EFECTELE CORONAVIRUSULUI. Prețul petrolului scade cu peste 5% din cauza creșterii cazurilor de coronavirus

EFECTELE CORONAVIRUSULUI. Prețul petrolului scade cu peste 5% din cauza creșterii cazurilor de coronavirus
Publicat: 25/06/2020, 08:54
Actualizat: 25/06/2020, 08:55

Prețurile petrolului au pierdut mai mult de 5% miercuri, deoarece creșterea cazurilor de coronavirus în multe țări au ridicat întrebări cu privire la eforturile de repornire a economiilor globale, iar datele guvernamentale din SUA dezvăluie o a treia ascensiune săptămânală directă în stocurile interne brute.

„Preocuparea reală este creșterea cazurilor [COVID-19] în mai multe state, inclusiv California, Texas și Florida”, a declarat Tariq Zahir, membru de conducere la Tyche Capital Advisors pentru MarketWatch, adăugând că acestea nu sunt state mici.

El a spus că există îngrijorări cu privire potențialul în ceea ce privește redeschiderea economiei și îngrijorări cu privire la cererea consumatorilor.

Organizația Mondială a Sănătății a subliniat că creșterea cazurilor de coronavirus în S.U.A., China, America Latină, domnește îngrijorările legate de o posibilă a doua rundă a epidemiei.

Coronavirusul a provocat o scădere fără precedent a activității globale, potrivit FMI

Miercuri, Fondul Monetar Internațional și-a redus prognoza economică pentru 2020 până la 4,9% negativ, spunând că pandemia coronavirusului a provocat o scădere fără precedent a activității globale.

„Dacă pandemia declanșează o a doua rundă de blocaje, depozitarea [petrolului] se va lupta pentru a găzdui petrolul neutilizat și ridicarea benzinei pe care o vedem în prezent vor fi anulate dacă vor fi instituite noi restricții de călătorie”, a scris Paola Rodriguez Masiu, senior oil analist de piață la Rystad Energy, într-un raport de miercuri.

Preţul petrolului West Texas Intermediate cu livrare în luna august  a scăzut cu 2,36 USD, sau aproape 5,9%, pentru a se stabili la 38,01 dolari pe baril pe bursa mercantilă din New York. Aceasta a fost cea mai mică finalizare a unui contract de o lună anterioară într-o săptămână, potrivit Dow Jones Market Data.

Cotaţia petrolului Brent, pentru livrarea din august, a scăzut cu 2,32 dolari, sau cu 5,4%, la 40,31 dolari pe baril pentru ICE Futures Europe, cel mai mic din 15 iunie.

„Petrolul a devenit o țintă ușoară pentru investitorii anxioși … datorită creșterii cazurilor de coronavirus pe tot globul și a unei creșteri raportate a stocurilor brute”, a spus Lukman Otunuga, analist de cercetare senior la FXTM. Declinul recent al prețurilor petrolului „rămâne puternic influențat de dinamica din partea cererii”, în ciuda eforturilor Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol și ale aliaților acestora de reechilibrare a piețelor, a declarat el pentru MarketWatch.

Administrația informațiilor despre energie a raportat miercuri că stocurile brute din SUA au crescut pentru a treia săptămână la rând, cu 1,4 milioane de barili pentru săptămâna încheiată pe 19 iunie. Asta comparativ cu o prognoză a analiștilor chestionați de S&P Global Platts pentru o scădere medie a 100.000 de barili. American Petroleum Institute a informat marți o urcare de aproximativ 1,7 milioane de barili.

Datele EIA au arătat  stocurile brute la Cushing, Okla., Hub-ul de stocare a scăzut cu aproximativ 1 milion de barili în săptămână, dar producția internă totală de petrol a urcat cu 500.000 de barili pe zi până la 11 milioane de barili pe zi.

Aprovizionarea cu benzină a scăzut cu 1,7 milioane de barili, în timp ce stocurile de distilate au crescut cu 249.000 de barili. Sondajul S&P Global Platts a arătat așteptări la o scădere a ofertei de 1,9 milioane barili pentru benzină și o creștere de 100.000 barili pentru stocurile de distilat.

Indicele Nymex arată benzina în iulie a scăzut cu 7,9%, la 1,1964 dolari la un galon, iar încălzirea în iulie s-a stabilit la 1.1508 dolari pe galon, în scădere cu 4,3%.

Înainte de o actualizare a aprovizionării EIA, începând de joi, iulie gazul natural a pierdut cu 2,4%, până la 1,597 USD pe milion de unități termice britanice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?