pentru alegerile prezidențiale”, a reiterat membrul ALDE.

Președintele Consiliului Național ALDE a spus că partidul nu are nimic de negociat cu PNL până atunci.

„Nu avem de negociat nimic”, a conchis Norica Nicolai, pentru RFI.

Întreabată despre schimbările ce au loc în partid și plecările anumitor membri în tabăra PSD, Norica Nicolai a răspuns că democrații sunt în stare să treacă peste evenimentele nefericite și nu consideră că cei rămași în ALDE ar pleca într-un alt partid.

„După părerea mea, ALDE nu este deloc pierdut de sub control, este sigur, un partid lovit de ceea ce se întâmplă public cu o serie de membri, însă sunt convinsă, așa cum cunosc eu partidul, că are rezerve să treacă și peste acest eveniment absolut neplăcut și să se reinventeze (…) Cei care au trecut au trecut, nu cred că mai sunt și alți parlamentari care să plece în barca PSD”,a reiterat Norica Nicolai.

PNL poartă săptămâna aceasta discuții cu partidele în vederea susținerii moțiunii de cenzură. Liberalii vor depune moțiunea după ce vor strânge cel puțin 233 de semnături pentru a a asigur succesul demersului împotriva Cabinetului Dăncilă.

Liderul ALDE a adăugat că PNL trebuie să vină cu un document, cu o prezentare, în care să arate ce planuri are după ce cade Guvernul Dăncilă.

„Nu trebuie să ne convingă cu trei vorbe, trebuie să vină cu un document într-un fel. Această prospețime a USR nu e întotdeuna de folos. Nu suntem dispuși să dăm un cec în alb. Pentru aceste semnături trebuie să vină cu o prezentare în care să arate ce își propun pentru a guverna un an. Am văzut textul moțiunii de cenzură, o să facem niște propuneri, dar trebuie să vedem pașii următori. Depinde ce vrea PNL dacă vrea s-o dea jos mai repede sau mai târziu pe Viorica Dăncilă”, a conchis Tăriceanu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Ireal cât a costat sicriul lui Corduneanu! Cosciugul, adus din America
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Devine obligatoriu în România de 1 octombrie 2024. Se dau amenzi de până la 10.000...
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier