EFECTELE CORONAVIRUSULUI. Prețul petrolului scade cu peste 5% din cauza creșterii cazurilor de coronavirus

EFECTELE CORONAVIRUSULUI. Prețul petrolului scade cu peste 5% din cauza creșterii cazurilor de coronavirus
Publicat: 25/06/2020, 08:54
Actualizat: 25/06/2020, 08:55

Prețurile petrolului au pierdut mai mult de 5% miercuri, deoarece creșterea cazurilor de coronavirus în multe țări au ridicat întrebări cu privire la eforturile de repornire a economiilor globale, iar datele guvernamentale din SUA dezvăluie o a treia ascensiune săptămânală directă în stocurile interne brute.

„Preocuparea reală este creșterea cazurilor [COVID-19] în mai multe state, inclusiv California, Texas și Florida”, a declarat Tariq Zahir, membru de conducere la Tyche Capital Advisors pentru MarketWatch, adăugând că acestea nu sunt state mici.

El a spus că există îngrijorări cu privire potențialul în ceea ce privește redeschiderea economiei și îngrijorări cu privire la cererea consumatorilor.

Organizația Mondială a Sănătății a subliniat că creșterea cazurilor de coronavirus în S.U.A., China, America Latină, domnește îngrijorările legate de o posibilă a doua rundă a epidemiei.

Coronavirusul a provocat o scădere fără precedent a activității globale, potrivit FMI

Miercuri, Fondul Monetar Internațional și-a redus prognoza economică pentru 2020 până la 4,9% negativ, spunând că pandemia coronavirusului a provocat o scădere fără precedent a activității globale.

„Dacă pandemia declanșează o a doua rundă de blocaje, depozitarea [petrolului] se va lupta pentru a găzdui petrolul neutilizat și ridicarea benzinei pe care o vedem în prezent vor fi anulate dacă vor fi instituite noi restricții de călătorie”, a scris Paola Rodriguez Masiu, senior oil analist de piață la Rystad Energy, într-un raport de miercuri.

Preţul petrolului West Texas Intermediate cu livrare în luna august  a scăzut cu 2,36 USD, sau aproape 5,9%, pentru a se stabili la 38,01 dolari pe baril pe bursa mercantilă din New York. Aceasta a fost cea mai mică finalizare a unui contract de o lună anterioară într-o săptămână, potrivit Dow Jones Market Data.

Cotaţia petrolului Brent, pentru livrarea din august, a scăzut cu 2,32 dolari, sau cu 5,4%, la 40,31 dolari pe baril pentru ICE Futures Europe, cel mai mic din 15 iunie.

„Petrolul a devenit o țintă ușoară pentru investitorii anxioși … datorită creșterii cazurilor de coronavirus pe tot globul și a unei creșteri raportate a stocurilor brute”, a spus Lukman Otunuga, analist de cercetare senior la FXTM. Declinul recent al prețurilor petrolului „rămâne puternic influențat de dinamica din partea cererii”, în ciuda eforturilor Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol și ale aliaților acestora de reechilibrare a piețelor, a declarat el pentru MarketWatch.

Administrația informațiilor despre energie a raportat miercuri că stocurile brute din SUA au crescut pentru a treia săptămână la rând, cu 1,4 milioane de barili pentru săptămâna încheiată pe 19 iunie. Asta comparativ cu o prognoză a analiștilor chestionați de S&P Global Platts pentru o scădere medie a 100.000 de barili. American Petroleum Institute a informat marți o urcare de aproximativ 1,7 milioane de barili.

Datele EIA au arătat  stocurile brute la Cushing, Okla., Hub-ul de stocare a scăzut cu aproximativ 1 milion de barili în săptămână, dar producția internă totală de petrol a urcat cu 500.000 de barili pe zi până la 11 milioane de barili pe zi.

Aprovizionarea cu benzină a scăzut cu 1,7 milioane de barili, în timp ce stocurile de distilate au crescut cu 249.000 de barili. Sondajul S&P Global Platts a arătat așteptări la o scădere a ofertei de 1,9 milioane barili pentru benzină și o creștere de 100.000 barili pentru stocurile de distilat.

Indicele Nymex arată benzina în iulie a scăzut cu 7,9%, la 1,1964 dolari la un galon, iar încălzirea în iulie s-a stabilit la 1.1508 dolari pe galon, în scădere cu 4,3%.

Înainte de o actualizare a aprovizionării EIA, începând de joi, iulie gazul natural a pierdut cu 2,4%, până la 1,597 USD pe milion de unități termice britanice.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Andreea ar fi presimțit ce urma să i se întâmple la Timișoara?! Incredibil ce a...
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
NASA a creat anvelopa indestructibilă, fără aer - VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Decizie finală în România. Legea intră în vigoare din 1 iunie. Ciolacu: Așa e corect
Harry, gata să se împace cu William. E dispus să facă orice
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Test de cultură generală. Care e cea mai rapidă limbă?