Camionul cu cei 39 de migranți morți, găsit în Marea Britanie: Tatăl uneia dintre victime dezvăluie motivul pentru care fiica sa a plecat de acasă

Camionul cu cei 39 de migranți morți, găsit în Marea Britanie: Tatăl uneia dintre victime dezvăluie motivul pentru care fiica sa a plecat de acasă
Publicat: 27/10/2019, 09:02

Călătoria luiPham Thi Tra My a început în octombrie. Tânără a plecat din casa părintească, situată în regiunea Nghen, pe 3 octombrie și s-a îndreptat spre Hanoi, apoi a călătorit spre China, susține tatăl tinerei. Mai apoi, Pham a călătorit cu avionul spre Franța.

Diferitele etape ale călătoriei sale au fost manevrate de diverse persoane, iar familia sa a plătit suma de 31.000 de lire sterline atunci când tânăra a ajuns la destinația finală, în Marea Britanie.

Planul lui Pham, după ce a ajuns pe teritoriul Marii Britanii, era să se angajeze la un salon de manichiură, pentru a putea trimite bani acasă, în Vietnam. Salariul în saloanele de manichiură din Marea Britanie sunt în medie între 1.300 de lire sterline și 2.000 de lire sterline pe lună, scrie Sky News.

„Am încercat să o convingem să nu plece”, a spus tatăl tinerei. „Pentru că știam că o astfel de călătorie ar fi foarte dificilă pentru o fată”, a continuat bărbatul.

„Dar a spus că dacă nu pleacă, familia noastră va avea foarte mult de suferit din cauza datoriilor imense. Așa că și-a asumat acest risc și a decis să plece”, a adăugat tatăl lui Pham.

Autoritățile din Marea Britanie au declarat că identificarea oficială a victimelor va dura ceva mai mult timp, dar acasă, în Nghen, familia lui Pham este deja convinsă că tânăra se numără printre cele 39 de victime.

Ambasada Vietnamului în Londra cooperează cu autoritățile din Marea Britanie, după ce mai multe solicitări au fost primite din partea unor „familii vietnameze care cer ajutorul Ambasadei”, pentru a afla dacă rudele lor se numără printre cele 39 de victime, au transmis oficialii printr-un comunicat de presă.

Forțele de ordine din comitatul britanic Essex au anunțat miercuri descoperirea a 39 de cadavre umane în interiorul unui container al unui camion aflat în parcul industrial Waterglade din Grays, la ora locală 1:40 a.m. (3:40, ora României).

Șoferul camionului în care 39 de migranți au fost găsiți morți, pus sub acuzare pentru ucidere din culpă. Investigațiile continuă

Un bărbat a fost pus oficial sub acuzare pentru crimă în ancheta privind cadavrele a 39 de migranți găsite într-un camion în comitatul britanic Essex, relatează CNN.

Citește continuarea…

Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, originar din Irlanda de Nord, a fost arestat miercuri la scurt timp după ce cadavrele au fost descoperite. El va fi prezentat luni instanței, fiind acuzat de crimă, complicitate la trafic de persoane și spălare de bani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Transformarea incredibilă a unuia dintre cei mai bogați români, la 67 de ani, după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Medicul care l-a operat a anunțat acum. FLORIN PIERSIC...
Medicul și vedeta. Monica Bârlădeanu și Valeriu Gheorghiță, vacanță romantică în Deltă
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Pact pentru limitarea producției globale de plastic