POLITICĂ. PNL și USR joacă ping-pong cu legea așteptată de toți românii! Bambilici pe abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor

POLITICĂ. PNL și USR joacă ping-pong cu legea așteptată de toți românii! Bambilici pe abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor
POLITICĂ. PNL și USR joacă ping-pong cu legea așteptată de toți românii! Bambilici pe abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor / Sursa FOTO: https://www.facebook.com/DanBarnaUSR
Publicat: 25/05/2020, 17:27

După ce USR a depus un proiect de lege referitor la abrogarea pensiilor speciale ale parlamentarilor, PNL a venit cu o măsură similară. Este, așa cum susține chiar Dan Barna, un „bambilici legislativ” jucat de politicieni pe seama unei legi așteptate de toți românii!

Într-un mesaj postat pe Facebook, preşedintele Uniunii Salvaţi România afirmă că depunerea de către PNL a unui astfel de proiect reprezintă un „bambilici legislativ” prin care se doreşte obţinerea unei amânări. De ce? Fiindcă un proiect similar a fost depus deja de USR.

„Nu mai departe de săptămâna trecută am cerut încă o dată Parlamentului să pună pe ordinea de zi problema pensiilor speciale. Nu s-a dorit acest lucru. Astăzi, PNL vine şi propune un proiect de lege nou, care să rezolve această problemă. Proiect de lege care există de multă vreme şi e depus de USR”, scrie Barna.

Pentru liderul USR, „ceea ce se întâmplă acum e doar un bambilici legislativ, care urmăreşte să reia un traseu prin Parlament deja parcurs în bună măsură”.

„Pe scurt, PNL vrea o amânare. Domnilor de la PSD şi PNL, vreţi să îi ascultaţi pe români şi să eliminaţi pensiile speciale? Convocaţi mâine plen reunit şi votaţi proiectul care există deja!”, cere Barna.

Conform președintelui USR, proiectul depus de colegii săi a fost înregistrat la Biroul permanent al Camerei Deputaţilor în septembrie 2017. Este vorba despre propunerea legislativă pentru abrogarea articolelor 49 şi 50 din Legea nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor şi pentru abrogarea Legii nr. 357/2015 pentru completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor. Iniţiativa are ca obiect abrogarea prevederilor ce vizează indemnizaţia pentru limita de vârstă acordată parlamentarilor.

Florin Roman, apel la o decizie a CCR

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat, luni, 25 mai, că a depus la Parlament un proiect de lege privind abrogarea dispoziţiilor capitolului XI din Legea nr. 96 din 21 aprilie 2006 privind statutul deputaţilor şi al senatorilor, prevederi referitoare la pensiile speciale, în acord cu observaţiile Curţii Constituţionale.

„Este un proiect simplu, care ţine cont de recomandările CCR şi în care, practic, abrogăm, aşa cum ne cere Curtea, capitolul XI – indemnizaţia pentru limita de vârstă – şi articolele 49 şi 50 din statutul senatorilor şi deputaţilor. Proiectul nostru de lege cuprinde toate observaţiile emise de CCR pe acest subiect. Din punctul nostru de vedere, nu vor mai avea motiv să respingă sau să declare neconstituţional un proiect de lege care este făcut în baza solicitărilor celor de la CCR”, a precizat Florin Roman.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Mihai Albu are cancer! Declarații tulburătoare ale creatorului de modă după ce a început lupta...
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Cei trei bărbați care transformă India într-o superputere economică. Țara va devansa Germania și Japonia...
FOTO EXCLUSIV | Decizie de urgență luată de medici. Ce se întâmplă acum cu Florin...
Florin Piersic, în stare GRAVĂ când a ajuns la spital! Declarațiile șocante ale medicilor
8 judeţe intră de la ora 12.00 sub avertizare cod galben de ploi torenţiale. Vreme...
Florin Piersic, inconștient la Terapie Intensivă! Breaking news
Ioana Ancuța Popoviciu, judecătoarea din procesul lui Vlad Pascu, continuă seria gafelor. A întrebat-o pe...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Guvernul a anunţat luna în care vor avea loc alegerile prezidenţiale în România
Substanța SALVATOARE din MÂNCARE! Pur și simplu este o MINUNE
Putin a dat ORDIN. Militarii ruşi se RETRAG. Decizia zilei de 9 mai
Frig în toată România. Nivelul incredibil la care scad temperaturile
Andreea Bălan, incident în timpul unui concert. A căzut de pe scenă când cânta și...
Ce au găsit chirurgii în corpul lui Florin Piersic! Medicul care l-a operat a rupt...
Cum a reacționat soția lui Vali Vijelie, după ce a ascultat melodia „Să iubești două...
”Am chemat salvarea. Șocul a fost groaznic” Dinu Maxer a trecut prin momente de panică...
BANCUL ZILEI. Bulă şi Lulă, pe faleză la Constanţa, se uitau în apă unde se...
Când ar putea fi construită prima cale ferată pe Lună?