Băsescu, atac la Guvern: „În loc să poarte un dialog prietenos cu românii, începeau să emită ordine lătrate către populație. N-aș fi ezitat să-i trosnesc”

Băsescu, atac la Guvern: „În loc să poarte un dialog prietenos cu românii, începeau să emită ordine lătrate către populație. N-aș fi ezitat să-i trosnesc”
Băsescu, despre „abandonul prematur” al lui Orban: „Probabil că Iohannis și PNL au luat decizia...”
Publicat: 16/07/2020, 09:13

Traian Băsescu avertizează asupra posibilității unui scenariu sumbru pentru România, în contextul creșterii accelerate a numărului de cazuri de Covid și al modului în care Guvernul a gestionat situația, supărând și pierzând încrederea populației.  Europarlamentarul PMP critică vehement comunicarea pe care au avut-o autoritățile române în contextul pandemiei: „Au emis ordine lătrate către populație”, descrie Băsescu situația.

Băsescu susține că o lege bună ar fi aceea de purtare obligatorie a măștilor.

Tabloul poate fi un posibil tablou foarte negru. Vă dau un exemplu: decât s-ar zbate să inoveze ceva ce nu mai trebuie inovat, Guvernul și Parlamentul ar putea să dea lege să facă obligatoriu portul măștii. De azi, în Belgia, nu intri nicăieri fără mască, e reglemetare. Trebuie să fie obligatoriu portul măștii, în rest ține de bunul simț al fiecăruia, cât de mult se duce în aglomerație. Codul Penal spune ce se întâmplă când un om care știe că e bonav se duce în societate și răspândește boala: merge în pușcărie. Iar cei care se întorc mai bolnavi, am înțeles că unii au și decedat, au făcut-o pe riscul lor. Dar cei care au îmbolnăvit pe alții știind că au plecat asimptomatici, dar purtători de virus și au îmbolnvăit pe alții, pentru ei avem articolul 352 din Codul Penal.

Băsescu: Populația e supărată pe Guvern

Fostul președinte a mai afirmat că autoritățile au în ceea ce privește comunicarea deoarece, în loc să poarte un dialog prietenos cu românii, „începeau să emită ordine lătrate către populație”.

Băsescu critică și răbdarea actualului președinte în ceea ce privește relația cu Guvernul:

N-aș ezita să trosnesc Guvernul de să nu se vadă, că populația e supărată și pe Guvern pentru modul cum a procedat. Văd că domnul președinte încă are răbdare. Îi trosneam demult”.

Băsescu a vorbit și despre legea carantinării și a izolării, pe care a denumit-o „cea mai penibilă situație în care o clasă politică putea să aducă o țară”. Fostul președinte spune că România are deja pachetul legislativ prin care să facă față unei pandemii, iar Guvernul nu a știut despre existența acestuia.

Băsescu: Suntem în cea mai penibilă situație în care o clasă politică putea să aducă o țară

„Suntem în cea mai penibilă situație în care o clasă politică putea să aducă o țară. Adică acea lege despre care discută în Parlament nu e necesară. Noi avem tot pachetul legislativ să facem față pandemiei. România este parte a Tratatului interguvernamental de sănătate internațională și e membră a UE, care a ratificat acest tratat, l-a introdus în decizia Parlamentului și Consiliului UE, prin Decizia 2119/2013. Înțelegeți în ce ridicol ne aflăm? Guvernul n-a știut că are legislație, s-a lansat în această poveste și PSD a intrat în jocul unei noi legi, știind că n-are nevoie de ea și o să-i spună lui Orban: „nu ne acuza că stăm de zece zile să facem o lege bine; de ce nu le-ai aplicat și ai făcut să moară oameni?”. Ăsta va fi discursul PSD, vă dau scris. Ce am observat: ce scriu ei în noua lege acum e ce scrie în Tratatul interguvernamental și în reglementările UE. România va fi scoasă din circuitul internațional de sănătate dacă va îndrăzni să modifice definițiile”

Băsescu critică vehement măsurile prevăzute în legea carantinării și a izolării.

„Un lucru va deveni vârful prostiei legislative. În acest proiect vor spune că asimptomaticii, au, n-au treabă, stau 48 de ore în spital, li se fac și alte investigații, după care DSP stabilește dacă îi dă dreptul sau nu. Spuneți-mi ce doctor din România ar fi nebun ca pe unul pe care-l știe asimptomatic să-i dea drumul și să nu recomande menținerea lui până la tratare sau să spună că merge la izolare. Nu-l va lăsa liber pe stradă pentru nimic în lume!”, a explicat eurodeputatul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Exclusiv: Mihai Morar, ipostază rar văzută . Cum a fost surprins în parc
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani