Călin Popescu Tăriceanu îl taxează dur pe Florin Cîțu: ”Companiile își închid porțile una după alta, investițiile băltesc!”

Călin Popescu Tăriceanu îl taxează dur pe Florin Cîțu: ”Companiile își închid porțile una după alta, investițiile băltesc!”
Călin Popescu Tăriceanu îl taxează dur pe Florin Cîțu: ”Companiile își închid porțile una după alta, investițiile băltesc!”
Publicat: 15/07/2020, 13:14
Actualizat: 15/07/2020, 13:15

Potrivit unui comunicat emis de Ministerul Finanțelor Publice, România a atras 3,3 miliarde de dolari de pe piețele externe, iar Călin Popescu Tăriceanu este de părere că un astfel de anunț trebuie citit într-o ”cheie” cu totul specială.

”Mândria” manifestată de Florin Cîțu nu este justificată, consideră Călin Popescu Tăriceanu, atâta vreme cât împrumuturile României, în timpul guvernului Orban, au ajuns la 100 de miliarde de lei. Numai că banii ”nu se văd” nici în economie – din ce în ce mai multe companii închizându-și porțile – și nici în investiții, fiindcă acestea ”băltesc”.

”Ministrul de Finanțe anunță cu mândrie că s-a împrumutat, din nou, cu 3,3 miliarde de dolari de pe piețele externe! Până acum Cîțu ne-a împrumutat cu peste 100 miliarde lei! Din păcate nu vedem acești bani nici în economie, unde companiile își închid porțile una după alta, nici în investiții, care băltesc, nici în lupta cu coronavirusul, unde nu reușesc să cumpere măștile pentru familiile vulnerabile!”, scrie liderul ALDE pe pagina sa de socializare.

”Cred că dl Cîțu trebuie să vină în fața Parlamentului să spună ce face cu toți acești bani! Să nu ne trezim că ajung toți prin conturile firmelor de casă ale PNL!”

Călin Popescu Tăriceanu

Valoarea totală a emisiunii de euroobligațiuni a fost de 3,3 miliarde de dolari

În comunicatul la care se referă Călin Popescu Tăriceanu se precizează că o emisiune de euroobligațiuni, lansată pe data de 7 iulie a acestui an, s-a bucurat ”de un interes deosebit”.

Iar Ministerul Finanțelor Publice transmite că România se situează într-o poziție privilegiată, aceea de ” emitent suveran sofisticat pe pieţele externe de capital”.

”Emisiunea de euroobligaţiuni lansată în data de 7 iulie 2020 de Ministerul Finanţelor Publice s-a bucurat de un interes deosebit din partea investitorilor, România revenind pe piaţa USD pentru prima oară din 2018. Tranzacţia a reconfirmat poziţia României de emitent suveran sofisticat pe pieţele externe de capital, printre punctele de interes ale emisiunii numărându-se: prima tranzacţie de euroobligaţiuni denominată în USD realizată de România în 2020, cu o tranşă dublă, 10 ani lung în sumă de 1,3 miliarde USD şi 30 ani lung în sumă de 2 miliarde USD, după cele două tranzacţii realizate în prima jumătate a anului care au fost denominate în EUR. Este prima tranzacţie în USD realizată de România după 2 ani de absenţă de pe această piaţă, fiind cel mai mare volum atras de pe pieţele externe de capital în dolari americani”, se  precizează într-un comunicat al Ministerului Finațelor Publice, potrivit Agerpres.

Valoarea totală a emisiunii a fost de 3,3 miliarde de dolari, cu o subscriere finală de 7,4 miliarde de dolari, prin participarea unui număr de peste 400 de investitori.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Alex Ciucu a ascuns 11 ani relația paralelǎ! EA i-a fost amantă. Avem imaginile
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Marilu Dobrescu și Iustin s-au despărțit! Motivul terifiant din spatele separării: „Am început să am...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Sateliții lui Elon Musk ar putea distruge câmpul magnetic al Pământului