HALUCINANT! Managerul Spitalului Universitar de Urgență, schimbat noaptea cu finul lui Băsescu (DETALII EXCLUSIVE)

HALUCINANT! Managerul Spitalului Universitar de Urgență, schimbat noaptea cu finul lui Băsescu (DETALII EXCLUSIVE)
Ministrul Sănătății, Victor Costache, a schimbat managerul Spitalului Universitar printr-o decizie suspectă, luată în noaptea de sâmbătă spre duminică
Publicat: 22/03/2020, 11:28
Actualizat: 22/03/2020, 12:51

Managerul Spitalului Universitar de Urgență București, Adriana Nica, a fost demis azi noapte de ministrul Sănătății, Victor Costache și înlocuit cu doctorul Cătălin Cîrstoiu, cunoscut drept „finul lui Băsescu”. Surse din interiorul Ministerului au mărturisit, în exclusivitate, pentru GÂNDUL.RO că decizia de suspendare din funcție i-a fost trimisă Adrianei Nica, prin fax, la ora 23.57!

Oficial, printr-un comunicat de presă dat publicității duminică dimineață, Ministerul Sănătății susține că decizia de demitere a Adrianei Nica vine la propunerea Corpului de Control. Acesta ar fi constatat „la nivelul spitalului mai multe deficiențe de management, dar și faptul că nu ar fi fost luate măsurile necesare pentru prevenirea infectării cu noul COVID-19 atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical”.

Neoficial însă, motivele demiterii nu i-au fost aduse la cunoștință și Adrianei Nica. În decizia transmisă prin fax, se precizează doar faptul că este înlocuită pentru „neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu”. Fără nicio altă explicație concretă!

Reporterii GÂNDUL.RO au mai aflat că, la ora la care s-a transmis decizia, aproape de miezul nopții, Adriana Nica se afla în spital alături de doi inspectori de la Inspecția Sanitară aflați în control, precum și de o echipă de la D.S.P. București. Nici inspectorii și nici echipa D.S.P., care desfășurase o anchetă epidemiologică preliminară (acțiune finalizată în jurul orei 23.00), încă nu-și puseseră concluziile cu privire la ceea ce găsiseră în unitatea medicală.

Mai mult, inspectorii ceruseră note de relații de la medicii care au îngrijit pacientul diagnosticat cu COVID-19 , dar toți acești medici erau in izolare la domiciliu și încă nu dăduseră un răspuns solicitărilor. Practic, înainte ca anchetele să fie încheiate, ministrul a dispus, în grabă, suspendarea din funcție.

Peste toate acestea, mai există încă un aspect care nu poate fi trecut cu vederea. În comunicatul Ministerului se afirmă că decizia a fost venit la propunerea Corpului de Control, dar acesta n-a avut sâmbătă niciun reprezentant în interiorul spitalului.

Schimbarea bruscă, peste noapte, a doctorului Adriana Nica, ridică semne de întrebare cu atât mai mult cu cât ea a fost înlocuită cu finul lui Traian Băsescu, doctorul Cătălin Cârstoiu. Acesta s-a mai aflat și în trecut la conducerea Spitalului, dar a demisionat în 2016, afirmând atunci că alege să fie decan al Facultății de Medicină. Între timp, pare că s-a răzgândit!

De altfel, despre schimbarea Adrianei Nica se vorbea pe holurile Ministerului Sănătății încă din luna ianuarie, când a început și o campanie împotriva managerului (până azi noapte) al Spitalului Universitar. Cel mai vocal contestatar al doctorului Adriana Nica a fost deputatul USR Emanuel Ungureanu, apropiat al lui Victor Costache. USR-istul a acuzat pe rețelele sociale, dar și la TV că la ”Universitar” nu s-ar respecta procedurile și că ”doamna manager Nica bate câmpii toată seara pe televizoare”. Acela a fost primul semnal că managerul spitalului nu mai este în grațiile Ministerului și că va fi așteptată ”la cotitură”, cum s-ar zice pe românește.

Iar momentul prielnic a apărut acum, lupta împotriva COVID-19 părând un ”paravan” sub care se luptă și împotriva persoanelor indezirabile din sistemul de Sănătate. Probabil, războiul nu se va opri aici, iar (în condițiile în care Adriana Nica ar da Ministerul în judecată pentru demiterea nocturnă) o decizie judecătorească de despăgubire a managerului demis ar urma să fie plătită… din bugetul public. Și totul în contul unor lupte personale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O femeie era milionară de cel puțin o lună, dar nu și-a dat seama. Descoperirea...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Regele Charles e din ce în ce mai rău! S-au activat planurile de înmormântare! Apropiații...
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Simona Halep va fi EXCLUSĂ. Decizia care se pregătește în circuitul WTA
Oana Zăvoranu a ajuns la fundul sacului. Vedeta își vinde haine din garderobă.
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Criza climatică crește frecvența valurilor oceanice mortale, indică un studiu