PLATFORMĂ ONLINE pentru elevi şi profesori cu titlurile importante din literatură (VIDEO)

PLATFORMĂ ONLINE pentru elevi şi profesori cu titlurile importante din literatură (VIDEO)
PLATFORMĂ online pentru elevi şi profesori cu titlurile importante din literatură
Publicat: 04/05/2020, 19:11
Actualizat: 05/05/2020, 07:26

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, luni, că va veni în faţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) cu un proiect de hotărâre prin care va fi pusă la dispoziţia elevilor şi profesorilor din Capitală o platformă online unde se vor putea citi toate titlurile importante din literatura românească şi universală.

„În foarte scurt timp voi veni în faţa Consiliului General cu un proiect de hotărâre prin intermediul căruia Primăria Capitalei, în colaborare cu o editură de prestigiu din România, împreună vor pune la dispoziţie tuturor elevilor şi profesorilor din Capitală o platformă online unde se vor putea citi toate titlurile importante din literatura românească şi universală”, a spus Firea, luni, într-un clip video postat pe Facebook.

În altă ordine de idei, Firea a menţionat că platforma de învăţământ online www.hubproedus.ro va fi accesibilă în scurt timp elevilor din ţară.

„Această platformă în foarte scurt timp va fi accesibilă tuturor elevilor din ţară, pentru că, acum câteva zile, în cadrul şedinţei de Consiliu General, am propus, iar consilierii au aprobat suma de 100.000 de lei pentru ca serverul hubproedus să fie upgradat, astfel încât să poată să fie accesat de elevi din toată ţara”, a declarat Firea.

Ea a menţionat că, până în prezent, peste 100.000 de elevi din Bucureşti au accesat platforma deschisă încă din martie de Municipalitate, prin Proedus.

„La această platformă de e-learning lucrează activ aproape 1.000 de profesori din Capitală. Ei s-au străduit să organizeze (…) lecţii online audio-video care să completeze programa şcolară, să-i ajute pe preşcolari, pe elevi sau pe studenţi să înveţe mai bine, să reţină materia învăţată şi de asemenea, să participe la aceste lecţii. Ştim cu toţii mult mai bine că atunci când avem interactivitate materia se reţine mult mai simplu”, a afirmat Firea.

Ea a precizat că, în afară de programa care presupune lecţii de limba română, matematică, geografie, istorie, biologie, etc, platforma oferă şi alte tipuri de cursuri, pe cele din categoria hobby-ului şi anume: teatru, cinematografie, jurnalistică, dicţie, expresivitate, pregătirea pentru a găsi jobul potrivit, etc.

„Anul acesta, Târgul de oferte educaţionale se va desfăşura online – pentru că este o perioadă în care trebuie să păstrăm distanţa socială şi nu ne-am putea întâlni într-o sală de expoziţii foarte mare, unde s-ar putea răspândi coronavirusul – unde vor fi aceste informaţii, elevii pot să facă şi turul liceelor, să vadă toate secţiile care există, mediile cu care s-a intrat, profesorii, eventual mijloacele de transport în comun şi aşa mai departe”, a informat edilul.

Ruxandra Simion, director al Proedus, a precizat că pe platforma hubproedus.ro secţiunea se va numi Târgul Oferta Educaţională şi elevii vor putea avea acces la cifrele de şcolarizare, medii de admitere, ce oferă anul acesta fiecare liceu în parte.

„Vom vorbi şi despre performanţele pe care le-a avut liceul, ce personalităţi au terminat în acel liceu, vor fi chiar şi standuri virtuale”, a adăugat Simion, citată de Agerpres.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
FOTO. Andreea Prisăcariu, imagine controversată, în costum de baie, în Vinerea Mare! Rebela tenisului românesc...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertisment al serviciilor secrete europene: Rusia pregăteşte activ atentate cu bombă sub acoperire, atacuri incendiare...
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
ADIO, maestre! A murit Căpitanul din Titanic și Regele din Stăpânul Inelelor
Doliu la Hollywood. A murit un actor faimos din „Titanic” și „Stăpânul Inelelor”
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Cum a schimbat Charles Darwin înțelegerea evoluției pe Pământ