Băsescu, atac la Guvern: „În loc să poarte un dialog prietenos cu românii, începeau să emită ordine lătrate către populație. N-aș fi ezitat să-i trosnesc”

Băsescu, atac la Guvern: „În loc să poarte un dialog prietenos cu românii, începeau să emită ordine lătrate către populație. N-aș fi ezitat să-i trosnesc”
Băsescu, despre „abandonul prematur” al lui Orban: „Probabil că Iohannis și PNL au luat decizia...”
Publicat: 16/07/2020, 09:13

Traian Băsescu avertizează asupra posibilității unui scenariu sumbru pentru România, în contextul creșterii accelerate a numărului de cazuri de Covid și al modului în care Guvernul a gestionat situația, supărând și pierzând încrederea populației.  Europarlamentarul PMP critică vehement comunicarea pe care au avut-o autoritățile române în contextul pandemiei: „Au emis ordine lătrate către populație”, descrie Băsescu situația.

Băsescu susține că o lege bună ar fi aceea de purtare obligatorie a măștilor.

Tabloul poate fi un posibil tablou foarte negru. Vă dau un exemplu: decât s-ar zbate să inoveze ceva ce nu mai trebuie inovat, Guvernul și Parlamentul ar putea să dea lege să facă obligatoriu portul măștii. De azi, în Belgia, nu intri nicăieri fără mască, e reglemetare. Trebuie să fie obligatoriu portul măștii, în rest ține de bunul simț al fiecăruia, cât de mult se duce în aglomerație. Codul Penal spune ce se întâmplă când un om care știe că e bonav se duce în societate și răspândește boala: merge în pușcărie. Iar cei care se întorc mai bolnavi, am înțeles că unii au și decedat, au făcut-o pe riscul lor. Dar cei care au îmbolnăvit pe alții știind că au plecat asimptomatici, dar purtători de virus și au îmbolnvăit pe alții, pentru ei avem articolul 352 din Codul Penal.

Băsescu: Populația e supărată pe Guvern

Fostul președinte a mai afirmat că autoritățile au în ceea ce privește comunicarea deoarece, în loc să poarte un dialog prietenos cu românii, „începeau să emită ordine lătrate către populație”.

Băsescu critică și răbdarea actualului președinte în ceea ce privește relația cu Guvernul:

N-aș ezita să trosnesc Guvernul de să nu se vadă, că populația e supărată și pe Guvern pentru modul cum a procedat. Văd că domnul președinte încă are răbdare. Îi trosneam demult”.

Băsescu a vorbit și despre legea carantinării și a izolării, pe care a denumit-o „cea mai penibilă situație în care o clasă politică putea să aducă o țară”. Fostul președinte spune că România are deja pachetul legislativ prin care să facă față unei pandemii, iar Guvernul nu a știut despre existența acestuia.

Băsescu: Suntem în cea mai penibilă situație în care o clasă politică putea să aducă o țară

„Suntem în cea mai penibilă situație în care o clasă politică putea să aducă o țară. Adică acea lege despre care discută în Parlament nu e necesară. Noi avem tot pachetul legislativ să facem față pandemiei. România este parte a Tratatului interguvernamental de sănătate internațională și e membră a UE, care a ratificat acest tratat, l-a introdus în decizia Parlamentului și Consiliului UE, prin Decizia 2119/2013. Înțelegeți în ce ridicol ne aflăm? Guvernul n-a știut că are legislație, s-a lansat în această poveste și PSD a intrat în jocul unei noi legi, știind că n-are nevoie de ea și o să-i spună lui Orban: „nu ne acuza că stăm de zece zile să facem o lege bine; de ce nu le-ai aplicat și ai făcut să moară oameni?”. Ăsta va fi discursul PSD, vă dau scris. Ce am observat: ce scriu ei în noua lege acum e ce scrie în Tratatul interguvernamental și în reglementările UE. România va fi scoasă din circuitul internațional de sănătate dacă va îndrăzni să modifice definițiile”

Băsescu critică vehement măsurile prevăzute în legea carantinării și a izolării.

„Un lucru va deveni vârful prostiei legislative. În acest proiect vor spune că asimptomaticii, au, n-au treabă, stau 48 de ore în spital, li se fac și alte investigații, după care DSP stabilește dacă îi dă dreptul sau nu. Spuneți-mi ce doctor din România ar fi nebun ca pe unul pe care-l știe asimptomatic să-i dea drumul și să nu recomande menținerea lui până la tratare sau să spună că merge la izolare. Nu-l va lăsa liber pe stradă pentru nimic în lume!”, a explicat eurodeputatul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un român căutat de poliție a stat ascuns în Italia până când soția l-a dat...
Fiartă pe 700.000 de euro! Ce a putut să facă Bianca Drăgușanu, de mână cu...
FOTO. Cât de frumoasă e noua iubită cu care s-a cuplat la câteva zile după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
S-a aflat motivul pentru care a murit Gabriela, micuța de 4 ani cu chip de...
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Mesaje de Paște 2024. Urări calde și felicitări pentru cei dragi
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
La ce oră ajunge Lumina Sfântă în România! Va fi adusă de la Ierusalim în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
Nu mai trec ITP-ul! Sunt vizate mașinile mai vechi de 12 ani din România
Eurovision 2024. Trei țări au șanse mari să câștige concursul muzical
Rezultatele tragerilor speciale Loto de Paști. Numerele câștigătoare de la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
James Clerk Maxwell, omul de știință care a demonstrat pentru prima dată legătura dintre electricitate,...