GÂNDUL LIVE. Dan Antonescu: „Cei mai buni psihologi sunt escrocii!” / Sfaturi pentru a ne feri de hoți în perioada pandemiei

Publicat: 08/04/2020, 12:22
Actualizat: 08/04/2020, 17:48

Dan Antonescu, consilierul șefului Poliției Române, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că emoționalul este exploatat de escroci, mai ales în această perioadă tulbure cu pandemia de coronavirus.

„Am discutat de multe ori, am prezentat numeroase cazuri. Nu facem altceva decât să constatăm că și infractorii își modifică metodele în funcție de situația dată. Acel individ nu a sunat la întâmplare, știa foarte multe date din familia respectivă. Cea mai bună metode e să-l sune pe cel despre care se spune că ar avea problema respectivă. Omul era bine mersi, nu internat, nu nimic.

Ei vor găsi orice. Dacă nu merge cu aparatul, merge cu medicamente. Vor să convingă omul să dea bani. Sunați-l pe cel vizat. Am avut situații în familia mea, cu asemenea apeluri. A fost sunată persoana și oamenii s-au lămurit.

Autorul riscă foarte puțin. Chiar dacă ordonanțele militare prevăd plusuri de pedeapsă la codul penal. Sancțiunile nu sunt suficient de descurajante. Dacă s-ar face dosar și s-ar merge pe pedeapsa maximă aceste lucruri fiind publice pot duce la descurajarea indivizilor.

Oricum ei nu produc nimic, doar necazuri. Să revizuim legislația, plecând de la premisa că e vorba de o anumită sumă. Să spunem 10.000 lei, pentru unii nu pare mare. Sau 2.000 de lei. Pentru unii e singura șansă de supraviețuire. Bătrâni care au strâns bani pentru necazul final. Și-au rupt de la gură oamenii și vin acești indivizi și le iau toată agoniseala.

Pedepsa trebuie să fie exemplară pentru acești indivizi. Cei mai buni psihologi sunt escrocii. Au arta psihologiei, să mă ierte psihologii cu acte în regulă. Se îmbracă frumos, vorbesc frumos, se adaptează din mers. Dacă o simt că e mai distantă marșează pe emoțiile respective. Se folosesc de reacțiile tale pentru a-ți demonstra că ei știu ceva despre tine. E arta escrocului. Și ministrul de Interne le-a transmis un mesaj celor care fac asemenea fapte. Un polițist care la începutul anilor 1990 a intervenit la pseudodemocrația din România, poliția a reușit să țină fenomenul infracțional sub control.

Acum poliția e mult mai instruită și dotată. Acum cifra de afaceri a infracționalității e în scădere drastică deoarece unii dintre infractori șomează, cum ar fi hoții de case. Dar escrocii încearcă pe alte căi să intervină. Furturile sunt sub 50%. Asta nu înseamnă că vom sta relaxați ca polițiști. Tot aparatul polițienesc lucrează și urmărește acest fenomen. Escrocii sunt monitorizați. Când va începe această stare, vor pleca pentru că nu pot să își facă de cap. Vor fi anihilați din timp de polițiști. Nu îmi permit să comentez ce a făcut un jandarm (cel care a lovit un tânăr).

E liniște pentru că hoții știu că vor fi prinși. Ei au plecat în alte țări pentru că aici nu au sorți de izbândă”, a declarat Dan Antonescu la Gândul Live.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Vine următoarea zi libera legală. Beneficiază de ea și bugetarii, și salariații din domeniul privat
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
S-a schimbat legea în 2024 pentru cei care stau la bloc. A devenit obligatoriu să...
Încă o lovitură pentru Simona Halep. Necazurile se țin lanț
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
”Am plâns pentru el, este o victimă. Nu știa ce face. Amărâtul de el” Elena...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire