EXCLUSIV SURSE. Deputatul USR Emanuel Ungureanu îl pregătește pe Vlad Mixich pentru șefia Politicii Medicamentului din Ministerul Sănătății

EXCLUSIV SURSE. Deputatul USR Emanuel Ungureanu îl pregătește pe Vlad Mixich pentru șefia Politicii Medicamentului din Ministerul Sănătății
Publicat: 30/01/2020, 11:39

După ce ieri v-am prezentat faptul ca Emanuel Ungureanu se comportă ca un adevărat ministrul al Sănătății, „Păpușarul” și conducătorul lui Victor Costache – cel în favoarea căruia a făcut presiuni la nivel înalt pentru a ocupa fotoliul de ministru la Sănătate -, încearcă, din nou, să facă jocurile unor interese de culise.

Astfel, se vehiculează că Emanuel Ungureanu îl pregătește pentru un post-cheie în Ministerul Sănătății – șefia Politicii Medicamentului – pe Vlad Mixich.

Un scenariu construit pas cu pas

Pe data de 4 septembrie 2019, Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, a fost votat membru al boardului Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă, în calitate de expert independent din partea Parlamentului European. Trebuie menționat că Vlad Mixich a fost propus pentru această funcție de Dragoș Pîslaru, europarlamentar PLUS, și susținut, cu frenezie, de deputatul USR Emanuel Ungureanu și de colegii acestuia din USR.

În aceeași zi, de altfel, „Păpușarul” Emanuel Ungureanu îl felicita, în mediul online – chiar pe pagina sa de Facebook -, pe Vlad Mixich, manifestându-și satisfacția pentru această nouă „victorie”.

„Felicitări, Vlad MIXICH!

Cu sprijinul delegației Alianța USR PLUS, un expert independent român a ajuns în conducerea Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în muncă (EU-OSHA). În urma propunerilor făcute de Dragos Pislaru, europarlamentar USR PLUS și coordonator Renew Europe al Comisiei pentru Ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL) din Parlamentul European, Vlad Mixich a fost votat în boardul European Agency for Safety and Health at Work (EU-OSHA) în calitate de expert independent din partea Parlamentului European conform Regulamentului (UE) 2019/126.

EU-OSHA (Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă), cu sediul în Bilbao, Spania, se ocupă cu dezvoltarea la nivel european a unei culturi și practici reale în siguranța locului de muncă”, a fost mesajul postat de Emanuel Ungureanu.

Urmează faza a doua a scenariului creionat de Ungureanu

Numirea lui Vlad Mixich în boardul Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă este doar un pas. Iar „Păpușarul din umbră de la Sănătate” acționează pe termen lung, astfel încât „obiectivele” pe care și le-a propus să fie îndeplinite.

L-a susținut pe Vlad Mixich, prin colegii din Parlamentul European – plus colegii din USR – pentru a accede într-o astfel de funcție, iar acum îl ajută, din nou, pentru a ocupa pziția de șef al departamentului Politica Medicamentului din Ministerul Sănătății.

Scenariul este unul care „funcționează”, fiindcă „Păpușarul” Emanuel Ungureanu a procedat la fel și în cazul lui Victor Costache, actualul ministru al Sănătății, cel pe care l-a susținut împotriva celuilalt candidat, Horațiu Suciu. Emanuel Ungureanu își plasează oamenii de încredere în posturi importante, respectivii rămânându-i datori și dovedindu-se a fi receptivi și „săritori” atunci când Emanuel Ungureanu o cere.

„Rețeaua” lui Emanuel Ungureanu

„Păpușarul din umbră de la Sănătate” a reușit să o plaseze în funcția de consilier personal al ministrului Sănătății, Victor Costache, pe Alexandra Tamaș. Respectiva, odată ajunsă în această postură privilegiată, are grijă ca „Păpușarul” să fie mulțumit și acționează în consecință – legăturile ei cu companiile farmaceutice Roche și Pfizer fiind de notorietate, cu atât mai mult cât Alexandra Tamaș a fost și angajata Pfizer la un moment dat.

Conform altor surse, același Emanuel Ungureanu, „viitor ministru al Sănătății”, așa cum se prezintă în fața apropiaților, a reușit să-și mai plaseze o persoană „apropiată” într-o funcție importată. Este vorba despre Roxana Suciu, cea care a fost numită în funcția de președinte interimar la Agenția Națională a Medicamentului.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani și bunica ei au murit după ce ar fi mâncat...
Meteorologii Accuweather anunță o lună mai istorică, în România. Vreme extremă în București
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BREAKING | Florin Piersic a fost operat de urgență, după ce i s-a făcut rău...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
Un bistriţean şi-a pus în pericol vecinii, după ce a instalat singur panourile fotovoltaice pe...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Incendiu de proporții în Capitală. O clădire din sectorul 1 a ars din temelii. Ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Situaţie critică. Europa devine dependentă de Rusia într-un domeniu vital. Şi România a fost afectată
URMĂRI groaznice după un simplu transplant de organ! 89% dintre oameni...
S-a vândut o VECHE UZINĂ din România. A fost fondată în urmă cu peste 80...
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
Scene terifiante în plină stradă! Un barbat înarmat cu o sabie de samurai a atacat...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Impresionanta colecție de arme de vânătoare pe care a deținut-o Nicolae Ceaușescu