Paradisul drogurilor, destructurat: Sute de pastile de ecstasy confiscate și mai mulți membri ai unei rețele de trafic, arestați la Suceava

Paradisul drogurilor, destructurat: Sute de pastile de ecstasy confiscate și mai mulți membri ai unei rețele de trafic, arestați la Suceava
Publicat: 31/10/2019, 15:44

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Suceava, au acționat, marți, pentru prinderea în flagrant a unor persoane suspectate de trafic de droguri de risc și mare risc, care acționau în trei echipe, una a dealerului principal și două ale intermediarilor acestuia.

Potrivit procurorilor, inculpații au introdus în țară și deținut droguri de risc și de mare risc, cu scopul de a le vinde către diferiți consumatori.

Flagrantul a avut loc după ce anchetatorii au aflat că dealerul urmează să vândă unei persoane, prin intermediari, cantitatea de 500 de comprimate ecstasy, contra sumei de 25.000 lei.

Traficanții au fost prinși când încercau să vândă steroizi în loc de ecstasy cumpărătorului, căruia intenționau să-i fure banii.

„Organele de urmărire penală au organizat o acțiune de prindere în flagrant, însă a fost nevoie ca aceasta să se desfășoare separat, inculpații acționând în trei echipe. În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reținut faptul că, intermediarii intenționau inducerea în eroare a cumpărătorului, prin oferirea spre vânzare de comprimate conținând steroizi, în loc de ecstasy, activitate prin care intenționau să-i distragă atenția și să-l deposedeze prin violență de suma de 25.000 de lei, cu care urmăreau să cumpere pentru ei înșiși, de la dealer, cantitatea de 500 de comprimate de ecstasy”, au declarat procurorii.

Astfel, dealerul principal a fost oprit în trafic, în timp ce conducea un autoturism pe DN 2, la intrarea în orașul Fălticeni, județul Suceava, iar la controlul mașinii s-au găsit 516 comprimate de ecstasy ascunse într-o cutie cu detergent, aflată într-un bagaj.

Anchetatorii au stabilit că drogurile proveneau din Olanda și au fost expediate prin intermediul unei firme de transport persoane și colete, de către un cetățean olandez de naționalitate română, care se afla în autoturism cu inculpatul.

De asemenea, la cetățeanul olandez a fost găsită cantitatea de 1,02 grame de cannabis.

Alți trei intermediari au fost prinși în flagrant într-o mașină, în timp ce circulau în orașul Suceava.

„În timpul flagrantului, doi dintre ei au încercat să fugă, aceștia fiind opriți în trafic, la o intersecție. În urma acestei acțiuni, au fost găsite asupra celor trei, un tub spray super-paralizant, 100 de comprimate ce conțin steroizi, trei capsule cu substanțe pulverulentă, suspecte a fi psihoactive, un tub spray paralizant și un grinder cu urme de fragmente vegetale”, arată procurorii.

Ulterior, s-au făcut 12 percheziții la locuințele a 11 persoane suspectate de trafic de droguri de risc și mare risc, fiind găsite și confiscate opt comprimate de ecstasy, 94 de grame de cannabis, opt pliculețe cu fragmente vegetale ce ar fi cannabis, nouă pachete cu foițe tip OCB, două cântare electronice cu urme de cannabis, un bong, o pipă, o tabacheră, șase grindere, două box-uri, un dispozitiv cu electroșocuri, un permis de conducere ucrainean, ce pare a fi falsificat, 51 de telefoane mobile, 65 de cartele SIM, 14 stick-uri de memorie, 8 laptop-uri, un DVR, un micro SD, sumele de 4.800 de lei și 750 de euro și două tablete.

Totodată s-a pus sechestru asigurător pe două mașini.

Cei opt inculpați, între care și cetățeanul olandez de naționalitate română, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, de Tribunalul Suceava pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și de mare risc și introducerea în țară de droguri de mare risc.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Cine e Iulia, femeia care i-a fost alături lui Mihai Neșu după divorțul de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cutremur în Prima zi de Paște! Unde a avut loc și ce magnitudine a înregistrat
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Mihai Neşu, adevărul despre divorţ. Cine a decis, de fapt, separarea, după accident
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Cristina Șișcanu, motivul pentru care nu gătește nimic pentru masa de Paște. Cum își petrece...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Alessandro Volta, inventatorul bateriei electrice