SANCȚIUNE. Preotul paroh al unei mănăstiri din Suceava, amendat după o slujbă oficiată cu ÎPS Teodosie. Oamenii erau înghesuiți și nu purtau măști

SANCȚIUNE. Preotul paroh al unei mănăstiri din Suceava, amendat după o slujbă oficiată cu ÎPS Teodosie. Oamenii erau înghesuiți și nu purtau măști
Liturghia Sf. Ioan Gură de Aur, oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la mânăstirea “ Acoperământul Maicii Domnului” din Gheorghițeni, Dorna-Arini
Publicat: 11/07/2020, 12:22

Preotul paroh al mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” din Gheorghițeni, Dorna-Arini, județul Suceava, a fost amendat de polițiștii care au văzut, pe Facebook, liturghia oficiată alături de Arhiepiscopul Tomisului, care s-a desfășurat fără a se respecta regulile impuse pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus, respectiv distanțarea socială și portul măștilor în interior.

Preotul paroh al mănăstirii din din Dorna-Arini, județul Suceava, care a oficiat o slujbă împreună cu Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, slujbă la care au participat zeci de persoane fără măști și fără respectarea distanței fizice, a fost sancționat de polițiști.

Conform Poliția Suceava, prelatul a fost amendat cu 500 de lei, după ce polițiștii au urmărite imaginile video, transmise live, de la slujbă, postate pe site-ul Arhiepiscopiei Tomisului.

„Măsurile nu au fost organizate eficient”

„Polițiștii au constatat că procesiunea religioasă a avut loc în noaptea de 8 spre 9 iulie, între orele 23.30 – 02.30. A participat un sobor de preoți din Constanța și ÎPS Teodosie și preotul paroh al bisericii de la Dorna Arini. De asemenea, au participat circa 45-50 de enoriași. Deși sunt amplasate afișaje privind obligativitatea respectării distanțării sociale și portul măștii de protecție, aceste măsuri nu au fost organizate eficient de administrația lăcașului de cult. Pentru acest motiv, preotul paroh al așezământului a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 500 lei pentru organizarea defectuoasă a activității”, au transmis, vineri seara, reprezentanții Poliției Suceava, citați de Mediafax.

Conform regulilor publicate de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, „ Sfânta Liturghie şi celelalte slujbe liturgice din timpul săptămânii, din duminici şi sărbători, se săvârşesc în interiorul bisericii, accesul realizându-se în așa fel încât între credincioși să fie o distanță de 2 m în orice direcție (4 mp pentru fiecare credincios). Dacă numărul credincioşilor este mai mare decât spațiul interior disponibil, ceilalți credincioşi vor asculta slujba stând în exteriorul bisericii, slujba fiind transmisă la difuzoare sau clericii vor săvârşi slujba în aer liber (în curtea bisericii).”

Potrivit polițiștilor, verificările continuă în acest caz.

În ceea ce-l privește pe ÎPS Teodosie, care a fost vizat de plângeri penale, după ce a fost surprins, în mai, că împărtășea mai mulți copii cu aceeași linguriță ,a scăpat de de acuzațiile de zădărnicirea combaterii bolilor, instigare publică și comunicare de informații false, după ce dosarul care îl viza pe el și alți clerici a fost clasat. „Hărțuirea penală a ritualului de împărtășire a mai încasat o clasare de dosar”, a anunțat, vineri Arhiepiscopia Tomisului.

Manăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Gheorghițeni, Dorna-Arini, a fost ridicată de ÎPS Teodosie, originar din această localitate, iar ctitori sunt părinții actualului Arhiepiscop al Tomisului.

În cadrul mănăstirii funcționează o pensiune monahală cu spații de cazare pentru pelerini și mai multe ateliere, de veșminte preoțești, broderie, pictură de icoane, sculptură.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Codul Muncii modificat oficial. Noi obligații pentru angajatori
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Regele Charles a vizitat un centru de tratare a cancerului din Londra