HALUCINANT! Managerul Spitalului Universitar de Urgență, schimbat noaptea cu finul lui Băsescu (DETALII EXCLUSIVE)

HALUCINANT! Managerul Spitalului Universitar de Urgență, schimbat noaptea cu finul lui Băsescu (DETALII EXCLUSIVE)
Ministrul Sănătății, Victor Costache, a schimbat managerul Spitalului Universitar printr-o decizie suspectă, luată în noaptea de sâmbătă spre duminică
Publicat: 22/03/2020, 11:28
Actualizat: 22/03/2020, 12:51

Managerul Spitalului Universitar de Urgență București, Adriana Nica, a fost demis azi noapte de ministrul Sănătății, Victor Costache și înlocuit cu doctorul Cătălin Cîrstoiu, cunoscut drept „finul lui Băsescu”. Surse din interiorul Ministerului au mărturisit, în exclusivitate, pentru GÂNDUL.RO că decizia de suspendare din funcție i-a fost trimisă Adrianei Nica, prin fax, la ora 23.57!

Oficial, printr-un comunicat de presă dat publicității duminică dimineață, Ministerul Sănătății susține că decizia de demitere a Adrianei Nica vine la propunerea Corpului de Control. Acesta ar fi constatat „la nivelul spitalului mai multe deficiențe de management, dar și faptul că nu ar fi fost luate măsurile necesare pentru prevenirea infectării cu noul COVID-19 atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical”.

Neoficial însă, motivele demiterii nu i-au fost aduse la cunoștință și Adrianei Nica. În decizia transmisă prin fax, se precizează doar faptul că este înlocuită pentru „neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu”. Fără nicio altă explicație concretă!

Reporterii GÂNDUL.RO au mai aflat că, la ora la care s-a transmis decizia, aproape de miezul nopții, Adriana Nica se afla în spital alături de doi inspectori de la Inspecția Sanitară aflați în control, precum și de o echipă de la D.S.P. București. Nici inspectorii și nici echipa D.S.P., care desfășurase o anchetă epidemiologică preliminară (acțiune finalizată în jurul orei 23.00), încă nu-și puseseră concluziile cu privire la ceea ce găsiseră în unitatea medicală.

Mai mult, inspectorii ceruseră note de relații de la medicii care au îngrijit pacientul diagnosticat cu COVID-19 , dar toți acești medici erau in izolare la domiciliu și încă nu dăduseră un răspuns solicitărilor. Practic, înainte ca anchetele să fie încheiate, ministrul a dispus, în grabă, suspendarea din funcție.

Peste toate acestea, mai există încă un aspect care nu poate fi trecut cu vederea. În comunicatul Ministerului se afirmă că decizia a fost venit la propunerea Corpului de Control, dar acesta n-a avut sâmbătă niciun reprezentant în interiorul spitalului.

Schimbarea bruscă, peste noapte, a doctorului Adriana Nica, ridică semne de întrebare cu atât mai mult cu cât ea a fost înlocuită cu finul lui Traian Băsescu, doctorul Cătălin Cârstoiu. Acesta s-a mai aflat și în trecut la conducerea Spitalului, dar a demisionat în 2016, afirmând atunci că alege să fie decan al Facultății de Medicină. Între timp, pare că s-a răzgândit!

De altfel, despre schimbarea Adrianei Nica se vorbea pe holurile Ministerului Sănătății încă din luna ianuarie, când a început și o campanie împotriva managerului (până azi noapte) al Spitalului Universitar. Cel mai vocal contestatar al doctorului Adriana Nica a fost deputatul USR Emanuel Ungureanu, apropiat al lui Victor Costache. USR-istul a acuzat pe rețelele sociale, dar și la TV că la ”Universitar” nu s-ar respecta procedurile și că ”doamna manager Nica bate câmpii toată seara pe televizoare”. Acela a fost primul semnal că managerul spitalului nu mai este în grațiile Ministerului și că va fi așteptată ”la cotitură”, cum s-ar zice pe românește.

Iar momentul prielnic a apărut acum, lupta împotriva COVID-19 părând un ”paravan” sub care se luptă și împotriva persoanelor indezirabile din sistemul de Sănătate. Probabil, războiul nu se va opri aici, iar (în condițiile în care Adriana Nica ar da Ministerul în judecată pentru demiterea nocturnă) o decizie judecătorească de despăgubire a managerului demis ar urma să fie plătită… din bugetul public. Și totul în contul unor lupte personale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el...
Un leac face mari minuni. Ajută după mesele încărcate de Paște
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani