EXCLUSIV SURSE. Deputatul USR Emanuel Ungureanu îl pregătește pe Vlad Mixich pentru șefia Politicii Medicamentului din Ministerul Sănătății

Redactor:
Ioana Tudorascu
Supranumit și „Păpușarul din umbră de la Sănătate", deputatul USR Emanuel Ungureanu se pregătește să-și numească încă un om de încredere într-o funcție importantă din Ministerul Sănătății.

După ce ieri v-am prezentat faptul ca Emanuel Ungureanu se comportă ca un adevărat ministrul al Sănătății, „Păpușarul” și conducătorul lui Victor Costache – cel în favoarea căruia a făcut presiuni la nivel înalt pentru a ocupa fotoliul de ministru la Sănătate -,  încearcă, din nou, să facă jocurile unor interese de culise.

Astfel, se vehiculează că Emanuel Ungureanu îl pregătește pentru un post-cheie în Ministerul Sănătății – șefia Politicii Medicamentului – pe Vlad Mixich.

Un scenariu construit pas cu pas

Pe data de 4 septembrie 2019, Vlad Mixich, expert în politici de sănătate, a fost votat membru al boardului Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă, în calitate de expert independent din partea Parlamentului European. Trebuie menționat că Vlad Mixich a fost propus pentru această funcție de Dragoș Pîslaru, europarlamentar PLUS, și susținut, cu frenezie, de deputatul USR Emanuel Ungureanu și de colegii acestuia din USR.

În aceeași zi, de altfel, „Păpușarul” Emanuel Ungureanu îl felicita, în mediul online  – chiar pe pagina sa de Facebook -, pe Vlad Mixich, manifestându-și satisfacția pentru această nouă „victorie”.

„Felicitări, Vlad MIXICH!

Cu sprijinul delegației Alianța USR PLUS, un expert independent român a ajuns în conducerea Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în muncă (EU-OSHA). În urma propunerilor făcute de Dragos Pislaru, europarlamentar USR PLUS și coordonator Renew Europe al Comisiei pentru Ocuparea forței de muncă și afaceri sociale (EMPL) din Parlamentul European, Vlad Mixich a fost votat în boardul European Agency for Safety and Health at Work (EU-OSHA) în calitate de expert independent din partea Parlamentului European conform Regulamentului (UE) 2019/126.

EU-OSHA (Agenția Europeană pentru Securitate și Sănătate în Muncă),  cu sediul în Bilbao, Spania, se ocupă cu dezvoltarea la nivel european a unei culturi și practici reale în siguranța locului de muncă”, a fost mesajul postat de Emanuel Ungureanu. 

Urmează faza a doua a scenariului creionat de Ungureanu

Numirea lui Vlad Mixich în boardul Agenției Europene pentru Securitate și Sănătate în Muncă este doar un pas. Iar „Păpușarul din umbră de la Sănătate” acționează pe termen lung, astfel încât „obiectivele” pe care  și le-a propus să fie îndeplinite.

L-a susținut pe Vlad Mixich, prin colegii din Parlamentul European – plus colegii din USR – pentru a accede într-o astfel de funcție, iar acum îl ajută, din nou, pentru a ocupa pziția de șef al departamentului Politica Medicamentului din Ministerul Sănătății.

Scenariul este unul care „funcționează”, fiindcă „Păpușarul” Emanuel Ungureanu a procedat la fel și în cazul lui Victor Costache, actualul ministru al Sănătății, cel pe care l-a susținut împotriva celuilalt candidat, Horațiu Suciu. Emanuel Ungureanu își plasează oamenii de încredere în posturi importante, respectivii rămânându-i datori și dovedindu-se a fi receptivi și „săritori” atunci când Emanuel Ungureanu o cere.

„Rețeaua” lui Emanuel Ungureanu

„Păpușarul din umbră de la Sănătate” a reușit să o plaseze în funcția de consilier personal al ministrului Sănătății, Victor Costache, pe Alexandra Tamaș. Respectiva, odată ajunsă în această postură privilegiată, are grijă ca „Păpușarul” să fie mulțumit și acționează în consecință – legăturile ei cu companiile farmaceutice Roche și Pfizer fiind de notorietate, cu atât mai mult cât Alexandra Tamaș a fost și angajata Pfizer la un moment dat.

Conform altor surse, același Emanuel Ungureanu, „viitor ministru al Sănătății”, așa cum se prezintă în fața apropiaților, a reușit să-și mai plaseze o persoană „apropiată” într-o funcție importată. Este vorba despre Roxana Suciu, cea care a fost numită în funcția de președinte interimar la Agenția Națională a Medicamentului.

 

Ce NEBUNIE. Marius Şumudică nu mai vine la Universitatea Craiova şi semnează cu un club...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
FOTO. Imaginile `ascunse` de timp! Cum arăta Cristina Spătar în urmă cu 15 ani: era...
Bani în plus de la stat pentru acești angajați! Care este condiția
O româncă din WTA, hărțuită și jignită incalificabil: `Ești mai bună la sex decât la...
Atac NEMILOS la adresa Ralucăi Turcan: Vrea să ne ducă la cimitir. Cine a făcut...
Poliţiştii din Quebec au amendat o femeie pentru că îşi plimba soţul în lesă
BANCUL ZILEI – Nimfomana cu experiență
Norvegia lansează o anchetă după decesul a 23 de bătrâni care au primit vaccinul Pfizer:...
EXCLUSIV! Un interlop cunoscut din București aproape l-a omorât în bătaie pe Cătălin Zmărăndescu
Ce a spus Lidia Buble după ce l-a văzut pe Răzvan Simion cu noua iubită:...
Ultima FOTOGRAFIE a lui Mihai Eminescu. În trei ani s-a schimbat aproape cât în trei...
ULTIMA ORĂ! Veste GENIALĂ despre programul Rabla 2021. Toți oamenii așteptau asta
A înghițit o lingură cu ulei de măsline, zilnic, pe stomacul gol. Ce s-a întâmplat...
Această prezentatoare a testat o păpuşă bărbat pentru sex. La un moment dat femeia a...
Știrea ȘOC a momentului despre unul dintre cei mai mari luptători MMA români
Antonia a publicat poze complet nemachiată: Am învățat să mă accept cum sunt
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Competiţia „made in Romania”. Câţi bani fac retailerii din brandurile private label şi unde le...
ȘOC! Se anunță un DEZASTRU total pentru România! Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR...
Inchide