RAPORT. Un raport al Chinei arată cine sunt câștigătorii și învinșii în timpul pandemiei. Cum răspândește Guvernul Chinei mesajele prin intermediul social media

RAPORT. Un raport al Chinei arată cine sunt câștigătorii și învinșii în timpul pandemiei. Cum răspândește Guvernul Chinei mesajele prin intermediul social media
Sursă FOTO unsplash. com/ caracter ilustrativ
Publicat: 30/04/2020, 17:26

Centrul de Informații al Rețelei de Internet din China (CNNIC), administrat de stat, publică un raport despre populația pe internet și dezvoltarea diferitelor sectoare

China are peste 900 milioane de utilizatori în mediul online

China are acum 904 milioane de oameni online. Populația online a țării a adăugat 75 de milioane de persoane de la sfârșitul anului 2018. Și 897 de milioane dintre acești utilizatori de internet, sau 99,3%, ajung online folosind dispozitive mobile. Cu alte cuvinte, aceasta înseamnă mai mult decât întreaga populație din Europa, care accesează internetul pe telefoanele lor din China, transmite abacusnews.com.

Nu ar trebui să fie surprinzător că China are cea mai mare populație de internet din lume. Este urmată de India și Statele Unite, care au 560 milioane și, respectiv, 313 milioane de utilizatori de internet, potrivit Internet World Stats.

În timp ce populația de internet a Chinei este relativ masivă, țara are 1,4 miliarde de oameni. Acest lucru lasă 496 de milioane de persoane fără acces la internet din martie 2020. Aproximativ 60% dintre acești oameni trăiesc în zonele rurale. Din nou, asta înseamnă cât de mare este populația de internet din China – numărul de persoane offline din China este mai mare decât întreaga populație a Statelor Unite.

Cele mai mari motive pentru care mulți oameni rămân offline sunt lipsa de abilități informatice și analfabetism, potrivit raportului. Vârsta este, de asemenea, un factor: 14% dintre persoanele care nu folosesc internetul sunt prea bătrâni sau prea tineri.

Unii respondenți la sondajul CNNIC au spus că nu folosesc internetul pentru că nu au nevoie, nu sunt interesați sau nu au timp. Însă ele constituie un procent mic din totalul netinerilor din China.

Prin comparație, China a avut 562 de milioane de oameni care nu au utilizat internetul la sfârșitul anului 2018.

Uilizatori de internet educați sunt o minoritate

Începând cu luna martie a acestui an, persoanele care au absolvit universitatea sau formarea profesională a colegiului profesional reprezintă doar 19,5% din toți utilizatorii de internet. Alți 41,1% au absolvit liceul de juniori și 22,2% au absolvit liceul superior.

În mod corespunzător, 72,5% dintre utilizatorii de internet chinezi au un venit lunar mai mic de 5.000 de yuani (706 USD).

Învățământul online în pandemie

Pe măsură ce pandemia Covid-19 s-a răspândit prin China în ianuarie și februarie, mulți studenți au fost nevoiți să ia cursuri online. Până în martie, China avea 423 de milioane de utilizatori ai platformelor de educație online, aproape dublul numărului de utilizatori în iunie 2019, când China avea doar 232 milioane de utilizatori.

Mai multe aplicații de educație online au atras zeci de milioane de utilizatori activi zilnic, potrivit raportului. Autoritățile educaționale din China au lansat 22 de platforme de educație online care oferă 240.000 de cursuri online. Mulți oameni au apelat, de asemenea, la software de lucru la distanță pentru învățare online, cum ar fi Reuniunea DingTalk și Tencent de la Alibaba. Alți giganți tehnologici, inclusiv Huawei și JD.com, și-au lansat propriile platforme.

Cumpărăturile prin live-streaming au crescut

Transmiterea în direct este deja o distracție preferată pentru internauții chinezi și acum câștigă și mai mulți utilizatori, deoarece oamenii o folosesc din ce în ce mai mult pentru cumpărături. China are 560 de milioane de stream-uri live. Și aproape jumătate dintre ei, aproximativ 265 de milioane de oameni, utilizează acum streaming-ul live pentru comerț electronic.

Izbucnirea coronavirusului a împins mai mulți oameni să înceapă să cumpere produse online, iar mulți apelează la vânzători în direct pentru a găsi produse noi. De la celebrități de internet la fondatori de tehnologie, mulți au încercat să încaseze noul moft.

Aplicațiile pentru alimente sunt înfloritoare

Nu toate serviciile online sunt înfloritoare, deoarece oamenii sunt blocați acasă în timpul pandemiei. 398 de milioane de utilizatori din China de aplicații de livrare a alimentelor sunt mai mici decât cei 406 de milioane de la sfârșitul lui 2018. Și numărul de utilizatori de aplicații de rezervare a călătoriei a scăzut, de asemenea, la 373 de milioane în martie, de la 410 de milioane în 2018. Utilizatorii care călătoresc au scăzut, de asemenea, cu 7% , de la 389 milioane la 362 milioane utilizatori.

TIKTOK ajută la răspândirea culturii chineze

Pe măsură ce aplicațiile video scurte chineze câștigă popularitate peste mări, acestea au devenit platforme importante pentru „exportul cultural”, potrivit raportului. Raportul indică TikTok și Kwai de ByteDance, versiunea internațională a lui Kuaishou, ca locuri unde videoclipuri scurte sunt preluate și împărtășite pe scară largă pe alte platforme internaționale, cum ar fi YouTube, Facebook și Twitter.

Sub conducerea președintelui Xi Jinping, guvernul chinez a intensificat eforturile pentru a-și răspândi mesajul către tineri prin intermediul social media. Și conform raportului CNNIC, guvernul avansează impresionant.

În decembrie 2019, existau 17.380 de conturi guvernamentale care scot filme scurte „energie pozitivă” pe Douyin, versiunea chineză a TikTok. Numai guvernul provinciei Shandong operează 1.175 de conturi Douyin, mai mult decât oricare altă provincie din China. Pe Toutiao, cea mai populară aplicație de știri din China, o varietate de agenții guvernamentale naționale și locale rulează 82.937 de conturi de editori. Dar site-ul public de microblogging Weibo este cea mai populară platformă, cu 139.000 de conturi guvernamentale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Medicii ar putea fi nevoiți să îi amputeze un picior lui Florin Piersic! Dezvăluiri de...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Anunț oficial despre starea lui Florin Piersic: „I s-au infectat sondele din inimă. Situaţia era...
BREAKING | Florin Piersic avea septicemie când a fost internat în spital! Anunțul oficial al...
Boala RARĂ de care suferă Sebastian Dobrincu. Cum l-au afectat problemele de sănătate: „Plângeam în...
După ploi torenţiale şi inundaţii, meteorologii anunţă noi dezastre în zilele următoare. Zonele aflate sub...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Anunț de ultim moment despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Un medic din...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Ce înseamnă DEVANSARE pe autostradă? Este legal să depășești prin dreapta în această situație?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța MINUNE din roșii! Le face cele mai sănătoase legume
Se dau banii de taxe înapoi. Vin direct în plic: A fost o greșeală
Toți șoferii trebuie să știe. Care e presiunea corectă în cauciucuri
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Nicolae Furdui Iancu, despre absența tatălui din copilăria sa și cum reușea mama lui să...
Gestul făcut de Ibrahim Ibru, după ce Raluca Pastramă a fost surprinsă cu presupusul iubit,...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Arcul de Triumf din București, iluminat în albastru de Ziua Europei