Vicepreședinte PNL: Lucrările la Autostrada Unirii nu au început nici acum. Au trecut 10 luni de la promulgarea legii pentru demararea proiectului

Vicepreședinte PNL: Lucrările la Autostrada Unirii nu au început nici acum. Au trecut 10 luni de la promulgarea legii pentru demararea proiectului
Publicat: 22/09/2019, 13:58

„Alt eșec major pentru Dăncilă – lucrările la Autostrada Unirii nu au început nici până acum. Guvernul PSD n-a depășit faza birocrației, deși au trecut 10 luni de la promulgarea legii. A trecut aproape un an de când președintele Klaus Iohannis a promulgat legea privind Autostrada Unirii care obligă Guvernul să demareze proiectul rutier. Ce a făcut ministrul Transporturilor în acest timp? A stat în birou și a (re)făcut studii de fezabilitate pe hârtie. Atât! Legea prevede ca autostrada de circa 320 de km să fie realizată până la granița cu Republica Moldova, cu un pod peste Prut, Guvernul să asigure finanțare predictibilă, an de an, iar procedurile să demareze în termen de 30 de zile de la promulgare (noiembrie 2018)”, a transmis Laurențiu Leoreanu, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Vicepreședintele PNL susține că proiectul nu a depășit faza de birocrație, deși au trecut 10 luni de la promulgarea legii.

„Ce a făcut, concret, ministrul Răzvan Cuc timp de 10 luni pentru proiectul rutier atât de așteptat în Moldova? A încheiat un contract pentru un nou studiu de fezabilitate privind tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț. Pentru tronsonul Târgu Mureș – Ditrău – Tîrgu Neamț a fost semnat contractul pentru revizuirea studiului de fezabilitate, iar pentru tronsonul Tîrgu Neamț – Iași sunt încă în evaluare cele patru oferte depuse. Tronsonul Iași – Ungheni abia a fost scos la licitație pentru proiectare și execuție. Pe scurt, Autostrada Unirii n-a depășit faza birocrației, deși au trecut 10 luni de la promulgarea legii”, a subliniat Leoreanu.

Liberalul spune că Viorica Dăncilă că a pierdut legitimitatea poporului, însă aceasta se plânge că președintele Klaus Iohannis blochează Guvernul.

„Premierul Viorica Dăncilă a pierdut legitimitatea poporului după alegerile europarlamentare, a pierdut majoritatea parlamentară, a pierdut încrederea partenerilor europeni, refuză să vină pentru un vot de validare în Parlament, dar se plânge că președintele Klaus Iohannis blochează activitatea Guvernului. Atacul premierul la adresa președintelui e cu atât mai ridicol în contextul în care ministerele care au titulari sunt modele de incompetență. Un caz concret: Ministerul Transporturilor, condus de Răzvan Cuc, care ignoră Legea adoptată de Parlament și promulgată de președintele Klaus Iohannis în urmă cu aproape un an privind construcția Autostrăzii Iași- Târgu Mureș, singura șansă prin care Estul subdezvoltat al României – incluzând și Republica Moldova – ar putea fi conectat la Vestul aflat în plină expansiune economică”, se mai arată în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?