Călin Popescu Tăriceanu îl taxează dur pe Florin Cîțu: ”Companiile își închid porțile una după alta, investițiile băltesc!”

Călin Popescu Tăriceanu îl taxează dur pe Florin Cîțu: ”Companiile își închid porțile una după alta, investițiile băltesc!”
Călin Popescu Tăriceanu îl taxează dur pe Florin Cîțu: ”Companiile își închid porțile una după alta, investițiile băltesc!”
Publicat: 15/07/2020, 13:14
Actualizat: 15/07/2020, 13:15

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Finanțelor Publice, România a atras 3,3 miliarde de dolari de pe piețele externe, iar Călin Popescu Tăriceanu este de părere că un astfel de anunț trebuie citit într-o ”cheie” cu totul specială.

”Mândria” manifestată de Florin Cîțu nu este justificată, consideră Călin Popescu Tăriceanu, atâta vreme cât împrumuturile României, în timpul guvernului Orban, au ajuns la 100 de miliarde de lei. Numai că banii ”nu se văd” nici în economie – din ce în ce mai multe companii închizându-și porțile – și nici în investiții, fiindcă acestea ”băltesc”.

”Ministrul de Finanțe anunță cu mândrie că s-a împrumutat, din nou, cu 3,3 miliarde de dolari de pe piețele externe! Până acum Cîțu ne-a împrumutat cu peste 100 miliarde lei! Din păcate nu vedem acești bani nici în economie, unde companiile își închid porțile una după alta, nici în investiții, care băltesc, nici în lupta cu coronavirusul, unde nu reușesc să cumpere măștile pentru familiile vulnerabile!”, scrie liderul ALDE pe pagina sa de socializare.

”Cred că dl Cîțu trebuie să vină în fața Parlamentului să spună ce face cu toți acești bani! Să nu ne trezim că ajung toți prin conturile firmelor de casă ale PNL!”

Călin Popescu Tăriceanu

Valoarea totală a emisiunii de euroobligațiuni a fost de 3,3 miliarde de dolari

În comunicatul la care se referă Călin Popescu Tăriceanu se precizează că o emisiune de euroobligațiuni, lansată pe data de 7 iulie a acestui an, s-a bucurat ”de un interes deosebit”.

Iar Ministerul Finanțelor Publice transmite că România se situează într-o poziție privilegiată, aceea de ” emitent suveran sofisticat pe pieţele externe de capital”.

”Emisiunea de euroobligaţiuni lansată în data de 7 iulie 2020 de Ministerul Finanţelor Publice s-a bucurat de un interes deosebit din partea investitorilor, România revenind pe piaţa USD pentru prima oară din 2018. Tranzacţia a reconfirmat poziţia României de emitent suveran sofisticat pe pieţele externe de capital, printre punctele de interes ale emisiunii numărându-se: prima tranzacţie de euroobligaţiuni denominată în USD realizată de România în 2020, cu o tranşă dublă, 10 ani lung în sumă de 1,3 miliarde USD şi 30 ani lung în sumă de 2 miliarde USD, după cele două tranzacţii realizate în prima jumătate a anului care au fost denominate în EUR. Este prima tranzacţie în USD realizată de România după 2 ani de absenţă de pe această piaţă, fiind cel mai mare volum atras de pe pieţele externe de capital în dolari americani”, se  precizează într-un comunicat al Ministerului Finațelor Publice, potrivit Agerpres.

Valoarea totală a emisiunii a fost de 3,3 miliarde de dolari, cu o subscriere finală de 7,4 miliarde de dolari, prin participarea unui număr de peste 400 de investitori.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Florin Piersic este în pericol și trebuie dus de urgență la Viena! Scandal uriaș generat...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
Craterul din Slănic se mărește: a înghițit un stâlp și a dus la noi evacuări....
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Ies la lumină noi detalii în cazul morții lui Diego Maradona. Ce s-a descoperit după...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Marele GENIU al muzicii, îngropat FĂRĂ INIMĂ! S-a aflat abia acum
Interdicția intră în vigoare pe 3 Mai. Devine ilegal în România de vineri
Cât de grav este Florin Piersic. Medicii au spus adevărul
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Micii vegani, tot mai preferați de români. Câți mici din carne mănâncă în medie un...