ALERTĂ. Coronavirusul, scăpat de sub control. Ce mutații ale virusului seceră vieți în Europa: „Se mișcă prea rapid pentru a fi studiat”

ALERTĂ. Coronavirusul, scăpat de sub control. Ce mutații ale virusului seceră vieți în Europa: „Se mișcă prea rapid pentru a fi studiat”
Sursă foto: pixabay.com
Publicat: 10/04/2020, 11:06

Cercetătorii care au analizat răspândirea inițială a coronavirusului la oameni au descoperit că există trei variante ale virusului.

Cercetătorii au reconstruit evoluția inițială a Covid-19, pe măsură ce infecția s-a răspândit din Wuhan, China, în Europa și America de Nord, scrie metro.co.uk. Prin studierea a 160 de genomi de la pacienți, medicii au descoperit că varianta cea mai apropiată de cea descoperită la lilieci este răspândită în mare parte la persoane din SUA și Australia, nu din Wuhan.

Dr. Peter Forster, genetician și autor al unor studii la Universitatea Cambridge, a declarat: „Există prea multe mutații rapide pentru a identifica arborele Covid-19. Am utilizat o rețea de algoritmi matematici, pentru a studia toate ramificațiile virusului.

Aceste tehnici sunt folosite mai degrabă la analiza migrării populațiilor preistorice – unde studiem ADN-ul. E prima oară când folosim metoda pentru a urmări o infecție cu un coronavirus precum Covid-19”.

Echipa a analizat datele prelevate din lume între 24 decembrie 2019 și 4 martie 2020. Medicii au descoperit trei variații ale Covid-19, denumite A, B și C.

Tipul A, cel din lilieci, a fost prezent în Wuhan, dar nu predominant în orașul chinez. Versiuni modificate ale coronavirus A au fost depistate la americanii care au locuit în Wuhan și multe virusuri de tip A au fost găsite la pacienți din SUA și Australia.

Virusul predominant în Wuhan a fost cel de tip B, care a afectat pacienții din estul Asiei. Cercetătorii spun că varianta C este prezentă în Europa, descoperită la pacienți din Franța, Italia, Suedia și Marea Britanie.

Analiza mai sugerează că virusul a ajuns în Italia în urma primei „infecții documentate” din Germania, în 27 ianuarie. O altă cale de infecție în Italia a fost legată de un „focar din Singapore”.

Datele privind China nu au fost disponibile, dar s-a analizat evoluția coronavirusului din Singapore, Hong Kong și Coreea de Sud.

Savanții susțin că vor putea prezice unde va lovi pe viitor coronavirusul, pe baza segmentării genomului.

Varianta A, coronavirusul întâlnit la lilieci și pangolini, este descrisă ca fiind sursa pandemiei globale. Varianta B este derivată din A, cele două fiind separate de două mutații, iar C este „copilul” lui B, sugerează acest studiu.

Rețeaua filogenetică folosită de cercetători – care analizează relațiile evolutive dintre entitățile biologice – permite vizualizarea a sute de arbori evolutivi, în același timp, într-un singur grafic.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Karina Pavăl & iubi, apariție spectaculoasă în Floreasca. Moștenitoarea imperiului Dedeman este, cu adevărat, adorabilă....
FOTO. Manechinul a simțit că trebuie să atragă atenția între burlacii milionari de la Miami...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Vine următoarea zi libera legală. Beneficiază de ea și bugetarii, și salariații din domeniul privat
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Jumătate de ţară intră sub cod galben de ploi torențiale, grindină și vânt. Zonele vizate
Se spală rufe azi și în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a vorbit despre recalcularea pensiilor! Documentele pe care pensionarii nu vor...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin este învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce ţări europene vor...
VINDECĂTOR sau ȘARLATAN? Călugărul care a avut LUMEA la picioare
Halep a aflat acum NOUL verdict. Decizia nu îi e deloc favorabilă: Toleranță zero
Revoluție pe piața bateriilor auto. Tehnologia pe care o așteptau toți șoferii
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Când vor avea românii următoarea mini-vacanță? De Rusalii vom avea din nou zile libere de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Cercetătorii au găsit o mutație care protejează oamenii de îmbătrânire